Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem adott esélyt a Debrecen a keleti derbin

| 2018. 09. 07 | 21:43:00
Elegáns bajnoki bemutatkozás hazai pályán.
Nem adott esélyt a Debrecen a keleti derbin
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az esélyesebb DVSC-Schaeffler 37–25-re legyőzte az EU-bility Group Békéscsabai NKSE-ét a női kézilabda bajnokság 2. fordulójában a Hódosban.

A hazaiak 17–9-es nagyszerű első félidőt produkáltak az új igazolás, a jobbátlövő Kovács Anna és Vantara-Kelemen Éva vezérletével, de Tóvizi Petra és Varsányi Nóra is remekelt. Eleve jól indult: a 6. percben klasszikus beállós és szélső gólokkal 4-1-re ment a Vantara-Kelemen, Deszpotovic Grigel, Tóvizi, Kovács, Varsányi felállásban rohamozó csapat, amelybe védekezni Kovács helyett Zamfirescu érkezett.

A junior világbajnok Tóvizi Petra a kemény védekezés kulcsjátékosa volt az 5 gólja mellett 

A csabaiak 7-5-ig úgy-ahogy tartották a lépést, utána azonban – Pal Oldrup Jensen időkérését követően – a piros-fehérek olyan gyors, kemény defenzívára váltottak, amivel ellenfelük nem tudott mit kezdeni. Triffa nem csak labdákat fogott, hanem pontosan is indította a széleket, ahogy a dán válogatott Grigelt sem voltak képesek tartani, a 27. percben már 16–7 volt ide. A vendégek nem voltak képesek felpörögni a Loki fordulatszámára, aminek eredményeként már az első félidő derekán érezni lehetett rajtuk a töröttséget.

A debreceniek lélektani fölényét mi sem mutatta jobban, minthogy Kovács Annának a szünetet jelző dudaszó előtt 2 másodperccel kettős emberhátrányban is sikerült átlőnie a lila-fehéreket.

Tartották a távolságot

A viharsarkiaknak a második félidőben sem engedélyezett sokkal többet a Loki, amelyik egy ízben hármas emberhátrányba is került, de még ebből sem jött ki olyan rosszul.

A csapat játékában összességében visszaköszönt az a kemény, tudatos védekezés, amely a felkészülési mérkőzéseken már a tartós erény, az előrelépés ígéretét hordozta. Persze erre majd térjünk vissza akkor, amikor erősebb ellenfelet győz le a Loki.

[Beillesztett cikk: A végét jobban bírta a Debrecen]

Az utolsó 15 percben Bordás Réka és Szabó Panna mellett a tinédzserek, Arany Rebeka és Borgyos Panna is eredményesek tudtak lenni (külön szívmelengető volt Borgyos bátor játéka és a Szabó Dóra gyors, tért ölelő indításából szerzett Arany-gól), így alakult ki az egyszerre fölényes és megérdemelt, 12 gólos piros-fehér siker a keleti derbin.  

Borgyos csak novemberben tölti a tizennyolcat, mégsem volt megszeppenve

A tavalyi évadban a Loki oda-vissza verte a Békéscsabát, amely akkor végül a 12. helyen zárt. A békésiek most az első fordulóban legyőzték a tavalyi 10. Budaörsöt, míg a mieink csúnyán kikaptak Siófokon.

RaL

MESTERMÉRLEG
Pal Oldrup Jensen: – A múlt heti mérkőzés után meg kellett mutatnunk, hogy képesek vagyunk jó játékra, ezen a mérkőzésen ez sikerült is. Ha tovább akarjuk emelni a játékunk színvonalát, még keményebben kell dolgoznunk. A jó védekezésünk hozta a sok gyors indításos gólunkat, mely a mérkőzés kulcsa volt.
Horváth Roland: – Ha a két csapat keretét megnézzük, akkor van legalább háromszáz lejátszott meccs különbség a játékosok között. Szétesett a védekezésünk, ebből fakadóan már a támadások sem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Ezt fel kell dolgoznunk, ki kell javítanunk. Szorosabb eredményre számítottam, elnézést kérek a szurkolóinktól.

Mintegy 1500-an szurkoltak a Hódosban

 

Kapcsolódó hírek
December végén távozik Mariana Costa Debrecenből
December végén távozik Mariana Costa Debrecenből
63 tétmérkőzésen 115 gólt szerzett.
Jó hír a DVSC-ről: hamarosan visszatér a válogatott játékos
Jó hír a DVSC-ről: hamarosan visszatér a válogatott játékos
A debreceni ásznak tavaly szakadt el a keresztszalagja.
Így mutat a DVSC-hölgykoszorú elegáns estélyiben!
Így mutat a DVSC-hölgykoszorú elegáns estélyiben!
A debreceniek modellként is nagyszerűek.
Tíz debreceni gól az afrikaiak ellen, akik most láttak először havat
Tíz debreceni gól az afrikaiak ellen, akik most láttak először havat
A debreceniek is tudják, ezután következik a neheze.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés