Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Negyvenedik születésnapját ünnepli Meghan Markle

| 2021. 08. 04 | 17:07:00
A sussexi hercegné 2018-ban házasodott össze Harry herceggel.
Negyvenedik születésnapját ünnepli Meghan Markle
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rachel Meghan Markle 1981. augusztus 4-én született Los Angelesben, Kaliforniában. Kétéves korától tizenegy éves koráig a Hollywoodi Little Red School House-ban tanult. Ezt követően nyolc éven át egy katolikus lányiskola tanulója volt, ahol tagja volt az iskolai színjátszókörnek. 13-tól 17 éves koráig rendszeresen önkénteskedett egy Los Angeles-i, hajléktalanokat segítő konyhán, ahová édesanyja vitte el először. Ezek a korai élmények elkötelezetté tették a társadalmi igazságosság és a nők jogai iránt. A középiskola befejezése után a Northwestern University-n tanult tovább. Színház, illetve nemzetközi kapcsolatok szakra járt, diplomáit 2003-ban szerezte meg. Egyetemi évei alatt részt vett egy hathetes nyári gyakorlaton a Buenos Aires-i Amerikai Nagykövetségen.

Meghan a diploma megszerzése után színésznőként szeretett volna elhelyezkedni.

Több kisebb szerepet is kapott, szerepelt például a Szerelem sokadik látásra című filmben (2005), táskanyitó lány volt az Áll az alku című tévéműsorban (2006), szerepelt a CSI: New York-i helyszínelőkben (2006), a 90210-ben (2008), a Nyomtalanul (2009) és A rejtély című sorozatban (2009), az Emlékezz rám! című filmben (2010), a CSI: Miami helyszínelőkben (2010), illetve a Förtelmes főnökökben (2011). Végül az áttörést a Brilliáns elmék című sorozat hozta meg, amelyben megkapta a jogi asszisztens, Rachel Zane szerepét. Ebben a sorozatban 2011-től 2017-ig játszott. Közben szerepelt a Castle egyik epizódjában (2012) és több filmben is; főszereplője volt például a When sparks fly (2014) és a Randizók kézikönyve (2016) című tévéfilmeknek. Meghan 2004-től 2013-ig élt kapcsolatban Trevor Engelson színész-producerrel. 2011. szeptember 10-én házasodtak össze, majd 2013 augusztusában elváltak.

2016 júliusában találkozott Harry herceggel egy közös barát által összehozott vakrandin Londonban.

A kapcsolatuk 2016 októberében került nyilvánosságra. 2017 szeptember végén először jelentek meg közösen hivatalos eseményen. 2017. november 27-én jelentették be hivatalosan az eljegyzésüket. Az esküvőre a windsori kastély Szent György-kápolnájában került sor 2018. május 19-én. A házasságkötéssel Meghan elhagyta a Markle vezetéknevet, és megkapta az Őkirályi felsége, a sussexi hercegné címet.

A házaspár tavaly januárban teljesen váratlanul bejelentette, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné válik és a jövőben ideje nagy részét Amerikában tölti. Harry és Meghan azóta letelepedett Kaliforniában, később pedig világszerte óriási vihart kavaró interjút adott a CBS amerikai televíziónak. A kétórás interjúban, amelyet Oprah Winfrey készített a házaspárral, Meghan alig burkolt utalást tett arra, hogy a brit királyi család tagjaként rasszista előítéletekkel kellett szembesülnie.

Kapcsolódó hírek
Megalázták az RTL-en a magyar állampolgár Fekete Pákót
Megalázták az RTL-en a magyar állampolgár Fekete Pákót
Így véli a Médiatanács, és eljárást indított.
Érzelmes dallal hódít a két debreceni ikon, Sándor Tamás és Dombi Tibor
Érzelmes dallal hódít a két debreceni ikon, Sándor Tamás és Dombi Tibor
A Wyrfarkas együttes új videóval is jelentkezett.
A debreceni szépség, Kiss Ágnes modellversenyen tör babérokra
A debreceni szépség, Kiss Ágnes modellversenyen tör babérokra
Már több szépségversenyen is sikeresen szerepelt.
Azahriah kapta a legtöbb jelölést. Meglepetés?
Azahriah kapta a legtöbb jelölést. Meglepetés?
A Klipszemle 2015 óta az egyik legfontosabb zeneipari háttérrendezvénnyé nőtte ki magát.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés