Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon fontos győzelmet csikart ki a Debrecen

| 2021. 10. 01 | 21:37:00
Yezhykaváék elvitték a pontokat Vácról.
Nagyon fontos győzelmet csikart ki a Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

26-25-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Váci NKSE együttesét a K&H női kézilabda liga október elsejei játéknapján. Ritka kiélezett mérkőzés volt, amelyen elsődlegesen az döntött, hogy a hazaiak kulcsjátékosai elfáradtak a végére, a Loki pedig egy percre sem adta fel, éberen várta a lehetőséget a győzelem kicsakarására. Először az 55. percben vezetett a DVSC, s egyszer még tudtak egyenlíteni a meccs nagyobb részében előnyben lévő Kácsorék, de Planéta 57. percben szerzett góljára már nem jött válasz. Remekül indul a debreceni idény, hiszen ezzel a győzelemmel eddig négyből négy!

Masszív Vác

Erősen kezdett a Schatzl, Kácsor, Kuczora, Helembai, Hámori, Diószegi összeállításban kezdő hazai hatos Pásztorral a kapuban, a 8. percben 5-2-re vezettek a támadásban eléggé megszeppent debreceniek ellen. A Petrus, Yezhykava, Vámos, Tóvizi, Planéta, Costa felállású DVSC – leghátul Csapóval – az első nekilendülések során kapura lövésig is alig jutott el, ha meg mégis, akkor Pásztor védett. Az elmúlt öt évben még éppen Vácott edzősködő, de az idei szezontól már a Lokit irányító Szilágyi Zoltán ekkor még nem kért időt és igaza volt. Előbb a fehérorosz Yezhykava vette észre jól a hazai védelem megnyílását, majd egy Csapó-védés utáni gyors Planéta-góllal már szépen zárkózott a Loki (5-4, 9. perc). Egalizálnia is sikerült a 11. percben Tóvizinek, s volt lehetőség a vezetés megszerzésére, ám a váciak vették vissza az irányítást azzal, hogy képesek voltak magasabb fokozatba kapcsolni.

Újra elbizonytalanodott a Szilágyi-csapat, lepattantak Hámoriékról, ennek következtében a 23. percben egy Kácsor-góllal már 13-9 szerepelt az eredményjelzőn. A félidő végére megint visszaestek a hazaiak, akik szinte csak a széleken változtattak, míg a DVSC például a sérülése miatt a felkészülés nagy részét kihagyó, az elmúlt három mérkőzésről szintén hiányzó Kovács Annát is bedobhatta. A nagyszerű jobbátlövő kevéssel a pályára lépése után bevette Pásztor kapuját, s az irányító posztra becserélt Szabó Ninával együtt sokat tett azért, hogy két gólra csökkenjen a hátrány a szünetig (15-13).

Tüdővel jobban bírta a Loki

Már ekkor érezhető volt, hogy a sokkal rövidebb cserepaddal bíró hazaiaknak nagyon-nagyon nehéz dolga lesz a második félidőben. Ennél a kétgólosnál már nem is nyílt szélesebbre az olló. Azonban hiába egyenlített ki többször egymás után a Loki, Kácsoréknak sikerült maguk felé billenteni a meccset. Előbb Arany a 39. percben (19-19), majd Yezhykava a 44. percben (22-22), aztán Kovács a 48. percben (23-23) egalizált, utóbbi ravaszul, test mellől. Hogy azután mégis a Vác szerezze a következő gólt.

[Beillesztett cikk: Huszonöt perc után magára talált a Debrecen]

Az áttörés a második félidőben kiválóan kézilabdázó Vámos Petrának és Planéta Szimonettának sikerült, előbbi 10 méterről is lőtt egy bődületes gólt, hiába csimpaszkodtak bele. A két hölgy együttműködésének hála, a Loki átvette a vezetést az 55. percben. Ekkorra már nagyon „kivolt” a Vác, a belső tengelyt alkotó Kácsor-Kuczora-Helembai-Hámori négyes alig pihent, a debreceniek viszont vérszagot érezve küzdöttek hátul, és egymás után tették hidegre a hazai próbálkozásokat.

Elsődlegesen ennek, a fáradó váciak elleni változatlan elánnak volt köszönhető, hogy Planéta 57. perces góljára (25-26) már nem volt ellenszere Helembai Fanniéknak, s lehajtott fejjel szemlélhették a lefújáskor a pályájukon ünneplő debrecenieket.

MESTERMÉRLEG
Ottó Katalin: – Nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen felkészülni, hiszen nemcsak a kezdősorra, hanem egy azonos értékű másik sorra is figyelni kell. Amíg bírtuk erővel fantasztikusan játszottunk, ez erőt adhat a jövőre
Szilágyi Zoltán: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy remek Vác ellen. Nagyon értékes két pontot szereztünk, hiszen tudom milyen nehéz itt nyerni. Végig a hazaiak kezében volt az előny, többször el is dőlhetett volna a meccs, dicséret illetti a csapatot, hogy nem adtuk fel! Tudtuk, hogy hosszabb a kispadunk, ezért is erőltettük a gyors játékot, tudtuk, hogy a hajrára felőrülhetjük a vendéglátókat. A végén a szerencse is kellett, hogy egy kitűnően felkészített csapat ellen nyerni tudjunk.

RaL

Kapcsolódó hírek
December végén távozik Mariana Costa Debrecenből
December végén távozik Mariana Costa Debrecenből
63 tétmérkőzésen 115 gólt szerzett.
Jó hír a DVSC-ről: hamarosan visszatér a válogatott játékos
Jó hír a DVSC-ről: hamarosan visszatér a válogatott játékos
A debreceni ásznak tavaly szakadt el a keresztszalagja.
Így mutat a DVSC-hölgykoszorú elegáns estélyiben!
Így mutat a DVSC-hölgykoszorú elegáns estélyiben!
A debreceniek modellként is nagyszerűek.
Tíz debreceni gól az afrikaiak ellen, akik most láttak először havat
Tíz debreceni gól az afrikaiak ellen, akik most láttak először havat
A debreceniek is tudják, ezután következik a neheze.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés