Hirdetés
Mustáros hal egészséges körettel
| 2016. 10. 25. | 11:20:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hozzávalók:
1 nagy halfilé (kb. 25-30 dkg)
1 üveg zöldbab kb. fele (normál méretű befőttes üveg)
só
őrölt piros paprika
3-4 ek. olaj
1 dl tejszín
2-3 tk. mustár
1 tasak barna rizs
Elkészítése: Egy tepsi aljába kevés olajat öntünk, majd beletesszük a zöldbabot. A hal mindkét oldalát besózzuk és megszórjuk őrölt piros paprikával, majd szintén mindkét oldalát bekenjük a mustáros-tejszínes öntettel. (1 dl tejszín és 2-3 tk. mustár keveréke). Alufóliával lefedve sütőben pároljuk 30-40 percig kb. 180 fokon, majd további 10 percig alufólia nélkül sütjük. A bab mellett köret volt még barna rizs. Én most előfőzött, tasakos rizst főztem ki sós vízben.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
Web: http://izutazas.blogspot.hu/
Facebook: Ízek és utazások
Hirdetés
Hirdetés
További híreink

Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.

Debreceni batyu az új magyar étel neve – több ezren kóstolták meg a főtéren
Van benne kolbász, sajt, gomolya és medvehagyma.

A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
Érdekesnek ígérkező gasztronómia estre várják a debrecenieket.

A Michelin értékelése szerint ezek Magyarország legjobb éttermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.

Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
A hét második felében ismét visszatér a borult idő.

Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.

Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
A debreceniek csapatkapitánya megszerettette vele.

Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
A vendégek között a két sztárséf meglepetés ajándékokat is kisorsol.

Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Titokban bejártak minden helyet. November 3-án hozzák nyilvánosságra a minősítéseket.

Meghalt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.

Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
A veterán magyar vendéglős Debrecenben beszélt a nem túl fényes jövőről.
Hirdetés
Olvasta már?

Krasznahorkai: a régi angyalok már nincsenek meg
Svédországban mondott beszédet a Nobel-díjas író.

Elhunyt a berettyóújfalui kórház egykori főigazgatója
Nyugodjon békében!

Borult, párás, ködös idő vár a hajdú-bihariakra
Az átlagosnál enyhébb idő lesz.
Gazdaság
A termőtalaj az egyik legnagyobb stratégiai vagyonunk
Ám komoly veszélynek van kitéve.
Számos kihívással néztek szembe a magyar gazdák
Fagy, ragadós száj- és körömfájás, aranyszínű sárgaság is volt 2025-ben.
Eladnák a DVSC egykori sporttelepét
Új lakóövezet jönne létre a debreceni rozsdaövezetben.
Kihívást jelent az online marketing?
Egy SEO ügynökség lehet a megoldás.
A munkáltatók fele béremelést tervez
Ez derül ki egy friss kutatásból.
Ennyivel emelkedik a minimálbér
Orbán Viktor bejelentette.
Támogatott tartalom

Szárítógépek és panelélet
Így oldható meg a teregetés erkély nélkül is.

Ünnepi jókívánságok a Gulyás Tüzéptől
2026-ban is várja Önöket a Gulyás Tüzép csapata!

Megújult a bárándi úthálózat
Modern, biztonságos utak szolgálják immár a lakosságot.

Kitüntettek két debreceni kémiatanárnőt
A jövő kutatóinak mesterei: átadták a 2025. évi Magyar Kémiaoktatásért Díjakat.
Programok





























