Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Munkaerőt a Menton Jobstól, Debrecenben is

| 2023. 05. 25. | 12:53:00
Elsősorban magyar munkavállalókat közvetítenek, de ha nincs elég hazai, jöhetnek az ázsiaiak.
Munkaerőt a Menton Jobstól, Debrecenben is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben nyitotta meg az első kelet-magyarországi irodáját a Menton Jobs munkaerő-közvetítő és munkaerő-kölcsönző kft. A nyugdíjasok- és a diákok foglalkoztatását is vállaló, északnyugat-magyarországi cég a Széchenyi utcán található irodájának május 24-én volt a megnyitója, amelyen a Cívishír is ott volt. Az ünnepi köszöntő és a szalagátvágást követően Stasztny Viktor és Horváth Tamás tulajdonos-ügyvezetőkkel beszélgettünk a céljaikról, munkamódszereikről.

Eddig csak Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében volt irodájuk. Miért éppen Debrecenben nyitották meg az elsőt a Dunától keletre?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Debrecen humánerőforrások tekintetében egyértelműen komoly kihívások előtt áll a következő években. Nyugat-Magyarországról származunk, és ezt a nyomást, ezt az igényt mi ott már éreztük korábban. Ott az elmúlt években az emberek pályáztatása, kezelése, interjúztatása, felvétele és a cégek felé történő kiajánlása terén már megszereztük a szakmai tapasztalatokat, és ezeket szeretnénk Debrecenben hasznosítani. Ebben a régióban korábban nem volt jellemző, hogy a cégeknek nagymértékben kellett humánszolgáltatást igénybe venniük. A következő időszakban viszont ez változik. A debreceni régióban lévő cégek is megérdemlik azt a szakmai támogatási szintet, amelyet mi már nyújtunk az ország nyugati részén. A cégek támogatása miatt jöttünk Debrecenbe.

Mivel tudnak segítségére lenni a debreceni cégeknek?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Egyrészt azzal, hogy az egész országban megvan a rendszerünk, a szakmai tapasztalatunk, hogyan szólítsuk meg azokat az embereket, akik dolgozni szeretnének. Másrészt, hogyan válasszuk ki közülük azokat, akikkel érdemes foglalkozni. Akik állásinterjúra érkeznek, ők már átmentek egy szűrőn. Továbbá, Kelet-magyarországi térségben nincs hagyomány a munkaerő szállásoltatásának. Ebben is nagy rutinunk van, ennek a szolgáltatásnak az intézésében is támogatjuk a debrecenieket. Rengeteg munkát tettünk az elmúlt években abba, hogy ha egy pozíció magyar munkavállalóval nem tölthető be, akkor harmadik országbeli munkavállalót legálisan hogyan hozunk az országba. Hogyan vigyük végig őket a folyamaton, aminek végén o egy jó munkavállaló lesz. Őket jobban kell támogatni. Ezeket vállaljuk a cégeknek.

Debrecen Északnyugat-Magyarországhoz képest idegen terep az önök számára. Helyismeretük van már?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Helyi születésű, életével Debrecenhez kötődő munkatárssal, Berkes Zoltánnal kezdtük a városban a tevékenységünket. Neki már sok tapasztalata van a térségben, ismeri a helyi viszonyokat. Nem szeretnénk újat kitalálni, megmondani, hogy miként működjenek a dolgaink, itteni kollégákra alapozunk. Az ő ismereteikkel ötvözzük a mi jól működő szakmai gyakorlatunkat. Azt gondoljuk, hogy ez egy remek megvalósítás lesz a cégek számára.

Debrecen lakosságának száma jelenleg 199 ezer fő. Papp László polgármester a Cívishírnek a közelmúltban adott interjújában egy körülbelül 10 éves távlatban 250 ezres lakosságszámot tűzött ki célként. E cél eléréshez mit tudnak hozzátenni?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Ambiciózus a terv, és ahhoz az irodanyitással részünkről leraktuk a segítő folyamat alapjait. Első lépésként Magyarországon belül szólítjuk meg azokat az embereket, akik az elmúlt években jobb lehetőséget remélve elköltöztek az ország más részére. Őket szeretnénk visszainvitálni Debrecenbe, a szülőhelyükre, lehet, még az ingatlanjaik is megvannak, és visszahívni őket dolgozni. Ez az első történet, amit meglépünk és kiállunk mellette. Továbbá, az itteni munkaerőpiacban is vannak tartalékok, és szeretnénk felkarolni a dolgozni akaró embereket, őket visszavezetni a stabil munka világába. Ennek megvalósításában komoly rutinunk van. Hiszünk abban, hogy e kettő tevékenységben van komoly tartalék. Idővel kiderül, hogy az agglomerációs lakosságon felüli 25 ezeres létszám megoldható-e majd így.

Az ünnepi köszöntőben szó volt arról, hogy harmadik országból is lehet behozni munkavállalókat. Mely országgal vannak kapcsolatban? Milyen munkaerő-merítési lehetőségeik vannak?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Évekkel ezelőtt a nagy sláger az ukrán munkavállalók voltak. Például a BMW már néhány évvel ezelőtt hirdetett mérnököknek és fizikai munkaerő számára lehetőségeket. A háború miatt ez a munkaerőforrás most nyilván nem működik. Ezen kívül ázsiaiak foglalkoztatása is felvetődött. Ha már kell harmadik országbeli munkaerő, mert a hazai munkaerőpiacról nem lehet megoldani a foglalkoztatást, akkor első körben a Fülöp-szigetekről érkezőket preferéljuk. Beszélnek angolul, keresztények, a Fülöp-szigeteki munkaerőnek van a legjobb híre a világban, és nem terveznek letelepedni az országban, ők csak dolgozni jönnek néhány évre. Az ottani állam által erősen szabályozott az a folyamat, hogy miként jöhetnek onnan ide dolgozni az emberek. Figyelnek rájuk, az államuknak fontosak a külföldi munkavállalóik. Dolgoznak a munkakörben,határozott idejű munkaszerződésük van, amiben vállalják, ha véget ér a munkaviszonyuk, ők hazaköltöznek. Magyarországon vannak még indonézeink, vietnámi munkaerőnk, mongolok, kirgizek és grúzok.

Aki bekopogtat a debreceni irodájukba, hogy szeretne munkaerőt toboroztatni, milyen eljáráson kell keresztülmennie?
Horváth Tamás, Stasztny Viktor: Az első körben, amire nagyon nagy hangsúlyt fektetünk, hogy felmérjük, a hozzánk forduló milyen iparágban tevékenykedik, korábban milyen munkavállaló keresési nehézségei voltak. Aztán megnézzük a cég szakterületét, az mennyire hiányszakma, mennyire betölthető, van-e rá szakképzés. Ez egy komplex elemzés. A végére tudunk egy gyakorlati javaslatot adni, hogy milyen munkaerő keresési irányba kellene elindulni. Van akinek mi toborozzuk, azaz közvetítjük a munkaerőt, vannak akiknek munkaerőt kölcsönzünk. Azok a foglalkoztatottak a mi cégünk állományában lesznek, és tőlünk bérli a munkaerőt.

– CH –

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nem minden magyar szurkoló viselkedett jól Stuttgartban
Nem minden magyar szurkoló viselkedett jól Stuttgartban
Kábítószer birtoklás és agresszív viselkedés miatt is előállítottak magyarokat.
Hirdetés
Hirdetés
A debreceni CATL Miskolcra is kivetette a hálóját
A debreceni CATL Miskolcra is kivetette a hálóját
A stratégiai együttműködés mindkét félnek előnyös lehet.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fellendülőben a használtautó-piac
Az idős, olcsó járműveket keresik.
Nyári diákmunka: a szabály, az szabály
Hasznos információkat közölt az adóhatóság.
Megoldódhat a belvízprobléma Kabán
Felújítanák a csapadékvíz-elvezetőket.
Terminátorok és rambók egyszerre a harctéren
Viszlát békeévek – felfutásban a magyar hadiipar.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.
Hungarospa: indul a főszezon!
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!