Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miss World Hungary: kulisszatitkok a két debreceni döntőstől

| 2023. 06. 09. | 18:23:00
Gyerekkori álmok válhatnak valóra a vasárnapi fináléban.
Miss World Hungary: kulisszatitkok a két debreceni döntőstől
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május 16-án jelentették be azt a húsz gyönyörű lányt, akiket a sok jelentkező közül a zsűri kiválasztott a Miss World Hungary szépségverseny felkészítőtáborába. Kevés várakozás után, múlt héten elkezdődött a tábor, melyen kezdetben húsz, majd a döntőhöz közeledve már csak tizenhat szépség készül, hogy megnyerje a koronát, és kiérdemelje a Magyarország Szépe címet.

A felkészülés során több alversenyen és számos próbán kellett jól teljesíteniük, ezeken elért helyezéseikkel pedig a lányok a TOP 16-ba biztosíthattak maguknak helyet, ezzel elkerülve a kiesést. Két debreceni kötődésű versenyzőnek, Szabó Orsinak és Nehéz Nórának is sikerült olyan jó eredményeket elérni, hogy előbbi már az első napon biztosította magát a döntőbe. Június 11-én, vasárnap mindkettőjüknek szurkolhatunk majd az utolsó, egyben legnagyobb próbán, a finálén.

A Cívishír érdeklődésére a két lány beavatott kicsit a múltjukba, valamint betekintést nyerhettünk általuk a felkészítőtábor világába.

– Abasáron nőttem fel, a Debreceni Egyetem gyógytornász hallgatója vagyok. HR-esként dolgozom és mellette modellkedem – kezdte Nehéz Nóra, aki azt is elárulta, modellkedéssel három éve foglalkozik, szépségversenyen pedig tavaly nyáron volt először. Azóta volt szerencséje egy világversenyre is eljutnia. Kiemelte, mivel már több versenyen is járt, így mindenképpen szerette volna magát ezen is megmérettetni. Legfontosabb céljaiként az önmegvalósítást, a tapasztalatszerzést és a kapcsolatépítést tűzte ki.

Nehéz Nóra

– Természetesen nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, hogy én is a döntős lányok között vagyok – árulta el Nóri kérdésünkre. Sokat tett azért, hogy eljusson idáig, ugyanis a tábor előtt rengeteg edzésen vett részt, és az étkezésére is oda kellett figyelnie. – Számomra nagyon fontos volt az is, hogy fejben megerősítsem magam, hogy itt a táborban és a finálén is a legjobb formámban teljesítsek. Fantasztikus érzés a Top 16-ban lenni, hatalmas öröm számomra. Hozzátette, a többi lánnyal nagyon jó a kapcsolata, szuper csapatot alkotnak.

Nóri azt is elmondta, a fináléhoz közeledve napjaik legtöbb részét a koreográfiapróbák teszik ki.

A tábor első hetében javarészt forgatások, alversenyek voltak és rengeteg programon vettek részt. Az elkövetkezendő napokban pedig sok próba vár még a lányokra. A szépség büszkén emelte ki, az alversenyeken jól teljesített, a Miss Talent megmérettetésen pedig második helyezést ért el karatebemutatójával. – Azt gondolom, minden alversenyen igyekeztem a maximumot kihozni magamból, és a térdsérülésem ellenére a sportversenyeket is kitartóan végigcsináltam.

– A legfontosabb célom megmutatni azt, hogy ha hiszünk magunkban és kitartóan küzdünk a céljainkért, akkor képesek vagyunk elérni az álmainkat. Legyünk pozítívak és optimisták, így minden helyzetből erőt meríthetünk, és boldogok maradhatunk, a nehézségekből pedig képesek leszünk építkezni önmagunk javára – válaszolt inspirálóan Nóri utolsó kérdésünkre.

Szabó Orsi tősgyökeres debreceni, itt született és itt is nőtt fel. Kereskedelem és marketing szakon diplomáztott tavaly decemberben a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán. – Marketingesként dolgoztam a verseny előtt, de fel kellett mondanom, mert nem volt összeegyeztethető a kettő, kiállításokra kellett volna utaznom – árulta el érdeklődésünkre.

Orsi 2019 óta van jelen a szépségversenyek világában, amikor elindult az első megmérettetésén, a Hajdúság Szépe címért, és megnyerte azt.

Szabó Orsi

Kiemelte, gyerekkori álma volt, hogy a versenyben lehessen, ezért is jelentkezett. – A célom, hogy lehetőséget kapjak képviselni a hazámat nemzetközi szinteken, továbbá szeretném, ha ez a verseny kinyitna olyan ajtókat, hogy esetlegesen a média és tévézés világában, vagy valamilyen smink/kozmetikai márkánál elhelyezkedhessek – mondta. Hozzátette, nagyon boldog volt, mikor megtudta, hogy bekerült a döntőbe. Először fel se fogta, de még aznap megünnepelte sikerét testvérével Budapesten.

A versenyző azt is elmondta, hogy teljesen megváltoztatta életmódját a Miss World Hungary előtt. Mindennapjait már öt hónapja a versenyre való készülés tette ki, és személyi edzővel készült. Kiemelte, egyik fontos elve: valamit vagy rendesen kell csinálni, vagy sehogy! – A tábor sokkal nehezebb, mint vártam, de sokkal nagyobb élmény, mint valaha gondoltam. A siker a komfortzónán kívül kezdődik, és minden nap hálát adok, hogy most itt lehetek! Életem eddigi legjobb időszaka – mesélte örömmel Orsi. A következő napokban már az elő show-ra fognak készülni, ebből állnak majd leginkább programjaik. Kérdésünkre azt is elmondta, mindenkivel jó kapcsolatot ápol, szuper közösség alakult ki a táborban, mindenben segítik egymást. – Nehéz Nórival a legszorosabb a kapcsolatom, őt már barátnőmnek mondhatom.

Orsi már az első napon kiválóan teljesített, ugyanis megnyerte az első alversenyt, ezzel együtt a Miss Fashion címet. – Öt percünk volt átöltözni, és leérni a másodikról. Figyelték a szettet, azt hogy változtattál-e a frizurádon. Én egy talált befőttes gumival csináltam egy kontyot a liftben, ez vicces élmény volt – mesélte Orsi, kiemelve, ez volt a kedvenc alversenye. A második napon rendezték a Miss Natural Beauty alversenyt, melyen holtversenyben Koncz Patríciával osztozik az első helyen és a címen. – Nekem ez a legnagyobb büszkeség, hogy itt első helyezést értem el, mert a mindennapokban is a természetességet képviselem – mondta. A Miss Talent megmérettetésre az egyik volt edzője, Holecska Ancsa és egy barátnője, Török Anikó segítettek neki felkészülni, ehhez pedig 14 éves akrobatikus rock and roll múltja is hozzátett. Ezdőtermi edzések mellett táncórákra is járt.

A Miss Sport versenyre pedig külön nem készült, eleve sokat edzett a személyi edzések miatt, ezen 4. helyezést ért el.

– Elmondhatatlan hálával tölt el ez az érzés, hogy itt vagyok! A célom, hogy a fiatalok figyelmét felhívjam a social media énképtorzító hatására, és küldetésem, hogy meggyőzzem őket, nem kell filterek mögé bújni! Ez számos mentális problémát okozhat hosszú távon – emelte ki Orsi zárásként.

Draskóczi Aliz

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Berettyóújfaluból érkezett segítség.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Turizmus: Debrecen és térségének népszerűsége töretlen
Január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A rendezvény strandbelépővel látogatható, a kellemes hűs vizű tengerparti medencéből, fürdőzés közben is nézhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés