Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden, amit tudni kell a villanypásztorokról kezdőknek

| 2023. 03. 21. | 10:41:00
XXX
Minden, amit tudni kell a villanypásztorokról kezdőknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A villanypásztorokról valószínűleg már nagyon sokan hallottak, de azt már kevesebben tudják, hogy valójában mire szokás használni őket. Egyáltalán milyen állatokhoz kellenek? Milyen céllal? Minden villanypásztor egyforma?

Az elektromos kerítésnek több fajtája is van, amit befolyásol a környezet, az állat, amit bent szeretnénk tartani, valamint az is, amit inkább kívül szeretnénk tudni.

Mire jók egyáltalán a villanypásztorok?

A Vinex villanypásztor szaküzlet villanypásztor termékeit vizsgálva láthatjuk, hogy többféle kialakítás, méret és típus is létezik. Erre azért van szükség, mert más-más célra lehet őket használni.

Az első, amire a legtöbbet használják a gyakorlatban is a villanypásztort, az a termények, termékek védelme, sőt villanypásztorral akár még kis kertekben is találkozhatunk. Ám a betondzsungelekben, nagy városokban ritkábban látjuk ezt az eszközt, de megfelelő megjelöléssel bárhol alkalmazható, amennyiben szabványos termékről van szó.

Leginkább azoknak ajánlatos vásárolniuk villanypásztort, akik a kertjükben, udvarukon termesztenek növényeket, szőlőt, gyümölcsöket, illetve a méregdrágán kialakított diszkertjüket szeretnék megvédeni. Természetesen nemcsak a családi házaknál lehet ez hasznos, hanem nagyobb termőföldek esetén is.

A célja a villanypásztoroknak az, hogy az erdőben lakó vadakat távol tartsák a finom csemegétől. Ellenkező esetben a vadállatok szívesen fogyasztanak a védtelenül hagyott gyümölcsökből és növényekből, és egy nagyobb termőföld esetében hatalmas károkat tudnak okozni, nemcsak azért, mert falatoznak belőle, hanem le is tapossák a termény nagy részét. Ha erdő mellett van a kert vagy a föld, akkor kifejezetten ajánlott a villanypásztor telepítése, jobb megelőzni a kellemetlenségeket.

Az erdők jó barátja is lehet

Erdők megóvásához is érdemes villanypásztort tenni, pláne, ha új erdő telepítéséről van szó, és muszáj megvédeni a kis csemetéket. Túrázás során is találkozhatunk villanypásztorral fiatalabb erdők közelében, azonban semmi esetre sem kell megijedni tőlük.

A szabványos és minősitett villanypásztor sem az állatokban, sem az emberben nem okoz kárt, de azért nem javasoljuk, hogy markoljunk rá, mert kellemetlen élményben lehet részünk.

Állattartásra is kiváló

Karámokat vagy karámrendszereket is létrehozhatunk a segítségével, valamint a legeltetéshez is használhatjuk, sőt még a kutya otthon tartásához is kiváló eszköz. A házi kedvencek, főleg a felfedező típusok gyakran elkalandozhatnak otthonról, ami sokszor okozhat a családban nagy ijedtséget.

Ezt megelőzendő érdemes lehet villanypásztort telepíteni, ami elsőre egy kellemetlen élmény lesz a kis kedvencnek, de garantáltan megtanulja, hogy nem szabad elindulni egy újabb felfedező körútra.

Lovak, bikák, tehenek, birkák, szarvasmarhák, bárányok, kecskék, sőt még sertések tartásához is tökéletesen lehet használni villanypásztort. Ezzel egyrészt nem engedjük elkalandozni az állatokat, másrészt megvédhetjük őket a ragadozóktól, főleg, ha erdő mellett vannak az állatok elkerítve. A villanypásztort többféleképpen lehet alkalmazni, érdemes élni a lehetőséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Iráni rakétatámadás: Orbán utasította a belügyminisztert és a TEK vezetőit
Iráni rakétatámadás: Orbán utasította a belügyminisztert és a TEK vezetőit
A miniszter elmondta, miről volt szó a Védelmi Tanács ülésén.
Hirdetés
Hirdetés
Kisdiákok rajzoltak és verseltek Nagyrábén
Kisdiákok rajzoltak és verseltek Nagyrábén
A közel 250 alsó tagozatos nevezett a térség legnagyobb, komplex kulturális versenyére.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
DK: Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra
Dobrev Klára szerint ha nem állítjuk meg Orbánt, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján.
A környezetterhelést mutató jelölést vezetnének be az élelmiszerekre
A GVH szerint ez megkönnyítené a tudatos fogyasztói döntést.
Hamarosan aszfaltozott lehet a Salakos utca
Készülhetnek a debreceni fejlesztés tervei.
Döntetlennel zárt a DEAC, remekelt a kis Loki
Döntetlennel zárt a DEAC, remekelt a kis Loki
A Hajdúböszörmény, valamint a Hatvan csapatával csaptak össze a debreceniek.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!