Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért kedvelik annyira a megbízható márkák napelemeit?

| 2022. 08. 10 | 16:20:00
XXX
Miért kedvelik annyira a megbízható márkák napelemeit?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint minden más, a napelemek is jelentős fejlesztéseken, változásokon mentek keresztül a kezdetekhez képest.

Mára a Hyundai napelemeket tekintjük az egyik legmodernebb eszközöknek arra a célra, hogy a napenergiát felhasználhassuk a háztartásunkban.

Nem mindig volt ilyen tudatos az ember

Az ipari forradalom óta mondhatni, hogy a fosszilis energiahordozók látták el a lakosságot az ipari és háztartási eszközök működtetéséhez szükséges energiával. Bár nem kevés időbe tellett, de az emberiség belátta, hogy ez hosszú távon nem fenntartható, ezért megjelentek a megújuló energiaforrásokat felhasználó berendezések is. Az évek alatt ezek is számtalan változáson mentek keresztül, és a kezdeti gyér energiahatékonyságot mára felváltották a korszerű termékek. A Wagner Solar Hungária Hyundai napelemei nagyszerű példát állítanak ennek az állításnak.

A kezdeti polykristályos modellekkel ellentétben ez a monokristályos szerkezet rendkívül hatékonynak bizonyul az egyéb napelemek mellett, így a napból érkező energia kihasználása is maximalizálható.

Ejtsünk szót a technológiáról!

Ahhoz, hogy megértsük a fent említett technológia érdemeit, egy kicsit át kell tekintenünk, hogy mikkel találkozhatunk a piacon. Egy alapmodell, a standard monokristályos napelem esetében a felépítés a következőképpen alakul: 60 darab nyolcszögletű cella alkot 3 sztringet, azaz három részre osztva helyezkednek el. Noha a három rész egymástól függetlenül termel, ha keresztben a három szakaszt érintő árnyék vetül egy részükre, a termelés leáll. Amellett, hogy ebből a szempontból igen kérdéses a hatékonysága, a teljesítménye is 320 W-ban maximalizálódik.

Az osztott cellás napelem már 415 W teljesítményre képes, és a cellákat 2x3 sztringbe kötve helyezik el rajta, így 6 különálló cellasort kapunk. Ha ennél a modellnél az alsó sort kitakarjuk az előző példához hasonlóan, a felső sor még mindig gondtalanul képes termelni. 

A Hyundai napelem titka

A zsindely technológiánál a darabokat soronként kötik össze, így ha a legalsó sorra árnyék vetül, a panel többi része gondtalanul működik tovább. A Hyundai napelemeket is ezek közé a panelek közé soroljuk, mint a technológia élenjárója, hiszen a zsindelyes technológiát ők alkották meg. Megbízhatóságának zálogaként a megszokott 10-15 éves garancia helyett a gyártó 25 évet garantál minden zsindely technológiás napelem esetében. 

Ezek a napelemek nemcsak hatékony működésükkel vívták ki az emberek elismerését, hanem rendkívül időtállónak is bizonyultak. Korrózióálló tulajdonságuk lévén a szélsőséges környezeti hatásoknak is ellenállnak, így esztétikai szempontból is abszolút megfelelnek a követelményeknek. A napelemek amellett, hogy képesek feldobni a ház küllemét és energiát termelnek, olyan megújuló forrást használnak fel, amely hosszú távon biztosítja a fenntarthatóságot.

Kapcsolódó hírek
Ismerkedjünk meg a szemüvegek történetével!
Ismerkedjünk meg a szemüvegek történetével!
A szemüveg, sőt a napszemüveg története is egészen az ókori civilizációkig nyúlik vissza.
Mire használható egy mobilház?
Mire használható egy mobilház?
Kiváló nyaraló, hétvégi ház vagy üzleti célú épület is válhat belőlük.
Telefonja jelzi, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Telefonja jelzi, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Új funkcióval bővült az EgészségAblak.
Lejtmenetben a szülések száma
Lejtmenetben a szülések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés