Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért anyázták Szima Gábort?

| 2010. 11. 08. | 11:41:01
Debrecen – Harminc centivel nem mindenki elégedett. Ez a méret verte ki a biztosítékot egyeseknél a Loki B-középben, és a helyzet odáig fajult, hogy a klub első emberén, az édesanyját emlegetve verték el a port.
Miért anyázták Szima Gábort?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miközben Dombi Tibor legendává emelkedett, szégyenteljes közjáték zavarta meg a futballünnepet vasárnap este a Nagyerdőn. Amint azt a tudósításban is megírtuk, a B-közép egyes tagjai egy pillanatban azt skandálták, hogy „Szima Gábor, a kurva anyád!” A közönség nagyobb részét hidegzuhanyként érte a skandalum, sokan már az NB II-ben látták hirtelen a csapatot, emlékezve arra, hogy utoljára a Fradi-pályán sértegették emberi méltóságában az elnök-tulajdonost, aki hagyott csapot-papot, a csapat kisvártatva három év NB II-es szereplésre kárhoztatott.

A helyzet egy drapéria miatt fajult az anyázásig, mégpedig egy súlyos dezinformáció által. Az ominózus drapériát azért tetették lentebb harminc centivel a biztonságiak, mert a kamerák szektorra való rálátását zavarta. A Loki B-közép fele a kézilabdameccsről esett be, s ott szembesült a helyzettel. Felindultságában egy drukker – aki a vezérszurkolók szerint „nem rossz ember, csak még nagyon fiatal és izgága” – nekiment Szima Gábornak. Egy bolond százat csinál – többen is rákezdtek az anyázásra.

Szima Gábor nem is tudott róla

A B-középben az terjedt el, hogy Szima Gábor önkényesen és személyesen adta parancsba a drapéria áthelyezését. A szektorban szolgálatot teljesítő biztonságiak a meccs előtti eligazításon azt az utasítást kapták, hogy az elnökre nem hivatkozhatnak, és – elmondásuk szerint – nem is hivatkoztak. A B-középnél vasárnap szolgálatban lévő szektorparancsnok, Ferencz Dénes – akit Dinóként becéz az egész város – meglehetősen indulatosan reagált a történetre.

– Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy a szurkolók a közleményükben azt írják, mi Szima Gáborra hivatkozva tetettük lejjebb drapériát. Négyen vigyáztunk a rendre a szektornál, egyikünk sem említette sem a Szima Gábor, se más klubvezető nevét! Világosan elmondtuk, a biztonsági szolgálat vezetőinek döntése értelmében azért kell lentebb tenni a drapériát, hogy ne lehessen alá bújni, mert így menedéket biztosít a renitens szurkolóknak, akiket nem lehet azonosítani – mondta a Cívishírnek Ferencz Dénes, akinek egy kollégája is megerősítette nekünk, hogy a DVSC vezetőinek még csak tudomásuk sem volt az egészről, ez tudniillik biztonságtechnikai kérdés, és az arra szakavatott emberek döntöttek.

Nos, úgy tűnik, hogy az anyázás mellé trafált. Az más kérdés, hogy akkor sem lett volna magasztos a helyzet, ha a debreceni biztonságiak felmenőit szidja a szurkolók egy része...

Nem anyázott, de tartja a hátát

Szemtanúnk van arra, hogy Pethe Tamás vezérszurkoló nem anyázott, mégis aláírta a bocsánatkérő közleményt. Mentségére szolgál az is, hogy a Loki-tábor többi meghatározó tagjával együtt ő is a kézilabdameccsről rándult át a futballstadionba.

– Nem mi voltunk, de elitéljük az anyázást. Nekünk kell tartanunk a hátunkat, mert mi vagyunk a tábor vezetői – mondta a Cívishírnek Pethe Tamás, aki Nagy Balázzsal és Komáromi Gáborral fogalmazta meg a közleményt, melyben nyilvánosan bocsánatot kérnek Szima Gábortól – Házon belül rendeztük az ügyet, megkapták a fejmostást az érintettek, más nem tehetünk. Bízunk benne, hogy Szima Gábor feldolgozza a történteket, még egyszer: sajnálom! Azt egyébként nem értjük, hogy miért 15 év után szúrt szemet a drapéria magassága, és ezt sem, hogy miért nem egyeztettünk előtte. Minden piszlicsáré ügyben fel tudnak hívni, akkor most miért nem tették? Most lehet, hogy nem, de korábban igenis hivatkoztak a biztonságiak Szima Gáborra, erről ennyit. Az más kérdés, hogy akkor sem elegáns az anyázás. Továbbra is azt mondom, amit a meccsen a megafonban kiabáltam: szánjunk egymásra egy órát, beszéljük meg. A nyugati szektorok képviselőivel is nagyon szívesen leülünk beszélgetni arról, miként  lehetne még jobb hangulatot teremteni, hogy kígyózzanak a családok a meccs előtt a pénztáraknál, mert mi még ott vagyunk, de a stadion fele eltűnt – mondta Pethe Tamás főszurkoló, hozzátéve, hogy részükről az ügy lezártnak tekinthető, szombaton pedig teli torokból zúg majd a Hajrá, Loki! a Zete ellen.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Túl a műtéten a debreceni játékos
Túl a műtéten a debreceni játékos
Hosszú rehabilitáció vár a DVSC labdarúgójára.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés