Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi alapján válasszunk a lézeres vagy tintasugaras nyomtatók között?

civishir.hu | 2023. 11. 27. | 13:47:53
XXX
Mi alapján válasszunk a lézeres vagy tintasugaras nyomtatók között?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az irodában általában az egyik legfontosabb eszköz a nyomtató. Nagymértékben meghatározza a mindennapi munkavégzés hatékonyságát, gördülékenységét. Ezért sem mindegy, hogy milyet választunk, mivel több tényezőre is hatással van. Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy a lézeres vagy a tintasugaras lesz az ideális?

Egy igazi dilemma, amire nehéz választ adni

Általánosan elfogadott, egyértelmű válasz nincs a kérdésre. Minden attól függ, hogy pontosan mire akarjuk használni a nyomtatót, milyen igényekkel rendelkezünk. Ezért is ajánlott használni a TechOffice oldalán található nyomtatóválasztó lehetőséget, amivel közelebb kerülhetünk a kérdés megválaszolásához. Ahhoz, hogy megalapozottabb döntést tudjunk hozni, ismerni kell, hogy melyik típust mikor érdemes választani.

Kezdjük a sort a tintasugaras változattal. Ez a legismertebb és egyben legkorábbi típus. Ha keveset nyomtatunk egyszerre, akkor ez lehet az ideális választás, mivel sokkal lassabban működik, mint a lézeres változat. Előnye az, hogy a színes nyomtatás minősége kiemelkedő, pláne, ha fényképekről van szó. A tintasugaras készülékek költsége sem fogja annyira megterhelni a pénztárcánkat. Az áruk jóval alacsonyabb, mint a lézeres változat. A fenntartás azonban már teljesen más kérdés, mivel a bennük található tintapatront cserélni kell, ami már nagyobb kiadásnak számít hosszú távon. 

Ha sokáig nem használjuk, akkor hajlamos beszáradni a patron, ezért arra is figyelni kell, hogy rendszeresen dolgoztassuk a nyomtatót. A hátrányok és előnyök ellenére még mindig ez számít a népszerűbbnek, de vannak helyzetek, amikor a lézeres lesz az ideális választás.

Mit tud nyújtani egy lézeres nyomtató?

Sok iroda általában azért választja ezt a típust, mert nagy mennyiségű papírt lehet vele nyomtatni, viszonylag gyorsan. Egy fénymásoló szalonban nincs ettől jobb megoldás, de egy kisvállalkozás esetében már nem biztos, hogy ez elmondható. A lézernyomtató drágább, mint a tintasugaras.

Általában fekete-fehér, szöveges dokumentumokhoz ajánlott ezt a típust választani, mivel gyorsan és pontosan dolgozik. Nem kell a maszatok, foltok és elmosódás miatt aggódni. Színes prospektusok, fényképek, kimutatások és színes-szagos marketinganyagok esetén azonban jobb választás a tintasugaras változat.

Készüljünk fel minden helyzetre

Ma már egyáltalán nincs szükség arra, hogy egyértelműen letegyük a voksunkat valamelyik típus mellett. A modern nyomtatási szolgáltatóknak köszönhetően már arra is lehetőség van, hogy béreljük a nyomtatókat. Ha egy adott időszakban fekete-fehér nyomtatásra van szükség, akkor kérhetünk lézeres változatot. Egy marketingkampány elindítása előtt pedig rendelhetünk tintasugaras modellt.

A legjobb megoldás az, ha minél hamarabb felvesszük a kapcsolatot egy minőségi nyomtatási szolgáltatóval.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
A szoboszlói teniszezőnek most nem volt szerencséje.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Napelemes pályázat: hamarosan indulnak a kifizetések
Rendkívül népszerű volt a kezdeményezés.
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés