Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtalálták egy 24 éve eltűnt gyerek maradványait

police.hu | 2024. 08. 01. | 11:34:10
Biciklivel indult el bajai otthonából, és soha többé nem látta senki. +Korhatáros videó
Megtalálták egy 24 éve eltűnt gyerek maradványait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Till Tamás 11 évesen, 2000. május 28-án tűnt el Baján. A gyerek biciklivel indult el otthonról a közeli vadasparkba lovagolni, azonban oda nem érkezett meg, és többé nem látták. A rendőrök először azt gyanították, hogy a bicikliző kisfiút valaki elgázolta, majd a nyomokat eltüntette. Csakhogy három hónappal később megtalálták a fiú kerékpárját, ám azon a bűnügyi technikusok sem sérülést, sem idegen DNS-nyomot nem találtak, így a gázolásos verziót a rendőrök elvetették. Két évvel Till Tamás eltűnése után a család egyik ismerőse megölte barátnőjét, akit a disznóól alá temetett. A ma 64 éves Sz. F. korábban egy kisfiú megrontásáért is volt büntetve, így felmerült, hogy esetleg köze lehet Tamás eltűnéséhez. Később azt mondta, hogy a rendőrök nyomására beismerte, ő ölte meg a fiút. Nem tudta azonban megmutatni, hol rejtette el a holttestet. Később kiderült, hogy nincs köze az eltűnéshez.

2007-ben egy bajai építkezésen emberi csontokat találtak. A vizsgálatok kimutatták, hogy az építkezésen talált csontok a világháború idejéből származnak. Évekkel később, 2015-ben pedig egy olyan verziót kezdtek el vizsgálni a rendőrök, miszerint spanyol pedofilok megrendelésére rabolhatták el a fiút, ám ez a nyom sem vezetett közelebb a megoldáshoz. A kisfiú az egyik legismertebb eltűnt magyar gyermekké vált, akinek portréja a tejesdobozokra is felkerült. Till Tamás ügye az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint hosszú évtizedek után megoldódott.

Idén június 11-én ugyanis kaptak egy információt a vármegyei főügyészségtől, hogy egy gyermekotthon lakója fenyegetés vagy pénz hatására segített elásni egy gyereket a megyében. A fiút nem tudták kihallgatni, mert 2011-ben öngyilkos lett, de a mostanra már 40 éves barátja tudott érdemi vallomást tenni az üggyel kapcsolatban. A két fiú egy vállalkozónál, egy esztergályosmesternél, V. Józsefnél dolgozott. Egy 800 négyzetméteres csarnok kétszintes családi házát próbálta otthonossá tenni, ebben kérte a fiúk segítségét. Egy kis fészer kötötte volna össze a két épületet, amihez vasbetonozásra volt szüksége. Egy nap a férfi a strandon kereste fel a fiúkat, hogy dupla pénzért betonozzák ki ezt a helyiséget. A fiú volt az, akinek talicskában kellett hordania az anyagot, majd ő fedezte fel a zsákban eltüntetett Till Tamás maradványait. A rendőrök hatvancenti mélyre ástak a fészer alatt, amikor vélhetően megtalálták a holttestet. Azt szakértők fogják kimondani százszázalékos bizonyossággal, hogy valóban a fiatal fiút találták-e meg. Így egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mi okozta a fiú halálát.

V. József még 2021-ben, önkezével vetett véget az életének, hozzátartozói nem tudtak érdemben információt megosztani. Az Index nemrég arról írt, hogy a Bácsbokod felé vezető úton autójával egy férfi elüthette a gyermeket, majd az illető az épülő háza építkezésekor, a betonozás közben szabadult meg a mindössze 11 éves gyermek holttestétől.

Halálának körülményeit jelenleg szakértők vizsgálják, az ügyben emberölés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Már el is értük a túlfogyasztás napját, pedig még hol az év vége
Már el is értük a túlfogyasztás napját, pedig még hol az év vége
A magyarországi adatok még ennél is riasztóbbak.
Hirdetés
Hirdetés
Véget ért a Hunyadi utcai felújítás: újra megállnak a buszok
Véget ért a Hunyadi utcai felújítás: újra megállnak a buszok
Augusztus 3-tól az eredeti megállóhelyen lehet le- és felszállni.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Európai Bizottság vizsgálja a Lukoil-szállítások ügyét
Figyelemmel követik a helyzetet - írják.
A reálbér-növekedés dinamikus – jelentette ki a pénzügyminiszter
Varga Mihály közölte, továbbra is bővül a magyar gazdaság.
Aszálytérkép: súlyos a helyzet hazánkban
A földek 80 százalékát sújtja kritikus szárazság.
A debreceni önkormányzat milliárdokat költ a zöldterületek fenntartására
A város öt területére 6,79 milliárd forint keretösszeg jut.
2025-ben megduplázzák a gyerekek után járó adókedvezményt
Gyógyír lehet a demográfiai hanyatlásra?
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
Még tart a felvételi az egyetemi programra.
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.