Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megindultak a munkagépek az Acsádi úton

| 2022. 09. 21. | 13:13:00
A debreceni beruházás a Sámsoni út átépítésének a része.
Megindultak a munkagépek az Acsádi úton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a Sámsoni úti nagyprojekthez kapcsolódóan az Acsádi út felújítása szeptember 21-én Debrecenben; a munkálatok ezen az úton 1000 métert érintenek; egyes szakaszokon „csak” az elhasználódott útburkolatot cserélik, másutt a pályaszerkezet szintén rekonsttrukcióra szorul – hangzott el a témáról tartott szerdai sajtótájékoztatón. A fejlesztés a Kard (400 méteren) és a Diadal (140 méteren) utcákon szegényépítéssel márciusban kezdődött el,. Az Acsádi úton jövő tavasszal végezhetnek az építőmunkások.

Szükség lesz a közlekedők és a lakók türelmére

Papp László, Debrecen polgármestere örömmel állapította meg, hogy a Sámsoni úti beruházást nem érinti a pénzhiány miatti átütemezés. A 471-es út belterületi szakaszának fejlesztéséről mint régi kötelezettségről beszélt, kitérve arra, hogy Tasó László országgyűlési képviselő nemcsak abban volt erős szövetséges, hogy a megvalósítás megkapja a szükséges politikai támogatást, hanem abban is, hogy ne kerüljön le a tervezőasztalról ebben a recesszióval fenyegető időszakban. Sőt, arról is meggyőzték a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. vezetőit, hogy a Sámsoni út melletti más, csatlakozó utak is megújuljanak a lakók érdekében.

Tasó László, Papp László és Becsky István

– A már említett Kard utcán már végeztek az aszfaltmarással; a Acsádi úti megállóhelyek ideiglenesen a 39. számhoz és a 14-16. számhoz kerülnek át. A Kard utcán is várható, hogy a munkák miatt valamennyivel odébb teszik a buszvárókat – tette hozzá Tasó László, a választókerület országgyűlési képviselője. Elmondta: a Sámsoni úton már idén megkezdődnek a közműkiváltások, jelenleg még engedélyek beszerzése folyik. Magának a Sámsoni útnak a 2x2 sávra bővítése szervizutakkal, parkolókkal, valamint 8 jelzőlámpás csomópont kialakításával a Simon István utcától a Mátyás király utcáig terjedő 1850 méteren 2024 őszére fejeződhet be.

Ami a Mátyás király utcától a Kassai útig terjedő  1000 méteres szakaszt illeti, ennek tervezése idén befejeződhet. A dolgot bonyolítja, hogy a vasúti átjárót aluljáróvá alakítanák át, ezt a folyamatot azonban össze kell hangolni a 100-as vasúti fővonal korszerúsítésével. Tasó László abban bízik, hogy 2024-ben elkezdődhetnek az útépítési munkálatok (legalább az előkészületek), de ehhez az is szükséges, hogy az ország financiálisan jó helyzetben legyen. Kedvező forgatókönyv esetén a Sámsoni úti nagyprojekt – a sínek alatt vezető aluljáróval együtt – 2026-2027 körül fejeződhet be.

A júliatelepiek a városrészi útépítésekkel már megtapasztalhatták, hogy ezek a beruházások mennyivel megkönyítik az életét. Ezért az Acsádi út környékén lakók számára is nagy áttörést jelent ez a beruházás – jelentette ki Becsky István önkormányzati képviselő. Hozzátette, a Sámsoni úti vállalkozókkal sikerült közös hangot találni, azaz kielégíteni az igényeket. 

[Beillesztett cikk: Nem külső cégnek fizetne Debrecen a jelzőlámpák üzemeltetéséért]

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
A Civaqua-program első nagy víztározója sok lehetőséget rejt magában.
Hirdetés
Hirdetés
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Elkezdődött az izzók kiosztása.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!