Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

MÁV: már Debrecen is elérhető az okosjeggyel

| 2021. 09. 08. | 16:18:00
Kedvezményes áron.
MÁV: már Debrecen is elérhető az okosjeggyel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A MÁV-START idei fontos újítása a jelentős kedvezményeket biztosító okosjegy bevezetése volt; május óta minden szegedi InterCity-re, június óta pedig a nyári időszakra a balatoni InterCity és expresszvonatokra is elérhető volt. Az értékesítés elindítása óta a szegedi vonalon több mint 21 ezer másodosztályú és 4000-nél is több első osztályú, a Balatonra pedig 36 ezer másodosztályú és több mint 3600 első osztályú, azaz összesen több mint 65 ezer okosjegyet váltottak az utasok.

Mostantól pedig már a debreceni/nyíregyházi és a pécsi vonalon közlekedő InterCity vonatokra is elérhető az okosjegy.

Az okosjegyek kizárólag digitális formában, azaz a MÁV applikációban és az új ELVIRA felületén vásárolhatók meg minden szegedi InterCity-re, magában foglalva a menet- és a helyjegyet is. Mostantól már a pécsi (40-es vonal) és a debreceni/nyíregyházi (100-as vonal) vonatokra is megvásárolható az okosjegy. Mindkét digitális platformon megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljesárú ajánlat is, ám az olcsóbb okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető.  Az okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autó, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

Az okosjegy ára a nyíregyházi (100-as) vonalon közlekedő vonatokra:

  • Ceglédről és Szolnokról Püspökladányba és Hajdúszoboszlóra másodosztályon 1599 és 1999 forint, elsőosztályon pedig 2199 és 2499 forint;
  • Budapestről Püspökladányba, Hajdúszoboszlóra és Debrecenbe; valamint Ceglédről és Szolnokról Debrecenbe és Nyíradonyba, Nyíregyházára, Nyírbátorba, Mátészalkára, Kisvárdára és Záhonyba (kivéve Cegléd-Záhony)  másodosztályon 2399 és 2999 forint, elsőosztályon pedig 3299 és 3699 forint;
  • Ceglédről Záhonyba és Budapestről Nyíradonyba, Nyíregyházára, Nyírbátorba, Mátészalkára, Kisvárdára és Záhonyba másodosztályon 3399 és 3699 forint, elsőosztályon pedig 4299 és 4999 forint.
  • Az új Okosjegy 2. osztályra például Budapest és Nyíregyháza között, több mint 1200 forinttal; a Budapest és Záhony útvonalon közel 2000 forinttal, a Budapest és Pécs vagy a Budapest és Debrecen közötti szakaszra pedig több mint 1700 forinttal olcsóbb, mint a teljes árú menetjegy IC pót- és helyjeggyel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Szeptember közepére fejeződhet be a teljes korszerűsítés.
Hirdetés
Hirdetés
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Egyelőre kölcsönben van Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Hirdetés
Hirdetés