Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már a mérnökök kezében hat hajdúsámsoni utca jövője

| 2023. 09. 19 | 13:55:00
Elkezdődhet a tervezés.
Már a mérnökök kezében hat hajdúsámsoni utca jövője
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A határidőig három érvényes pályázat a hajdúsámsoni önkormányzat által belterületi utak fejlesztésének tervezésére kiírt közbeszerzési eljárás során. A városvezetés a legkedvezőbb árajánlatot adó céggel kötött a tervezésre vonatkozó szerződést szeptember 11-én – ennek értelmében a debreceni székhelyű GLOBÁLTERV Mérnökiroda dolgozhat 24,9 millió forint értékben 

Az Ág utca érintett szakaszának kezdőszelvénye a Rákóczi utca és a Veres Péter utcacsomópontjából indul, végszelvénye csatlakozik a Nagyszőlőskert út páros oldalához. Az Ág utca teljes hosszában 4 méter széles stabilizált burkolatú, mindkét oldalában lakóingatlanok találhatók. A burkolatra hulló csapadék részben a burkolat mellett található zöldterületeken, részben az utca páros oldalában található árkokban szikkad el. Az utcaszakaszon 4,75 méter széles, 1,25 méter széles bal oldali padkával és 1,5 méter széles járdát terveznej a szelvényezés szerinti jobb oldalba.

A Bodzás utca, mely gyűjtőút, a Vámospércsi út páratlan oldalából indul, végszelvénye csatlakozik az Újtelep utcához. Az Bodzás utca csatlakozik a Nefelejcs, a Szeder és a Malom utcához. A burkolatra hulló csapadékvizek helyben és a tervezési szelvényezés szerinti baloldalban található burkolt vagy földmedrű árkokban szikkadnak el. A tervezett utcát teljes hosszában 5,5 méter széles, 1 méter széles padkával alakítják ki. A burkolat teljes hosszában egyoldali 2,5%-os esést kap.

A Munkácsy Mihály utca érintett szakaszának kezdőszelvénye a Láng utca páratlan oldalából indul, végszelvénye csatlakozik a Csokonai utca páros oldalához. Az Munkácsy Mihály utca változó szélességű, 3,75-6,5 méter közötti stabilizált burkolatú, mindkét oldalában lakóingatlanok találhatók. A burkolatra hulló csapadék elvezetéséről az utca mindkét változó oldalában lévő földmedrű szikkasztó árkok biztosítják. A tervek szerint az utca teljes hosszában 4,75 méter széles kétoldali padkát alakítanak ki.

A Nap utca érintett szakaszának kezdőszelvénye az Árpád utca páratlan oldalából indul, végszelvénye csatlakozik a Kinizsi Pál utca páros oldalához. Az Nap utca 3,5-4,5 méter széles stabilizált burkolatú, mindkét oldalában lakóingatlanok találhatóaók. A burkolatra hulló csapadék elvezetéséről az utca páratlan oldalában lévő burkolt levezető árok gondoskodik. A tervezett utca a Bezerédi utcáig 5,5 méter szélesre tervezett, ezután 4,75 méter széles, 0,5 méter széles jobb oldali padkával, melyet kiemelt szegély választ el egymástól. 

A Rózsa utca érintett szakaszának kezdőszelvénye a Garai utca páros oldalából indul; teljes hosszában 3,5-4,5 méter széles stabilizált burkolatú, mindkét oldalában lakóingatlanok találhatók. Az utca csatlakozik az Wesselényi utca aszfalt burkolatához. A csomópontban a Rózsa utca burkolata 40 méter hosszúságban aszfalt. A tervezett utca teljes hosszában 3,50-4,25 méter széles, 1 méter széles padkával készül.

A Gyöngyvirág utca csatlakozik a Rózsa utca burkolatához. A burkolatra hulló csapadékvizek helyben szikkadnak el. A Wesselényi utca csomópont környezetében nyílt burkolt árok biztosítja a csapadékvíz elvezetését. Az utca páros oldalában 1 méter széles járda burkolat helyezkedik el. A tervezett utca teljes hosszában 4,75 méter széles, 1 méter széles jobb oldali padkával és bal oldali „K” szegéllyel épül.

Kapcsolódó hírek
Kigyulladt egy családi ház Hajdúböszörményen
Kigyulladt egy családi ház Hajdúböszörményen
Az Erkel Ferenc utcába riasztották a tűzoltókat.
Ma már nagyon kevés a közmunkás Szentpéterszegen
Ma már nagyon kevés a közmunkás Szentpéterszegen
Berettyóújfalu árnyékában nehezebb a dolga egy helyi vállalkozónak.
Visszaváltási rendszer: ötezer automatát telepítenek
Visszaváltási rendszer: ötezer automatát telepítenek
Mintegy 50 milliárd forintot tesz ki a teljes visszaváltási hálózathoz kapcsolódó beruházási költség.
Elítélték a hajdú-bihari tanárt, aki egy kiskorú diákkal folytatott szerelmi viszonyt
Elítélték a hajdú-bihari tanárt, aki egy kiskorú diákkal folytatott szerelmi viszonyt
Szexuális cselekményt végzett a kiskorúval – állapította meg a bíróság.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés