Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Kupa: ezüstérmes a Debrecen; Kovács Anna remekelt

| 2021. 05. 16 | 21:40:00
A vártnál sokkal jobban megszorongatta a Loki a Győrt.
Magyar Kupa: ezüstérmes a Debrecen; Kovács Anna remekelt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

29-23-ra legyőzte a DVSC Schaefflert a Győri Audi ETO a Magyar Kupa Veszprémben rendezett május 16-i döntőjében.

Remekül kezdett a Loki, és húsz percig vezetett is a BL-címvédő ellen. A későbbiekben is erőn felül küzdött az ezúttal feketében játszó DVSC, de Kovács Anna (aki 17 lövésből 12 gólt ért el) mellől hiányzott még legalább egy magabiztos gólvágó. Féloldassá vált támadásban a gárda, és bár védekezésben nem volt sokkal gyengébb a Debrecen a nagynevű ellenfélnél, a legfőbb különbséget, ugye, a szerzett gólok száma jelenti…

[Beillesztett cikk: Betonkemény védekezéssel döntős a Debrecen!]

Csak nyomozták Kovácsot

A kapusok védéseinek, a gyors támadásoknak köszönhetően rendkívül nagy iramot hozott a kupadöntő első tíz perce, amelyből a Csapó-Vantara-Kelemen, Hornyák, Vámos, Tóvizi, Kovács, Arany hetessel csatába induló Loki jött ki jobban. A Glauser-Fodor, Amorim, Nze-Minko, Brattset, Kristiansen, Faluvégi összeállításban kezdő győriek talán a néhány nappal ezelőtti fölényes bajnoki győzelem tudatában kényelmesebben kézilabdáztak, amit elsődlegesen Kovács Anna büntetett. Legmagasabb sebességi fokozatában pörgött a DVSC; kiváló védekezés mellett a már említett jobbátlövő pengés megoldásai révén nemcsak tartották a lépést Amorimékkal, hanem 7-5-re vezettek is (10. perc).

A Győr folyamatosan zárkózott, ugyanakkor a Loki olyan gyors akciókat vezetett, hogy a világ legjobb játékoskeretével rendelkező zöld-fehérek nem nagyon tudtak cserélgetni. Bár a 20. percben Kristiansen egalizált (10-10), a következő támadásnál szinte vízszintesen beugró Vámost a levegőben faultolták, a büntetőt pedig belőtte Kovács, így a 21. percben ismét vezetett Kudor Kitti csapata!

Vámos Petra próbálja megakadályozni Brattsetet a góllövésben, a háttérben Hornyák Dóra  Fotó: Vasvári Tamás/MTI

A szünetig hátralévő időszak már nem telt ennyire jól. Az már ekkor is benne volt a levegőben, hogy Kovács ereje nem tarthat ki egy teljes félidőre, egyedül képtelen lesz tartani a lépést az ellenféllel a góllövésben, s akadályozták is a győriek a DVSC klasszisát, amennyire csak tudták. A bal oldalon Despotovic lövőhelyzetig se nagyon jutott Nze-Minkóval szemben, a montenegróinak nem futotta többre egy-két használhatóbb passznál. A 23. percben az ETO újra egyenlített, és bár a beálló Tóvizi lerohanásból, ballal is eredményes tudott lenni, kétgólos különbséget tudott felmutatni a szünetre a debreceniek által alaposan megszorongatott Győr (13-15).    

Nem véletlenül a legjobbak

A második félidő elején a bal szélen Vantara-Kelemennek a második lövése sem jött össze, azonban Vámosnak és Tóvizinek köszönhetően akár utol is érhette volna ellenfelét a Loki (16-17, 37. perc). Helyette több kikényszerítetlen hibát is elkövettek Despotovic-ék, akik egy emberhátrányból is rosszul, kettő-nullával jöttek ki (16-19, 39. perc). Semmi gond: egy nagyszerű Tóvizi-lefordulás és egy Despotovic-gól után, a 44. percben megint ott tartottunk, hogy sikerült rámászni a Ambros Martinék nyakára – 20-21.

A debreceni kispad Kudor Kittivel, aki eddigi vezetőedzői tevékenysége során kihozta a maximumot a keretből  Fotó: DVSC Schaeffler

Ekkor „megérkezett” a meccsbe a norvég világklasszis, Stine Oftedal, aki addig halványabb volt a szokottnál. Sajnos megrázta magát és a közbelövései rendre a kapu oldalában kötöttek ki, míg Kovács gólzsákját bevarrták a másik oldalon, azaz a DVSC támadásait már teljesen kiismerte az ellenfél. Kudor próbálta áttolni a gólszerzés terhét Hornyák és Vámos vállára, kevés sikerrel. A Győr már a jobbik arcát mutatta, kőkemény védőjátékuk rendre passzívba, kényszerlövésekbe kergette a debrecenieket, akik az utolsó periódusra elvesztették a „tapadókorongjaikat”, vetélytársuk kicsusszant a szorításból. Az 53. percben még háromgólos volt a differencia (22-25), ami a végére duplázódott, hiszen Kudor Kitti a végső percekben a cseréket is engedte szóhoz jutni.

Közhely, de ez az a vereség volt, aminek jó szívvel tapsolhattunk a végén.

Boldog másodikok

MESTERMÉRLEG
Ambros Martin: – Nagy döntő volt, gratulálok, a debrecenieknek, Kudor Kitti megmutatta, hogy nem csak nagyon okos játékos, hanem nagyon okos edző. Sok nehézséggel küzdöttünk ki kellett javítani néhány hibát, Az esélyesség nyomást is jelent, ezzel meg kellett birkózni. Örülünk a kupagyőzelemnek ez volt a célunk, amit két nehéz meccs megnyerésével értünk el.
Kudor Kitti: – Megérdemelten nyert a Győr, de csak gratulálni tudok a saját csapatomnak is. Az ETO ellen mindig nagy élmény játszani, s most valóban komoly ellenállást tanúsítottunk, láttam a tüzet a játékosokban. Mindent megtettek a sikerért, büszke vagyok rájuk!

RaL

Kapcsolódó hírek
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
A játékos a következő szezontól erősíti a DVSC Schaeffler gárdáját.
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
A debreceni keret fele valamelyik válogatottat erősíti.
Repüljenek a plüssállatok a DEAC meccsén!
Repüljenek a plüssállatok a DEAC meccsén!
A debreceni kézisek egy gyermekotthon lakóinak gyűjtenek.
Magyar Kupa: idegenbe kényszerülnek a debreceniek
Magyar Kupa: idegenbe kényszerülnek a debreceniek
Szerencsésebb sorsolást is el tudtunk volna képzelni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés