Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Loki és CATL – nincs napirenden a téma

civishir.hu | 2024. 06. 14. | 10:39:35
Viszont Debrecenben is aktív a támogatásokban a kínai akkumulátorgyár.
Loki és CATL – nincs napirenden a téma
A CATL Debrecen PR- és kommunikációs menedzsere, Sidló Noémi (Fotó: Cívishír-archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Társadalmi szerepvállalás és támogatás tekintetében már megvetette lábát Debrecenben a CATL kínai akkumulátorgyár annak ellenére, hogy annak legújabb részlege a cívisvárosban még csak épül. A CATL 2023-ban globálisan összesen 82 milliárd forintot költött társadalmi szerepvállalási célokra, és ebből jutott Debrecenbe is – ez derül ki a Cívishír ez irányú kérdéseire a CATL Debrecen PR- és kommunikációs menedzserétől, Sidló Noémitől kapott válaszokból. A kommunikációs szakember elküldte a cég támogatásfilozófiáját is: „Globális vállalatként a CATL aktívan törekszik az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak és a vállalati felelősségvállalási gyakorlatának összehangolására, integrálására. A vállalat a világ minden egyes CATL telephelyén támogatja a helyi közösséget, és fontosnak tartja, hogy aktív és pozitív szerepet vállaljon.”

Ennek megfelelően Debrecenben a gyár tavaly óta több kezdeményezésben is részt vett, és a jövőben is olyan ügyeket szeretne támogatni, amelyek a helyi közösséget, vagy annak egyes csoportjait segíti. A rászorulók és a környezetvédelmi projektek mellett a vállalat hosszútávon szeretné támogatni a helyi kulturális és sporttevékenységeket is. A CATL Debrecen a nyáron három nagy debreceni kulturális rendezvényt is szponzorál, 

  • a Debrecen Drive-ot, 
  • a Campus Fesztivált 
  • a Virágkarnevált, 

ezzel is erősítve kapcsolatot a várossal.

Tehetségek, környezetvédelem, rászorulók

A kommunikációs menedzser válaszában újfent megerősítette, hogy a CATL hosszú távon kötelezte el magát Debrecen mellett, ezért fontos számukra a várossal a jó partneri viszony kialakítása, továbbá az aktív és pozitív szerepük Debrecen életében. Ez – mutatott rá – egyébként így van a CATL minden leányvállalata esetében– nagy figyelmet szentelnek a helyi szintű társadalmi felelősségvállalásnak, és ezt Debrecenben is szeretnék folytatni. 

Sidló Noémi kérésünkre részletezte a CATL múlt évi támogatási projektjeit. Együttműködve a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel húsvétkor tartósélelmiszer-, karácsonykor pedig ajándékcsomagokkal és pénzadományokkal segítette az időseket és a rászorulókat. Az ajándékcsomagok mellett a Pallagi úti szociális intézményben 1,5 millió forintot adományozott egy gyógyászati sószoba kialakítására. Emellett a vállalat munkatársai a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeiben tanulóknak 500 ajándékcsomagot adtak át. Ez év márciusában a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját 20 ezer euróval támogatta. Egy ritka genetikai betegségben szenvedő, kétéves debreceni kisfiú kezeléséhez pedig 30 ezer euróval járult hozzá.

Ezeken túl a CATL támogatja munkatársai karrierjét és – vármegyei szinten – az oktatás minden szintjén gondoskodik a jövő tehetségeinek képzéséről. Ennek jegyében februárban a vállalat együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrummal, amelynek célja, hogy az iskola lehetőségeihez és a CATL igényeihez igazodva összehangolja a szakképzést. Az akkumulátorgyártó cég májusban szponzorként és résztvevőként csatlakozott a Debrecen Drive-hoz, szakemberük felszólalt az „E(z) Debrecen” konferencián, a fesztiválon pedig a CATL Zöld Energia Sziget néven szervezett izgalmas, szórakoztató és edukatív tevékenységeket. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül egy hosszabb távú felzárkóztató programban hárommillió forint értékben járult hozzá Debrecenben és környékén élő gyermekek fejlesztéséhez és egy élménynap megrendezéséhez.

„Globális vállalatként a CATL továbbra is kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, a megújuló energiaforrások felhasználására, az energiatakarékosságra és a kibocsátás csökkentésére, valamint az erőforrások újrahasznosítására a vállalatoknál, az ellátási láncokban, ezekkel is hozzájárulva a zöld körforgásos üzleti modell gyakorlati megvalósításához” – áll a Cívishírhez eljuttatott válaszban, amelyet a környezetvédelemben való részvételükkel kapcsolatban tettünk fel. Sidló Noémi így folytatta: „A CATL Debrecenben is elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért előszeretettel támogat környezetbarát kezdeményezéseket. A vállalat társadalmi szerepvállalásának részeként 2023-ban 100 esővízgyűjtő hordót adományozott a debreceni lakosoknak, ezzel támogatva az esővíz lakossági – környezetbarát – újrafelhasználását. Idén a CATL tervezi, hogy munkatársaival közösen szemétszedést szervez, és egy faültetési projekt előkészítése is folyamatban van Debrecenben.”

A vállalat a térségében – írják – folyamatosan tervezi a helyi tevékenységek támogatását, ezért keresi a közösség megismerésének lehetőségét, így részesévé válhat Debrecen társadalmi életének. A CATL a vállalati növekedés és a társadalmi felelősségvállalás egyensúlyára törekszik, és szociális területeken aktívan vesz részt a közösségfejlesztés-, az oktatás-, a vészhelyzeti segítségnyújtás-, a környezetvédelem-, valamint a kulturális- és sporttevékenységek támogatásában.

Nem tudnak róla

Időközben az az információ jutott el a Cívishír szerkesztőségébe, hogy a CATL megvásárolná/kivásárolná a DVSC labdarúgócsapatát, továbbá egyezség jöhet létre az akkumulátorgyár és Debrecen emblematikus labdarúgócsapata között. Az ezzel kapcsolatos újabb kérdéseinkre Sidló Noémi a következő rövid választ küldte: „Nincs tudomásom arról, hogy a CATL megvásárolná vagy tervezi megvásárolni a DVSC labdarúgócsapatot”.

– CH –

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két rendőr megrugdosott és ütlegelt egy gyereket – a Debreceni Törvényszéken az ügy
Két rendőr megrugdosott és ütlegelt egy gyereket – a Debreceni Törvényszéken az ügy
A sors furcsa fintora, hogy a helyben hagyott gyerekre éppen az ózdi rendőrkapitány talált rá.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
A FIRST LEGO League iskolai programban résztvevő több mint 400 gyereknek nemcsak a robotprogramozó és -építő tudása, de a problémamegoldó és csapatmunka képességeik is jelentősen fejlődtek.
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A természettudományos oktatási infrastruktúrát fejleszthetik.
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Augusztus 18-án, 19:00 órától a budapesti Bazilika előtti téren újra felcsendül a zene.