Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legyőzte a világ egyik legjobbját a DVSC!

Cívishír | 2024. 02. 10. | 19:35:55
Újabb bravúr a Bajnokok Ligájában.
Legyőzte a világ egyik legjobbját a DVSC!
Jovana Jovovics élete játékát produkálta szombat este; a képen Kácsor Gréta (fejpántban) ünnepel vele (Fotó: DVSC Schaeffler)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

29-28-ra legyőzte a DVSC Schaeffler a Győri Audi ETO KC együttesét a női Bajnokok Ligája 13. fordulójának február 10-i játéknapján. Ami az elmúlt egy-két évben nem sikerült, az most összejött: a finis a debrecenieké volt. Jovovics kulcsembernek bizonyult, de ez a siker nyilvánvalóan nem valósult volna meg nagyszerű csapatmunka nélkül. A győriek számára már a meccstől függetlenül megvolt a csoportelsőség.

Gabriel – Grosch, Hámori, Füzi-Tóvizi, Vámos P., Planéta, Petrus hetessel kezdett a DVSC; támadásban Kácsor váltotta Planéta Szimonettát. Kristiansen szerzett vezetést a vendégeknek, a túloldalon Vámos Petra ment el Ryu mellett és egyenlített a 3. percben. Öt perccel a kezdés után 3-3, a 8. percben Grosch leheletfinom ejtéssel a Lokinak szerzett vezetést.

A 10. perc végén is tartotta előnyét a DVSC (5-4), ekkor Planéta maradt szabadon és szerzett gólt. Nagy volt a tempó, Vámosék a megszokotthoz képest sokkal gyorsabb támadásokat vezettek, azon voltak, hogy még a győri visszarendeződés előtt elérjék Sandra Toft kapuját. 

A taktika az első negyedórában működött, a 17. percben Petrus a második találatát szerezte a balszélről, 9-8. A 20. percben Oftedal két védőt tévesztett meg okos csellel és lőtte el Gabriel mellett, de Hámori betörése szintén gólt eredményezett, 11-10. 

Lassult a játék, amiből a zöld-fehérek jöttek ki jobban. A 27. percben Nze Minko kilencről bombázott Gabriel kapujába, fordított a Győr (12-13). Azonban szó sem volt arról, hogy a DVSC alárendelt szerepbe került volna, nyomtak, küzdöttek a debreceniek, ennek eredméneként 14-14-el mentek szünetre a csapatok.

Planéta harcolt ki büntetőt, Töpfner váltotta gólra, ezzel indult a második félidő. Sajnos Hovden villámgyorsan válaszolt szélső ziccerből. A 33. perben Kácsor a „padló alatt” lőtt a győri hálóba egy hosszú támadás végén, két perccel később ugyan ő volt eredményes, 18-16. Gabriel itt, Solberg ott védett, de aztán nemhogy zárkózni, egyenlíteni tudott a Győr, 18-18 (37. perc).

Ehhez képes elég volt két hiba a vendégek részéről és máris újra kettővel elrobogott a Lokomotív! Vámos Petra fúriaként támadta a falat, nyomás alatt tartva Ryuékat. A Győr azonban a világ egyik legjobbja, hogyne lett volna válasza: 20-20 a 41. percben, debreceni labdavesztéseket büntettek Oftedalék. 

Planéta fordult be a jobbátlövő pozíciójában, 22-21, a másik oldalon Blohm ért el gólt beállóból a 45. percben. Egy perccel később Hámori Konszuélát Planéta vitte le ölben, lábsérülés, nagy veszteség a Lokinál… 

Szilágyi Zoltán keményebb játékot kért, mert a Győr került előnybe, 23-24. Elfogyott és kissé meg is zavarodott támadásban a Loki, Nze Minko góllal büntette Kácsor eladott labdáját az 50. percben (23-25). Jovovics szépített és az egyenlítés is könnyen összejöhetett volna, helyette 24-26, Nze Minko jutott át Csernyánszkin (53. perc). 

Miként előtte többször a vendégek, most a hazaiak dolgozták le a hátrányt egy-két perc alatt, így 26-26-ról rugaszkodhattak neki a végjátéknak a csapatok. Jovovics különösen elemében volt, háromszor is beköszönt, a harmadikkal már a DVSC került előnybe! 28-27-re állt a meccs két perccel a lefújás előtt. 

Bartulovic hárított az 59. percben, Csernyánszki lövését védte Solberg. De Paula az utolsó percben egyenlített, 17 másodperc volt hátra. Debreceni időkérés következett, ami után az a Jovovics lőtte be a győztes gólt, aki főszerepet vállalt ebben a sporttörténetinek is nevezhető sikerben!

A debreceniek ezzel a győzelemmel – egy fordulóval a csoportmérkőzések vége előtt – feljöttek az ötödik helyre a Bajnokok Ligája A-csoportjában.  Igaz, egy meccsel többet játszottak le közvetlen riválisaiknál A továbbjutást már korábban sikerült kiharcolni.

Bajnokok Ligája, 13. forduló
DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC 29-28  (14-14)
Debrecen, játékvezetők: Balvan, Prastalo (bosnyákok).
Debrecen: Batulovic, Gabriel (kapusok), Csernyánszki, Füzi-Tóvizi, Grosch 1, Haggerty 2, Hámori 2, Hornyák, Johansson, Jovovics 5, Kácsor 4, Kelemen, Petrus 4, Planéta 3, Töpfner 4 (3), Vámos P. 4. Edző: Szilágyi Zoltán.
Győr: Solberg-Östhassel, Toft (kapusok), Blohm 1, Broch, Dale 1, de Paula 4, Farkas J., Fodor 1, Győri-Lukács 2, Haugsted, Hovden 3, Kristiansen 3 (1), Nze Minko 6, Oftedal 2, Ryu 3, Szöllősi-Schatzl 2. Edző: Ulrik Kirkely.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

MESTERMÉRLEG:
Szilágyi Zoltán: – Nagyon örülök, a győzelemnek, de nem lehet felhőtlen az örömünk, hiszen aggódunk Hámori Konszuéla sérülése miatt. Reméljük, nem vesztettük el hosszú időre őt. Nagy sebességű, magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Korábban is volt esélyünk az ETO ellen, s úgy érzem most mentálisan előre léptünk, ezúttal tudtunk élni a lehetőséggel. Nagyon büszke vagyok a lányokra!
Ulrik Kirkely: – Tudtuk, hogy nehéz Debrecenben nyerni, talán a legnehezebb a Bajnokok Ligájában. Az elmúlt időszakban akadtak gondjaink, de hosszú még a szezon, meg kell találnunk az igazi önmagunkat.

RaL

Az A-csoport állása
1. Györi Audi ETO KC131102400 : 3247622
2. Odense Håndbold13913432 : 3349819
3. CSM Bucuresti12714358 : 3094915
4. Brest Bretagne Handball12624339 : 3122714
5. DVSC Schaeffler13616358 : 387-2913
6. SG BBM Bietigheim12606352 : 355-312
7. WHC Buducnost BEMAX132110295 : 399-1045
8. IK Sävehof120012292 : 406-1140
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Berettyóújfaluból érkezett segítség.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Turizmus: Debrecen és térségének népszerűsége töretlen
Január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A rendezvény strandbelépővel látogatható, a kellemes hűs vizű tengerparti medencéből, fürdőzés közben is nézhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés