Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lázár János együttműködést ígért a debrecenieknek

mti | 2024. 05. 21. | 13:51:13
A Nagytemplom mögött találkozott a helyiekkel.
Lázár János együttműködést ígért a debrecenieknek
Lázár János a Nagytemplom mögötti Emlékkertben beszélt (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A június 9-i "fontos választáson" való részvételre buzdította hallgatóságát Lázár János miniszter május 21-i, keddi, debreceni utcafórumán, és azt kérte, hogy a szavazók a fejlődés, a béke fenntartása érdekében támogassák a kormánypártok helyi polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltjeit, illetve a Fidesz európai parlamenti listáját.

Az építési és közlekedési miniszter a Református Nagytemplom mögötti Emlékkertben tartott rendezvényen azt mondta, hogy február 1-je óta sokat változott, izgalmasabb lett a politika, "vannak, akik várják az újabb messiást".

Hozzátette: így volt ez korábban Hódmezővásárhelyen is, ők is "próbálkoztak egy messiással, (...) őt is Péternek hívták, (...) s az lett a vége, hogy 2022-ben a mi vásárhelyi messiásunk lehetővé tette, hogy a Fidesz ismét kétharmadot kapjon, lehet, hogy az új messiás lehetővé teszi, hogy 2026-ban újra kétharmadot kapjunk".

Lázár János az önkormányzati választás kapcsán azt mondta, akik elmennek voksolni, Debrecenről fognak szavazni, és akik Papp Lászlóra, a Fidesz-KDNP jelöltjére, korábbi polgármesterre szavaznak, Debrecen biztos jövőjére adják a voksukat.

A kormányzat kiválóan együtt tud működni a debreceni városvezetőkkel, korábban Kósa Lajossal, most Papp Lászlóval, ami garantálja a város fejlődését, azt hogy Debrecen a vidék fővárosa, a Kárpát-medence keleti régióközpontja legyen - mondta.

Lázár János szerint a legfontosabb cél, hogy Debrecenben jó legyen élni, boldog, elégedett, büszke debreceni választópolgárok legyenek.

A miniszter további együttműködést ígért, amelynek során a jövőben a közlekedésfejlesztés kerül a középpontba: közutak és csomópontok korszerűsítése, vasútfejlesztés, a tömegközlekedés átalakítása, a tarifarendszer fejlesztése. 

Arra is kitért, hogy a június 9-i választáson Európa sorsa is tét. Kérte a választókat, azért is menjenek el voksolni, hogy megerősítsék a magyar kormány elkötelezettségét a béke iránt.

Valós veszélyről van szó - mondta, utalva a szomszédos Ukrajnában dúló háborúra, illetve arra, hogy a szintén szomszédos Szlovákiában öt lövést adtak le a miniszterelnökre. Az a veszély fenyeget, hogy ha Magyarország kormánya meggyengül vagy meggyengítik, akkor "beletolják Magyarországot a háborúba" - jelentette ki. Ahhoz, hogy "ettől megmeneküljünk, és ki tudjuk védeni, szükségünk van minden fideszes szavazatra június 9-én, szükségünk van arra, hogy újra Orbán Viktorra szavazzanak, újra a békére szavazzanak és megerősítsék a Fideszt" - hangoztatta Lázár János.

Kérte hallgatóságát, hogy június 9-én a Fidesz-listára adják a voksukat, mondván, ők az egyetlen politikai közösség, amely konzekvensen, következetesen a béke mellett áll, és a háború minden formáját - beleértve a fegyverszállítást, a pénzügyi támogatást, a légi támaszpontok átengedését - határozottan elutasítják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Növényvédőszer-maradék lehet a Tesco egyik termékében
Növényvédőszer-maradék lehet a Tesco egyik termékében
Blokk nélkül is visszatérítik a vételárat.
Hirdetés
Hirdetés
Borkai-szexvideók: öt zsarolót ítéltek el
Borkai-szexvideók: öt zsarolót ítéltek el
Van, aki csak pénzbüntetést kapott, mások letöltendőt. Nem jogerős.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Tavaly a béremelkedés inkluzív módon valósult meg, hiszen az alacsonyabb keresetűek bére nagyobb ütemben növekedett.
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.