Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Látványos és esztétikus megoldás a kertbe

| 2023. 03. 21. | 10:37:00
XXX
Látványos és esztétikus megoldás a kertbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Otthonunkban, az udvaron, a kocsibeállónál, a parkolóban, de szinte bármilyen területen, ahol térkövezést tervezünk, a hagyományos beton szegélyezés helyett már választhatunk sokkal modernebb és környezetkímélőbb megoldást. Ilyen a mai főszereplőnk, amelynek beépítése rengeteg időt és energiát spórol meg nekünk és a kivitelezőnek egyaránt, cserébe tartós és még az esztétikai hatása is kiemelkedő.

Miért fontos az, hogy a megfelelő szegélyt használjuk?

Mindenhol, de leginkább otthonunkban, főleg a kertben és az udvarban kifejezetten fontos az, hogy a megfelelő szegélyeket, burkolatot használjuk, hisz annak nemcsak strapabírónak kell lennie, de még látványosnak is. A Barabás Gyorsszegély minden tekintetben megfelel ezeknek a szempontoknak, amit ráadásul könnyedén be is szerezhetünk a Barabás Téglakő Kft. kereskedő partnereinél. 

Fontos, hogy mindig az adott célra legalkalmasabb terméket válasszuk, ezért nézzük, hogy milyen érvek szólnak a Barabás Gyorsszegély mellett! A termék egyik nagy előnye az, hogy nem ég ki a fű a szegély mellett, mivel a műanyag szegély (ellentétben a betonnal) nem szívja el a nedvességet a növények gyökerétől. Csökkenti továbbá a térkő mészkivirágzásának kockázatát, ami a beton szegéllyel megtámasztott felületek esetében gyakori jelenség, mert a térkő alá beszivárgó vizet a beton szegély oldalirányba nem engedi kifolyni. Ilyenkor a víz számára nincs más lehetőség, mint a burkolat felületéről elpárologni, de ezzel a benne lévő összes ásványi anyag lerakódik a térkő felületén, fehér foltokat képezve azon, mely hosszú ideig elcsúfítja a látványt.

Ezzel szemben a Barabás Gyorsszegély használatakor a szegély alatt és felett is szabadon távozhat a víz. Ráadásul a gyorsszegéllyel - anyagánál és kialakításánál fogva - sokkal szebb íveket, akár kanyargó járdaszegélyeket is létrehozhatunk, amit betonnal aligha lehetne megoldani. Tartóssága a beton kerti szegélyével megegyezik, diszkrét megjelenésű, szinte láthatatlan, továbbá egyszerűen felszedhető és újrarakható.

A kivitelezőnek is sokkal könnyebb a munka a Barabás Gyorsszegéllyel

A beton szegélyhez képest töredék idő alatt le lehet rakni, mivel a Barabás Gyorsszegély beépítése mindössze 5-15 perc méterenként, így ezzel még költségeket is spórolhat a kivitelező. A térkővágások száma is minimalizálható, hiszen a térkővel egyidőben történik a beépítése. Alkalmazásakor betonozásra egyáltalán nincs szükség, ami hatalmas segítséget jelent. Mindezek miatt a fizikai munka mennyisége is csökken, pláne, ha megnézzük, hogy egy méter beton kerti szegély beépítése 135 kg betont igényel, plusz a szegély önmagában is 21 kg. Egy méter Barabás Gyorsszegély súlya mindössze 1 kg, ami hatalmas különbség, ráadásul a beépítéséhez elegendő csupán néhány rögzítőszeg.

A beépítés szinte gyerekjáték

A Barabás Gyorsszegély beépítése mindössze 5 egyszerű lépésből áll: az első a szegély hosszának méretre vágása, amit az íves elemnél a geotextília, valamint a belső rögzítő profil íveknek megfelelő kivágása követ. Ezután következik a szegély helyének beállítása, természetesen a kövek méretéhez igazodva. Végül rögzítjük a külső szegélyprofilt a szegekkel, és a geotextília megfeszítése után leszegezzük a belső rögzítőprofilt is. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Minden idők legjobb magyar sorozatának ígérkezik a Hunyadi
Minden idők legjobb magyar sorozatának ígérkezik a Hunyadi
Már a jogok nemzetközi értékesítését végzi.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Debrecenben is megválik a Teva attól, amibe nemrég 23 millió dollárt fektetett
Egyelőre nem tudni, hogy csoportos létszámleépítésre kell-e számítani. Papp László szerint nem.
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés