Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kudarc: gyengén játszott, és kikapott a Loki a Zalaegerszegtől

| 2021. 08. 21. | 19:45:00
A debreceniek veretlensége oda.
Kudarc: gyengén játszott, és kikapott a Loki a Zalaegerszegtől
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első hazai győzelem reménye szólított ki mintegy ötezer embert a Nagyerdei Stadionba, ahol a DVSC a Zalaegerszeg együttesét látta vendégül a labdarúgó NB I. negyedik fordulójában. A kezdőcsapatban először kapott helyet a macedón Hristokski Babunski, aki az FC Barcelona különböző korosztályos csapataiban pallérozódott, és azt híresztelték róla a bennfentesek, hogy „jó helyen van nála a labda, csak még nincs jó kondiban”. Feltűnt az is, hogy Baráth Péter középső védőként szerepelt, akárcsak az AS Roma elleni felkészülési mérkőzésen, mégpedig Korhut Mihály párjaként.

 Az új debreceni védőpárost már az elején próbára tette a zalaegerszegi támadósor, azaz a vendégek kezdtek sokkal aktívabban, és okoztak kellemetlen pillanatokat a Loki-tábornak. A DVSC rengeteg labdát elszórt  mezőnyben, így az akciói nem tudtak felfejlődni, és egyre inkább a saját réfelére szorult. Húsz perc után már szórványos füttyszó jelezte a lelátói elégedetlenséget. Hiába fújt ébresztőt a debreceni publikum, a Huszti-gárda „álomban” maradt, és jött is a zalai gól. A 29. percben a vendégek sokáig járatták a labdát zavartalanul a debreceni tizenhatos előterében, végül Skribek szánta el magát lövésre 16 méterről, a bal sarokba tartó félmagas labdába Kosicky csak beleérni tudott, hárítani nem.

0-1

Négy perccel később megduplázhatta volna előnyét a Zete, és csak az égieknek köszönhettünk, hogy nem lett null-kettő! Előbb Lesjak lőtt jobbról, éles szögből, ezt még védte Kosicky, de a kipattanó Szerafimové lett, aki egy méterről a lécre fejelt!

A Loki csak a félidő végén pörgött fel, de komoly zavart nem tudott okozni a zalai védelemben, az mindenesetre reményt adott a folytatásra, hogy legalább képes eljutni a vendégkapuig. „A támadójátékunk impotens” – foglalta össze tömören az első félidei teljesítményt egy szakavatott a sajtópáholy melletti szektorban.

Huszti Szabolcs is érezhette, hogy változtatni kell, mert ebbl így jó nem sül ki, és a a szünetben hármat is cserélt: Tischler, Babunski és Bévárdi ment le, Sós, Pintér és Soltész érkezett.

A Loki játéka kétségtelenül sokkal aktívabb lett, immár tartósan a zalaegerszegi tizenhatoson tudta tartani a labdát. Csak ennyi kellett a közönségnek, immár biztató hangok is érkeztek a lelátóról! A 65. percben összejött az egyenlítés! Dzsudzsák bal oldali szöglete után Szécsi perdítette tovább a labdát, a hosszú saroknál pedig Korhut érkezett a legjobb ütemben és közelről a léc alá fejelt.

1-1

A 74. percben Pintér lőtt váratlanul a tizenhatos jobb oldaláról, a labda előbb megpattant egy védőn, majd a tehetetlen kapus mellett a lécről vágódott le. Ekkor már szétszakadt a pálya, mindkét csapat nyílt sisakkal küzdött a győzelemért. Az utolsó tíz Szécsi helyett Ugrai kapott lehetőséget, aki rögtön egy távoli lökettel mutatkozott be, de a kapus a helyén volt. A végén a várt nagy debreceni roham helyett egy mintaszerű zalai akciót láthatott a nagyérdemű: lábról lábra járt a labda, végül Grezda vágta be a ziccerig kijátszott helyzetet.

1-2

A debreceni az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve mentek az egyenlítésért, de ekkor már a szerencsével is hadilábon álltak. A veretlenség megszakadt, ennél azonban sokkal aggasztóbb az, hogy ezzel a játékkal aligha lehet sokra jutni az NB I-ben. Négy forduló után előrevetíthetjük: nehéz ősz elé nézünk!

[Beillesztett cikk: Üzenet Marco Rossinak: „Nincs olyan kaliberű játékos az NB I-ben, mint Dzsudzsák Balázs”]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Végre győzelem! Simán verte a Dunaújvárost a DEAC
Végre győzelem! Simán verte a Dunaújvárost a DEAC
A debreceniek készülhetnek lélekben a Ferencvárosra.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Mostantól több pénzt visznek haza az egészségügyi szakdolgozók
Alapbérük átlagosan eléri az orvosbérek 37 százalékát.
Skandináv életérzés a MOPA dekorpanelekkel
Hozd harmóniába a természetet és a modern elemeket az otthonodban a debreceni Gulyás Tüzép segítségével!
Márciusi fagyok jönnek; ismét méregdrága lehet a gyümölcs. Vagy nem is lesz...
Markáns lehűlést jeleznek. A gyümölcsfák már sok helyen virágoznak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés