Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kinyitja a tudomány kapuit a Debreceni Nemzetközi Iskola

| 2023. 09. 23 | 19:39:00
Az előadások igény magyarul és angolul is hallgathatók. 
Kinyitja a tudomány kapuit a Debreceni Nemzetközi Iskola
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 29-én a Debreceni Nemzetközi Iskola is csatlakozik a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. Gyerekeknek és felnőtteknek négy izgalmas, 45 perces foglalkozást tartanak.

FELFEDEZÉS ÉS JÁTÉK ALAPÚ TANULÁS AZ ÓVODÁBAN
Az előadás elsősorban óvodai pedagógusok, családok és 3-5 év közötti gyermekek számára érdekes. A kicsiket játékra, különböző terek, anyagok felfedezésére hívjuk, míg a szülők, pedagógusok betekintést nyernek a kutatás- és játék alapú tanulásba a hétköznapokban és otthon. Az ISD pedagógusai olyan módszereket mutatnak be, amelyek a későbbiekben számos módon és helyen felhasználható tudást nyújtanak. Az előadás elsősorban magyar nyelven zajlik.

STORY WORKSHOP – KREATÍV OLVASÁS ÉS SZÖVEGÉRTÉS FEJLESZTÉS KISGYEREKEKNEK
Az előadás alsó tagozatos pedagógusok, szülők és 6-11 év közötti gyermekek számára érdekes. Mivel tartalom fogyasztásunk óriásit változott az elmúlt években, a gyerekek szövegértési és olvasási készségeit is újra kell gondolni Tegyük újra élménnyé az olvasást! Az ISD első osztályos tanára a legfrissebb kutatási adatok alapján állított össze egy előadását: a résztvevők megtanulják, hogyan lehet játékosan könyvet írni, vagy a technológia segítségével digitális könyveket és képregényeket készíteni. Ez a tanfolyam mindenkinek szól, aki az írást a gyerekek számára vonzó élménnyé szeretné tenni, és mindenkinek, akit érdekel a játék alapú kutatás/tanulás. A gyerekek számára is remek programmal készül: újrahasznosított és természetes anyagokat használnak majd, hogy a Story Workshop varázslatán keresztül történeteket alkossanak. 

3D NYOMTATÁS ÉS DIZÁJN A HÉTKÖZNAPOKBAN 
Az előadás alsó és felső tagozatos pedagógusok, szülők és 1-17 év közötti gyermekek számára érdekes. A 3D nyomtatás már a mindennapjaink része. Hogyan használják a 3D modellezést a tervezésben és hogyan nyomtatnak termékeket 3D-ben? A nyomtatáson kívül a résztvevők megtudhatják, hogy a "Makerspace", azaz "Alkotóműhely" nevű kezdeményezés hogyan segíti elő az együttműködést, a kritikus gondolkodást és a problémamegoldó készségeket. Nyomtatás közben a résztvevők megismerhetik az ISD pedagógusának módszereit, melyek a későbbiekben számos módon és helyen megvalósíthatóak. 

HASZNÁLHATÓ PROJEKTMENEDZSMENT A HÉTKÖZNAPOKBAN
Az előadás elsősorban 14 és 20 év közötti diákok számára érdekes. Hogyan valósítható meg egy elképzelés hatékonyan, céltudatosan, sikeresen? A 10. osztály egy fél évet szánt rá, hogy ezt a tudást és gyakorlatot megszerezze. A projektmegvalósítás minden lépését érthetően és a hétköznapokban is jól használhatóan foglalja össze: az ISD egyik diákja az iskolánk kertjének varázslatos átalakítását, a kreatív elképzeléstől, az aprólékos tervezésen át, a megvalósításig mutatja be. 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Kutatók Éjszakája honlapján lehet.

Kapcsolódó hírek
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Kérik a betegek, látogatók megértését és türelmét.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
December 1-től várja vásárlóit.
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Előzetes hatástanulmányhoz kötik a debreceni beruházások támogatását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés