Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilátástalan debreceni játék Újpesten

civishir.hu | 2024. 08. 23. | 21:55:00
Értékelhetetlen teljesítményt nyújtott a DVSC.
Kilátástalan debreceni játék Újpesten
A második gól a kapuban (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vereséget szenvedett a DVSC a labdarúgó NB I. 4. fordulójának augusztus 23-i, pénteki nyitómérkőzésén. A Loki az Újpest otthonában lépett pályára és 3-0-ra kapott ki.

Az első negyedórára sok szót nem érdemes fecsérelni: rengeteg technikai hiba, számtalan eladott labda mindkét oldalon, folyamatos játék nemigen alakult ki a pályán. Ha valaki úgy ült le a képernyő elé, hogy nem ismerte a csapatokat, valószínűleg nem tudta volna eldönteni, melyik osztályban játszik a két együttes. De hogy nem az NB I-re tippelt volna, az biztos… Ez a játék ugyanis még magyar viszonylatban is igen gyenge volt.

A 20. percben aztán teljesen váratlanul vezetéshez jutott az Újpest: egy középre ívelt labdát 4 méterről úgy fejelhetett a hálóba a korábbi válogatott Bese, hogy a debreceni védők csak néztek, de semmit sem tettek a gól elkerüléséért. Megyerinek esélye sem volt a közeli fejes hárítására (1-0). 

A 29. percben növelte előnyét az Újpest. Ljujics labdájával a 16-oson belül  Mucsányi rázta le magáról Lagatort, és az alapvonal közeléből középre adta a labdát, amit a remek ütemben érkező Ljujics két méterről a hálóba lőtt (2-0). 

Pár perccel később, Dzsudzsák szépíthetett volna, de Domingues beadását követően kevéssel a jobb kapufa mellé fejelte a labdát. A kétgólos hátrányban a korábbihoz képest valamivel jobban iparkodott a Debrecen, de a hazaiak ekkor is veszélyesebben játszottak. Néha az volt az ember érzése, hogy idő kérdése, mikor kap újabb gólt a DVSC nem túl magabiztos védelme, a szünetig azonban nem változott az eredmény. 

A második félidő első gólszerzési lehetősége is a lila-fehérek előtt adódott: Mucsányi került helyzetbe, de lövése a jobb kapufa mellett zúgott el. 

Az 51. percben büntetőhöz jutott az Újpest: a 16-os sarkánál Braga teljesen feleslegesen szabálytalankodott, és miután a VAR-vizsgálat is jóváhagyta a 11-est, a labda mögé Brodic állt, aki nem is hibázott, az elvetődő Megyeri felett a jobb felső sarokba lőtt (3-0). 

A folytatásban a debreceniek amolyan minden mindegy alapon nagyobb sebességre kapcsoltak, és ebben az időszakban kiderült, hogy azért az újpesti védelmet is zavarba lehet hozni, több lehetőség is adódott a Loki előtt. A kérdés csak az, miért kellett erre várni majdnem hatvan percig és három bekapott gólig… Silué, Szuhodovszki és Dreskovic is veszélyeztetett, de igazán nagy gólhelyzetig nemigen jutott a DVSC, az újpestiek pedig a háromgólos előny birtokában nem erőltették a támadásokat.

Az utolsó negyedórában sem tudott újítani a Loki, mintha bele is törődtek volna a debreceniek a vereségbe, játékuk minden elképzelést nélkülözött. Az Újpest különösebb megerőltetés nélkül tartotta előnyét, és ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert a teljesen kilátástalan játékot mutató DVSC ellen. 

A csapat teljesítményét egyébként a találkozó lefújása után számon is kérték a debreceni ultrák. A játékosok hosszú percekig álltak a drukkerek előtt, de erre a produkcióra magyarázatot nemigen tudtak adni, legfeljebb azt ígérhették meg, hogy még egyszer ilyen rosszul nem játszanak majd. 

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 3-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Káprály
gólszerzők: Bese (20.), Ljujic (29.), Brodic (52., 11-esből)
sárga lap: Gergényi (80.), illetve Domingues (53.), Dreskovic (79.)
Újpest FC: Piscitelli - Duarte, Nunes, Gergényi - Bese (Baranyai, 84.), Tajti (Lacoux, 77.), Geiger, Ljujic (Onovo, 84.), Tamás (Koburi, 84.) - Mucsányi (Dékei, 69.) - Brodic
Debreceni VSC: Megyeri - Stojkovic, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Szűcs, Sagojan (Vajda, 54.) - Braga (Szuhodovszki, 54.), Dzsudzsák (Szécsi, 70.), Domingues - Silué

Az állás:
1PUSKÁS AKADÉMIA FC44008312
2MTK BUDAPEST4301629
3FERENCVÁROSI TC3300409
4PAKSI FC4211777
5ÚJPEST FC5203966
6KECSKEMÉTI TE4121335
7FEHÉRVÁR FC4121565
8ZTE FC4112554
9DVSC4112454
10DVTK4112474
11NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC4103493
12ETO FC GYŐR4004390
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Csak a kormánypárti szavazók között van jelentős támogatottsága a budapesti olimpiának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kétszer drágulhatnak a temetői díjak Debrecenben
Októbertől jöhetnek az új árak, de ehhez a közgyűlés is kell.
KSH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma
Magyarországon 4 millió 765 ezer ember dolgozik.
Egyre többet költünk internetre, tévé-előfizetésre
Az összkiadásokba nem számolták bele a streamingszolgáltatásokat.
Aszfaltot kaphat Báránd több utcája
Könnyebb lehet a helyiek élete.
Hirdetés
Hirdetés