Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Indul a 2024-es strandszezon Debrecenben

| 2024. 05. 29. | 16:15:37
Bővítik a szolgáltatásokat.
Indul a 2024-es strandszezon Debrecenben
Március 31-én nyit a nagyerdei strand (Fotó: DMJV Sajtó)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két nap, és nyit a debreceni Aquaticum Strand. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Papp László, a város polgármestere és Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője 2024. május 29-én.

Papp László elmondta: méltán lehetünk büszkék arra, hogy egy olyan fürdőkomplexum jött létre az elmúlt években Debrecenben, amely nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is nagyon komoly sikereket aratott. Az elmúlt esztendő is – bár időjárás szempontjából nem volt olyan jó, mint a 2022-es – közel kétszázezer látogatót jelentett a strandfürdő számára, valamivel több mint 195 ezren látogattak ki ide – elsősorban debreceniek, illetve a magyar vendégkör volt a jellemző. 

A debreceni látogatók aránya 70 százalékos volt, ami azt jelenti, hogy a város polgárai számára nagyon kedvelt, nagyon szeretett kikapcsolódási helyszín és lehetőség a strand - mondta a polgármester.

A polgármester azt is megemlítette, hogy az Aquaticum Strand az elsők között, majd 2024 tavaszán az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő is csatlakozott a Debrecen Városkártya programhoz. 2024-ben pedig tovább fog erősödni az Aquaticum pozíciója a városkártya-programban. Immár hagyománnyá nemesedett az a kezdeményezés, hogy a strandon egy nap minden évben a végzős középiskolás diákoké. Ez a nap idén július 10. lesz, amikor ők ingyenesen léphetnek be majd a strand területére, s DJ-k, valamint különböző sportprogramok fogják a szórakoztatásukat szolgálni.

Egy nap minden évben a végzős középiskolás diákoké. Ez a nap idén július 10. lesz, amikor ők ingyenesen léphetnek be majd a strand területére – mondta Papp László (Fotó: DMJV Sajtó)

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője szavai szerint az idei már az ötödik szezonja lesz az Aquaticum Strandnak, amely most is bővíti szolgáltatásainak repertoárját. Ezek közül Fazekas Lajos azt emelte ki, hogy  professzionális animációs csapattal készülnek, amelynek tagjai a családoknak, s főleg a gyerekeknek igyekszik majd folyamatosan programlehetőséget biztosítani minden hétvégén. Ezen belül lesznek tematikus hétvégék, amikor óriás mesefigurák, óriás játékok fognak megjelenni, vagy például a sporté lesz a főszerep. A másik legfontosabb szolgáltatásbővítés a Sunday Chill elnevezésű rendezvény, amely minden vasárnap délután fél háromkor kezdődik majd és zárásig, fél nyolcig tart. Az ügyvezető igazgató a jegyárakról szólva elmondta, hogy igyekeztek olyan konstrukciókat kialakítani, amelyek az infláció alatti mértékű jegyáremelést eredményeztek.

Fazekas Lajos (Fotó: DMJV Sajtó)

A Debrecen Városkártyához kapcsolódó kedvezményekről már ismét Papp László polgármester beszélt. Mint elmondta, a Debrecen Városkártya nagyon fontos „intézménnyé” vált az elmúlt időszakban. A 6 és 14 év közötti korú gyerekek számára a debreceni közösségi közlekedés ingyenességét biztosító Junior Debrecen Városkártyát pedig eddig több mint 14 ezer gyerek számára váltották ki az érintett valamivel több mint 16 ezerből. Ez is mutatja, hogy ennek a programnak nagyon nagy – várakozáson felüli – a társadalmi támogatottsága.  Számos városi intézmény, étterem, cukrászda, kereskedelmi egység, s az Aquaticum Strand is kedvezményeket biztosít a városkártyához kapcsolódóan. Eddig 13-15 százalék körüli kedvezménnyel tudtak élni az Aquaticum szolgáltatásainak igénybe vételénél azok, akik városkártyával rendelkeztek. Ebben az évben ez a kedvezmény 20-22 százalékos szintre emelkedik, de ha bérletet váltanak, akkor ez akár a 30 százalékot is elérheti.

Az Aquaticum honlapja szerint ebben a strandszezonban egy felnőtt belépő 5400 forint, a gyeremek/diák/nyugdíjas belépő 4500 forint, a délutáni belépő (érvényes 16.30 után) 3500 forint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Bővítik az ipari területet Bárándon
Műhely, út és parkoló is épül.
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.