Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ide süss! Lecsós nokedli oldalassal és lila hagymás uborkasalátával

| 2017. 06. 28. | 18:26:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ide süss! Lecsós nokedli oldalassal és lila hagymás uborkasalátával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

A pörkölthöz:
1 kg oldalas
3 fej hagyma
2-3 paradicsom
2 paprika

A nokedlihez:
0,5 kg rétesliszt
annyi tojás, amennyit felvesz,
egy kis víz

A bodaghoz:
½ kg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál sertészsír

Az uborkasalátához:
1 kígyóuborka
1 fej lila hagyma
cukor, só, ecet

Elkészítés

Pörkölt: A hagymát a zsíron megpirítjuk, adunk hozzá piros paprikát, majd hozzátesszük a húst. Kevés vizet adunk hozzá, alacsony hőfokon pirítjuk. Amint megpuhult a hús, a paprikát, paradicsomot hozzáadjuk.

Nokedli: A réteslisztet tojással és kevés vízzel összekavarjuk, kiszaggatjuk.

Bodag: A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával összekavarjuk, vizet és tejet adunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsiben megsütjük.

Uborkasaláta: Az uborkát és a hagymát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, besózzuk, és állni hagyjuk pár percig. Kicsavarjuk, ecetet és cukrot adunk hozzá, majd újra felöntjük vízzel.

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
Érdekesnek ígérkező gasztronómia estre várják a debrecenieket.
Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
A hét második felében ismét visszatér a borult idő.
Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
A debreceniek csapatkapitánya megszerettette vele.
Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
A vendégek között a két sztárséf meglepetés ajándékokat is kisorsol.
Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Titokban bejártak minden helyet. November 3-án hozzák nyilvánosságra a minősítéseket.
Meghalt Frank Júlia
Meghalt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
A veterán magyar vendéglős Debrecenben beszélt a nem túl fényes jövőről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A patikák érvényesítik az önkéntes árkorlátozást
Mutatjuk, mely készítmények lesznek olcsóbbak.
Színt váltott a Loki-aréna
Mielőtt a szurkolók elfehérednének: az áramszámla csökkentése a változás oka.
Csapnivaló évük van a méhészeknek
Kevés az akácméz, így drágábban juthatunk majd hozzá.
KSH: májusban 4,4 százalék volt az infláció
Áprilishoz viszonyítva átlagosan 0,2 százalékkal nőttek az árak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Finom ételek, sztárséfek, koncertek a Nagyerdőn
Finom ételek, sztárséfek, koncertek a Nagyerdőn
Sokszínű kínálat a gourmet fesztiválon.
Pünkösdi hétvége a Hungarospa fürdőkomplexumában
Pünkösdi hétvége a Hungarospa fürdőkomplexumában
Ünnepeljen a családjával Hajdúszoboszlón!
Összesen 11 medence várja a fürdőzőket Berettyóújfaluban
Összesen 11 medence várja a fürdőzőket Berettyóújfaluban
A pünkösdi hétvégén nyit a Bihar Termálliget strandfürdője.
Nyár a Grand Casinóban
Nyár a Grand Casinóban
Koncertek, versenyek, show-k Debrecen szívében.
Hirdetés