Ide süss! Lecsós nokedli oldalassal és lila hagymás uborkasalátával

Hozzávalók:
A pörkölthöz:
1 kg oldalas
3 fej hagyma
2-3 paradicsom
2 paprika
A nokedlihez:
0,5 kg rétesliszt
annyi tojás, amennyit felvesz,
egy kis víz
A bodaghoz:
½ kg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál sertészsír
Az uborkasalátához:
1 kígyóuborka
1 fej lila hagyma
cukor, só, ecet
Elkészítés
Pörkölt: A hagymát a zsíron megpirítjuk, adunk hozzá piros paprikát, majd hozzátesszük a húst. Kevés vizet adunk hozzá, alacsony hőfokon pirítjuk. Amint megpuhult a hús, a paprikát, paradicsomot hozzáadjuk.
Nokedli: A réteslisztet tojással és kevés vízzel összekavarjuk, kiszaggatjuk.
Bodag: A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával összekavarjuk, vizet és tejet adunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsiben megsütjük.
Uborkasaláta: Az uborkát és a hagymát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, besózzuk, és állni hagyjuk pár percig. Kicsavarjuk, ecetet és cukrot adunk hozzá, majd újra felöntjük vízzel.
Jó étvágyat!
















