Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hol a bal? Hol a bal?

| 2011. 08. 31. | 15:25:29
Debrecen – Prüszkölhetünk a Fidesz, s az élén Orbán Viktor bolseviki hatalmi tébolya miatt, berzenkedhetünk Semjén vaskalaposságán, kiálthatunk Brüsszelig meg Washingtonig – de mi végre?
Hol a bal? Hol a bal?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Puskás készülődik a szabadrúgáshoz a tizenhatos sarkánál. Tessék, kérem a képernyőt nézni, mert Puskás nekiszalad, megy a bal, megy a bal!... De szép idők voltak! Volt egy Puskásunk, akinek volt egy bal lába, amire mindannyian büszkék voltunk. Meg aztán abban az aranycsapatban voltak még remek jobb lábak is, egyik jobb, mint a másik. Most csak jobb van. De hol a bal?
Abból az időből, amikor Puskás balosai még nekünk számítottak, persze csak Öcsi balja szép emlékű. Az akkori balt a világon senki emberfia nem sírja vissza. És az a legszörnyűbb, hogy az elmúlt évtized balját sincs miért visszasírni. S hogy ez miért szörnyű? Azért, mert bal nélkül a jobb nem jobb, hanem rosszabb. Czibor nélkül mit ért volna Puskás az aranycsapatban? Vagy Di Stéfano nélkül a Real Madridban? Ahhoz, hogy a bal eredményes legyen, kell a jobb is, és fordítva.

De hol a bal?

Diktatúrát kiáltunk, és van is benne valami. Mert az a hatalom nem demokrata, amelyik nem hajlandó tudomást venni arról, hogy a társadalom egy nagyon jelentős része nem szavazott rá és nem ért egyet a politikájával. Az a hatalom, amelyik ráerőlteti az egész országra a saját világnézetét, amelyik a polgárok megkérdezése nélkül átírja az alkotmányt, átrajzolja a demokratikus intézményrendszert és az utcanevektől repülőtérig, sőt az ország nevéig mindent átkeresztel a saját szája íze szerint, az inkább diktatórikus, mint demokratikus. De kinek a hibája ez?

Prüszkölhetünk a Fidesz, s az élén Orbán Viktor bolseviki hatalmi tébolya miatt, berzenkedhetünk Semjén vaskalaposságán, kiálthatunk Brüsszelig meg Washingtonig – de mi végre? Kinek a hibája az, hogy egy tökéletesen ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen hatalom ül a nyakunkon, és vezet minket valahová, egy olyan út végére, amit még maguk a hatalom gyakorlói sem látnak? Orbáné? A Fideszé? Semjéné vagy Kövér Lászlóé? Nem. Ezért a mai baloldal a felelős, egyedül. A nem létező magyar baloldal.

Hol a bal?

Hol van a baloldal, amikor ég a ház? Hol vannak a parlamenti patkó jobbal szembeni oldalán ülő politikusaink? Vagy a saját mocskaikat takarítják, vagy épp egymás ellen hadakoznak. Az SZDSZ megszűnt létezni, az LMP hisztis szőkeként viselkedik, időnként jól megsértődik és félreáll a törvényhozás és a népképviselet feladata elől… Ma a Fidesznek (szánt szándékkal nem mondom, hogy Fidesz–KDNP, mert nincs olyan, hogy KDNP, csak Fidesz van és klérus) kizárólag jobbról van ellenzéke. Ami nagyon nem tesz jót Magyarországnak. Balról nincs ellenzék. Mert a bal, s vele együtt a liberális politika végletekig korrumpálta magát, leszerepelt, elvesztette a hitelét. És ezért nem a Fidesz a hibás. Nem a Fidesz sodorta a világ előtt a hiteltelenség legmélyére Magyarországot. A Fidesz csak végtelenül hatékony opportunistaként kihasználta a kínálkozó alkalmat. Itt-ott azért rásegített, biztos, ami biztos, de ha nem lett volna alkalom, akkor ma demokrácia lenne Magyarországon. Valószínűleg akkor is a Fidesz kormányozna, hiszen az inga jobbra-balra leng – de kénytelen lenne betartani a demokrácia játékszabályait. Márpedig erre az alkalmat a baloldal teremtette.

Köszönjük meg nekik szépen!

Horváth Árpád

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A tanári pályát népszerűsítették Debrecenben
A tanári pályát népszerűsítették Debrecenben
Úgy fogalmaztak, a jó pedagógusnak nyitottnak kell lennie a változásokra.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.