Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogy bringázik a második legnagyobb magyar város?

| 2021. 10. 11. | 11:31:00
Munkába, suliba, boltba, gyerekért, ügyet intézni vagy csak kikapcsolódásképp.
Hogy bringázik a második legnagyobb magyar város?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debrecenben közlekedők és az ott működő cégek mutathatják be október 15-31 között , hogy mennyire bringabarátok. A mindennapi közlekedőknek Inkább bringázz, Debrecen! címmel nyereményjátékot, a helyi cégeknek workshopot szervez a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz a munkába! idei, más-más városra fókuszáló kampányának záró felvonásában, ahol utolsó esély nyílik a legbringásabb városok idei élvonalába kerülni. Vajon hány bringás út vezet a kálvinista Rómába?

Hasznos tippekkel szolgál a cégek számára a kerékpáros munkába járás elősegítéséhez, és nyereményjátékot kínál Magyar Kerékpárosklub a bringás közlekedőknek október 15-31. között Debrecenben  idei rendhagyó kampányának utolsó állomásán. Az ország második legnagyobb városa immár a hetedik és egyben utolsó idei állomása a hétköznapi bringázást népszerűsítő kampánynak, amely áprilisban Budapesten indult, májusban Székesfehérváron, júniusban Győrben, júliusban Kecskeméten szeptemberben elején Miskolcon a hónap végén pedig Szegeden folytatódott, vagyis havonta más-más nagyvárosra fókuszál. Debrecen került a sorozat végére, de semmiképp sem utolsó sorba.

Inkább bringázz, Debrecen!

Ezzel a címmel indul október 15-én a képmegosztós nyereményjáték, amiben értékes nyereményeket nyerhet az, aki #debrecenbenbringázom hashtaggel posztol nyilvános képet az Instagramra vagy Facebookra arról, amint a városban bringázik: munkába, suliba, boltba, gyerekért, ügyet intézni vagy csak kikapcsolódásképp.

Milyen bringás hangulatot áraszt vajon magából Debrecen? Jobb helyzetet találunk itt mint Budapesten, Székesfehérváron, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon vagy épp Szegeden?

Egy biztos: Debrecen ideális bringás város az Alföldön: sík terület, egyeteme nincs messze a központtól, ahol forgalomcsillapított szakasz is kedvez a kerékpározásnak, és ott van a Nagyerdő is. Meglepődnénk, ha lemaradna Szegedtől, ahol igencsak pezsgő bringás élettel találkoztunk. Az Inkább bringázz, Debrecen! játék október 31-ig tart, a résztvevők biciklis kiegészítőket és egy kerékpárt nyerhetnek. Reméljük, az ország második legnagyobb városa bebizonyítja, hogy bringázásban is ott van az élmezőnyben! Részletek a Facebook eseményben.

Workshop a cégeknek

Hogyan és milyen tényezők hatására alakult a hazai kerékpáros közlekedés helyzete az elmúlt időszakban? Hogyan reagál erre a piac és miként a cégek? Mi kell ahhoz, hogy még többen válasszák a hétköznapi közlekedés legfenntarthatóbb, legegészségesebb, és legvárosbarátabb módját? Mit tudnak a kerékpárosbarátságról a debreceni cégek?

Erről és sok másról is szó lesz azon az online workshopon, amit a Bringázz a munkába! idei kampánya keretein belül szervez a Magyar Kerékpárosklub október 19-én 10.00órára debreceni cégek számára . Az eseményre olyan cégek vezető munkatársait várjuk, akik nyitottak a kerékpáros közlekedésre, vagy már elkötelezettek mellette, de szeretnének megismerkedni az mások jó gyakorlataival, tapasztalataival.

Az október 19-én 10.00-kor kezdődő ingyenes, de regisztrációhoz kötött online műhelyfoglalkozás résztvevői a fentieken kívül megtudhatják, milyen előnyöket jelenthet egy vállalkozásnak és a dolgozóinak, ha inkább a kerékpárt választják munkába járásra, esettanulmányok révén megismerhetik a kerékpárosbarát helyi vállalkozások jó gyakorlatait, illetve hasznos tippeket kapnak arra is, hogyan tehetik néhány igen egyszerű lépéssel kerékpárosbaráttá cégüket.

A workshopon résztvevő cégeknek is lesz esélye nyereményhez jutni: egyikük egy kisebb kerékpárflottával lehet gazdagabb, ha véget ért a kampány.

A Magyar Kerékpárosklub nem titkolt célja, hogy a nagyvárosok speciális, helyi jellegzetességeire fókuszálva felkeltse az egészséges versenyszellemet: melyik városban mozdulnak meg többen, honnan posztolnak több képet, hol lesznek aktívabbak a cégek és a városvezetés a kerékpáros közlekedés elősegítésében? Debrecennel zárjuk az idei kampányt, izgatottan várjuk milyen benyomásokat szerzünk itt októberben.

Addig is inkább bringázzunk, és lássuk meg!
Magyar Kerékpárosklub
Kerekparosklub.hu
https://www.facebook.com/MagyarKerekparosklub
Bringázz a munkába!
Bringazzamunkaba.hu
https://www.facebook.com/bringazzamunkaba
https://www.instagram.com/bringazzamunkaba/

Debreceni események:

Nyereményjáték https://www.facebook.com/events/886026422018248/
Online workshop cégeknek https://www.facebook.com/events/218721700249723/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Életre szóló klubtagságot kapott.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát