Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Havana Night: kubai ritmusok Debrecenben

Cívishír | 2024. 07. 08. | 13:44:21
Remek programra csábít a Roncsbár.
Havana Night: kubai ritmusok Debrecenben
Nagyszerű programnak ígérkezik! (Fotó: Team Gusto Cubano - TGC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt a nyár és vele egy együtt egy igazán szuper program is! A Roncsbár július 12-én Havana Night néven élő koncert & salsa-bachata afterparty-ra csábítja az érdeklődőket.

A sokoldalú kubai énekes és dalszerző, a Sztárban Sztár Leszek 3. évadának felfedezettje és legjobb női hangja, Yulaysi Miranda nagy meglepetést keltett a nézőkben, hogy a tévéműsor válogatóit üde, új színfoltként, mi több, állapotosan teljesítette. A meghökkentően kiemelkedő, hatalmas szakmai rutin kubai származására vezethető vissza, ahol a gyerekek szinte anyatejjel szívják magukba a zenét, táncot. Yulaysi a 2016-as kubai, 'Sonando En Cuba' című tévés tehetségkutató műsorban tűnt fel, melyet nagy sikerrel meg is nyert, Mayito Rivera (a Los Van Van egykori énekese) mentorálásával. A műsort övező, talán nagyobb publicitásnak is köszönhetően kezdett szárnyalni énekesi karrierje, hisz lehetőséget kapott a nagy presztízsű timba super-group, – a Lazarito Valdes vezette Bamboleo – élén, hogy megcsillantsa tudását. De a többi már történelem.

A Team Gusto Cubano döntően magyar származású, budapesti tagokból álló, latin – azon belül is, főként salsa/timba – tánczenét játszó zenekar. A kubai zenékért-táncokért rajongó, baráti közösségből alakult együttes 2014 óta van jelen. A show-band repertoárján spanyol nyelvű, salsa, timba, son, cha-cha, bachata, bolero, bossa nova, danzón tánczenei feldolgozások szerepelnek, melyek különlegessége talán a többszólamú vokálok, és rézfúvósok alkalmazásában rejlik, amik fontos díszítő kellékei a latin zeneiségnek, a méltán gazdagon, és változatosan reprezentált, afro-karibi ütőhangszer-arzenálon túl. A 10 fős társaság elhivatottsága abban rejlik, hogy szemben a zenei trendekkel, valóban minden hangot, hangszert élőben szólaltatnak meg koncertjeiken. Világzenei programok, fesztiválok latin tematikájú eseményein, az ország számos pontján koncerteztek már, ahol hangos sikereket értek el!

További információk ITT.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elhalasztják a DVSC-Ferencváros rangadót
Elhalasztják a DVSC-Ferencváros rangadót
A debreceniek így egy hét múlva, Győrben rajtolnak.
Hirdetés
Hirdetés
Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója
Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója
12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megnyitott Debrecen legújabb tető- és szigetelés-szakkereskedése
Nyílt nappal egybekötött átadót tartottak az Adorján Trade Határ út 3. szám alatti központjában.
Parkolók, biciklitárolók, fásítás – megvan a kivitelező Berettyóújfaluban
Uniós fejlesztés a még élhetőbb város érdekében.
Ha nem lépnek az üzemanyag-kereskedők, akkor beavatkozik a kormány
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan és igazságtalan a helyzet.
Hirdetés
Hirdetés