Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harmadik felvonás: 16 pontos vereséget szenvedtek a debreceniek

DEAC | 2024. 04. 19. | 20:06:16
Újra a Zalaegerszegnél az előny.
Harmadik felvonás: 16 pontos vereséget szenvedtek a debreceniek
Ez most nem sikerült... (Fotó: Cívishír-archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első félidőben tíz hárompontost dobó és magabiztosan kosárlabdázó DEAC a nagyszünetben még vezetett Zalaegerszegen, ám a fordulás után teljesen szétesett a játékuk, így a hazaiak végül 16 pontos győzelmet arattak a negyeddöntő harmadik felvonásán.

Egy-egy hazai sikert követően 1-1-ről folytatódott az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntő, Andjelko Mandics betegség miatt nem számíthatott csapatkapitányára, Mócsán Bálintra április 19-én. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben nyolc hazai pontra csak Neuwirth hárompontosa érkezett válaszul debreceni részről. Williamson közelijével zárkózott a DEAC, de a Paige-Hicks duó ponterős játékának köszönhetően a negyed derekára nyolc egységnyivel meglógott a ZTE (14-6). Az etap második felében újra Neuwirth lépett elő, két újabb hármasának, valamint Buljevics zsákolásának köszönhetően sikerült háromra zárkózni. A játékrész utolsó megmozdulása azonban Ona Emnbo nevéhez fűződött, a hátvéd a dudaszó pillanatában talált be kintről, így végül 24-18-al záródott az első tíz perc.

A rövidszünet után Tóth Ádám szerezte meg első kosarát a mérkőzésen, Williamson középtávolija után pedig Csátaljay volt pontos a hárompontos vonalon kívülről, így kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége (29-20). Nem esett össze a DEAC, a következő percekben Tadics, Neuwirth és Edwin is értékesített egy-egy hármast, így a játékrész derekára már csak egy volt a csapatok között. Hiába kért időt Matthias Zollner, a hajdúsági triplaeső tovább folytatódott, Neuwirth ötödik és Tadics második hárompontosa után Gramvölgyi is megszerezte első pontjait egy távoli formájában, így nem csak a vezetést vették át a fehér feketék, hanem 20-3-as rohanásuknak köszönhetően faképnél hagyták ellenfelüket (32-40). A félidő hajrájában Osztojics öt pontjával zárkóztak a dunántúliak, melyre a cívisvárosiak stílszerűen egy újabb triplával válaszoltak, Tadics pontos dobása a tizedik (!) volt ebben a műfajban (37-43).

A fordulás után Tóth centerezésére és Ikpe hatalmas zsákolására Drenovac válaszolt betörésből, de az amerikai erőcsatár újabb három pontjával hamar egyre zárkózott a házigazda. Edwin fújt ébresztőt egy közelivel, de az érezhetően jóval keményebben védekező ZTE továbbra is lendületben maradt, Keller befutása után pedig hosszú idő után átvették a vezetést (50-48). Mandics kétszer is időt kért egymás után, de a hazaiak továbbra is nagyszerűen limitálták a debreceni offenzívákat, melyek támadó oldalon is meghozták az önbizalmukat, így folyamatosan nőtt a differencia. A negyed végén már kilenc pont is volt közte, melyen Tadics félpályás kosara szépített valamelyest, de a játék összképe alapján így is komoly bajban voltak a cívisvárosiak (61-55).

Paige és Tóth kosaraival hamar két számjegyűre hízott a differencia, s bár Tadics és Edwin pontjaival egy ideig tartotta a lépést a DEAC, de az előző felvonás sokkja érezhetően bennük maradt. Öt perccel a vége előtt Paige és Ona Embo zsákolása lökte mélyebbre a hajdúságiakat, s bár matematikailag még nem volt lefutott a mérkőzés, érezhetően nem volt benne a fordítás a kedveszegett debreceniekben (71-59). A végére nagyon leült a játék, így az utolsó percekben már mindkét oldalon a fiatalok is lehetőséget kaptak. A végeredmény 16 pontos zalaegerszegi győzelem lett, mely az első félidő alapján egyáltalán nem volt benne a játékban, ám a második húsz percben látottak után teljesen megérdemelt. A párharc ezzel 2-1 a zalaiak javára, folytatás hétfőn, Debrecenben.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 82-66 (24-18, 13-25, 24-12, 21-11)
ZTE: PAIGE 12/3, Hicks 9, Szalay 4, IKPE 13, Tóth 6 csere: ONA EMBO 11/9, Osztojics 9, Keller 4, Németh 6, Csátaljay 3/3, Csuti 2, Makkos 3/3.
vezetőedző: Matthias Zollnar
DEAC: Edwin 7/3, NEUWIRTH 15/15, Drenovac 6, Williamson 7, Buljevic 6 csere: TADICS 18/12, Hőgye 2, Garamvölgyi 3/3, Hegedűs 2, Várszegi, Czermann.
vezetőedző: Andjelko Mandics

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Koncerttel is várták a gyerekeket az állatkertben az egyetem családi napján.
Hirdetés
Hirdetés
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
A tűzoltók áramtalanították az autókat.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát