Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hagyományápolás debreceni módra, 49 esztendeje töretlenül

| 2024. 08. 16. | 15:26:50
Következik a 49. Debrecen Nagydíj!
Hagyományápolás debreceni módra, 49 esztendeje töretlenül
Balról: Szabó Péter, Barcsa Lajos és Baráth Norbert (Fotó: Cívishír )
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár nem vagyunk salakmotoros nagyhatalom, a Debrecen Nagydíj világszerte is párját ritkítja, hiszen idén Szent István ünnepén sorozatban már a 49. alkalommal rendezik meg – hangzott el az eseményt felvezető sajtótájékoztatón augusztus 16-án, pénteken.

Kevés sporteseményt éri el a ezt a szép kort 

– jegyezte meg Barcsa Lajos alpolgármester, aki szerint a salakmotoros verseny szépen illeszkedik a debreceni virágkarneváli rendezvényekhez. Az városvezető elmondta: az önkormányzat egymillió forinttal támogatja nagydíjat, valamint a győztesnek járó kerámiavázát is a város biztosítja.

A szervező – a Speedwolf Debrecen csapata – idén is komoly mezőnyt verbuvált össze, ami nem volt egyszerű, hiszen számos helyen zajlik országos bajnokság Európában. A rajtlistában rögtön a legelején szerepel az első női világbajnok, Celina Liebmann. A dán Mads Hansen a verseny az egyik legnagyobb favoritja, nagy riválisa lehet honfitársa, Niels Kristian Iversen, aki már kétszer vitte haza a Debrecen Nagydíj trófeáját. Ugyanakkor beleszólhat a dobogós helyezések sorsába a lengyel Jakub Jamrog is, aki sokáig tartotta a pályacsúcsot Debrecenben. Rajtuk kívül is többen a lengyel első- és másodosztályban versenyeznek, nehéz lenne megjósolni, kinek jön ki a legjobban a lépés augusztus 20-án.

„A nehézségek árán is egy nagyszerű mezőnyt sikerült összehozni, parázs csatákra van kilátás, szerintem 8-10 versenyző esélyes a dobogóra” 

– latolgatta az esélyeket Baráth Norbert, a rendező Speedway első embere. A verseny lebonyolításáról a főszervező elmondta: a 20 alapfutamot két elődöntő, majd egy döntő követi. Az alapfutamok alatt a legtöbb pontot gyűjtő versenyző egyenes ágon döntős, és hozzá csatlakoznak még négyen. Igen, négyen, a fináléban ugyanis rendhagyó módon öten húzzák majd a gázt.

A tájékoztatón elhangzott, ez egy kötetlenebb verseny, mint amilyeneket korábban láthattunk a Gázvezeték utcai oválon, és a szurkolóknak lehetőségük lesz a vaspapucsosokkal szelfizni, autogramokat kérni a megmérettetés előtt. A kapuk 14 órától nyitnak, a az első futam pedig 16 órakor startol. 

Jegyek elővételben itt vásárolhatók!

A főtámogató nevében Szabó Péter, a Shaeffler igazgatója elmondta, ebben a régióban az emberek ki vannak éhezve a technikai sportokra, ezt bizonyítja a Debrecen Drive, valamint a salakmotoros események népszerűsége. Az augusztus 20-i versenyeknek külön hangulata van, az utóbbi években nem is láttunk rossz, vagyis előre lefutott küzdelmet, ilyen legutóbb akkor fordult elő, amikor Adorján Zoltán még motorozott – jegyezte meg viccesen a gyárigazgató.

Cs. Bereczki Attila

A 49. Debrecen Nagydíj startlistája
1.Celina Liebmannnémet
2.Adrian Galalengyel
3.Mads hansendán
4.Matic Ivacicszlovén
5.Sebastian Kösslerosztrák
6.Viktor trofimovlengyel
7.Paco Castagnaolasz
8.Jan Macekcseh
9.Daniel Klimacseh
10.Jakub Jamroglengyel
11.Niels Kristian Iversendán
12.Sztaniszlav Melnicsukukrán
13.Rohan Tungateausztrál
14.Sandro Wassermannnémet
15.Patryk Wojdylolengyel
16.Füzesi Richárdmagyar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Csőtörés a Víztorony utcán
Csőtörés a Víztorony utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. kollégái dolgoznak a hiba elhárításán.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Egyszerű oka van a Berettyóújfaluban terjengő bűznek
Az időjárás rá is erősít a szagra.
Jön a légi irtás Debrecenben
Több teendőre figyelmeztet az önkormányzat.
Polgármesterré lép előre Győri Viktor Dávid Folyáson
A falu nemcsak alvótelepülés lenne, hanem munkahelyeket jelentő beruházást is szívesen látnának.
Debrecen továbbra is a legdrágább
Tovább emelkedtek a lakbérek.
Új víztermelő kutat kell fúrni Létavértesen
A város ivóvízellátása ellehetetlenülhet.