Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyerekek ismerkedtek a kézilabdával Debrecenben

MTI | 2024. 04. 13. | 18:09:07
A Sportoló Nemzet Program keretében.
Gyerekek ismerkedtek a kézilabdával Debrecenben
Sportoló Nemzet Kézilabda Fesztivál Debrecenben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sportirányítás feladata, hogy lehetőséget teremtsen a mozgásra, hogy a sport minél többeknek legyen az élete része, hiszen az emberek tudják, hogy a sport segít az egészséges életmód megőrzésében – mondta az MTI-nek Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában (DESOK) szervezett április 13-i, szombati programon, amelyet Hajdú- Bihar Vármegyéből mintegy 200 fiatal részvételével szervezték.

"Ami a versenysportot illeti, az a magyar lakosság másfél százalékát érinti. Kötelességünknek érzetük, hogy tegyünk valamit a másik 98,5 százalékért, ezért indult el tavaly szeptemberben a Sportoló Nemzet Program" – ismertette Schmidt Ádám. Nagy öröm, ha valaki eljut a maga sportágában a csúcsra, de nagyon fontos az is, hogy egy egészséges nemzet legyen a magyar – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ennek érdekében a legjobb eszköz a sportolás, ugyanis teljesen más minőségű életet élhet az, aki rendszeresen sportol. Kiemelte: azzal, hogy rangos profi versenyekkel egyidőben rendeznek programokat (mint például a tatabányai férfi kézilabda vagy akár most Debrecenben a női kézilabda olimpiai selejtező idején) azt szeretnék, hogy kettős élményt kapjanak a fiatalok. Ugyanis bíznak abban, ha van egy olimpiai kvalifikációs sorozat, akkor a jelenlévő fiatalok jelentős része részt vesz azon is nézőként, majd a szurkolás mellett a Sportoló Nemzet Program eseményén gyakorlatban is kipróbálhatja az adott sportágat, mindez eredményezheti azt, hogy elköteleződjenek a sportág mellett.

A debreceni női kézilabda olimpiai selejtező idején a Sportoló Nemzet Program keretében a Magyar Kézilabda Szövetség és a sportállamtitkárság háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség szervezésben szombaton reggeltől debreceni és környékbeli alsó tagozatos gyermekek vettek részt különböző kézilabda-specifikus aktivitásokban – mondta Schmidt Ádám.

A DESOK-csarnokban egy bemelegítés és rövid felmérő után hatállomásos, készségfejlesztő játékokat próbálhattak ki a gyerekek, majd szivacskézilabda-mérkőzéseket játszottak egymással – részletezte. Kiemelte, hogy ő maga is valamint Pálinger Katalin és Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke és elnöke, továbbá a korábbi válogatott klasszisok közül Kirsner Erika és Ferling Bernadett is csatlakoztak a pályán a gyermekekhez. A mérkőzések után minden résztvevő ajándékcsomagot és érmet vehetett át. Annak az iskolának a diákjai, ahonnan a legtöbben érkeztek a fesztiválra, vasárnap a Magyarország-Japán mérkőzés előtt Sportoló Nemzet Kupát vehetnek át. Schmidt Ádám ismertette, hogy legközelebb az evezős Európa-bajnokságon találkozhatnak a Sportoló Nemzet Programmal az érdeklődők Szegeden, itt a diákolimpia ergométeres bajnokságával együtt szervezik meg a rendezvényt.

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke kiemelte az MTI-nek nyilatkozva: a rendezvény célja, hogy megmutassák a gyerekeknek, hogyan kell sportolni. Hét-nyolcéves korban már elkezdődik az oktatás a kézilabdában, így ennek a korosztálynak fontos látni azt, fejleszteni őket különböző játékokkal, amelyekkel meg is ismerkedhettek a gyermekek a rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Joao Oliveira távozik a Debrecentől
Joao Oliveira távozik a Debrecentől
Tíz bajnoki mérkőzésen lépett pályára.
Hirdetés
Hirdetés
Halálos hajóbaleset Verőcénél: bűnügyi felügyeletben a cseh kapitány
Halálos hajóbaleset Verőcénél: bűnügyi felügyeletben a cseh kapitány
Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és más bűncselekmények miatt indított eljárást a rendőrség.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.