Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gospel-varázslatra készül Debrecenben

civishir.hu | 2023. 11. 15 | 12:49:07
Hit és öröm: nem színjáték, nem show – ők így élik meg a saját vallásukat.
Gospel-varázslatra készül Debrecenben
Hangzás és látvány – mindkettő lenyűgöző
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Virginia State Gospel Chorale magyarországi turnéja részeként december 9-én lép fel Debrecenben, a Kölcsey Központban. A nagyszabású esemény kapcsán november 15-én tartottak sajtótájékoztatót, amin Puskás István kulturális ügyekért felelős alpolgármester elmondta, a koncert illeszkedik az adventi időszak szellemiségéhez, hiszen fontos, hogy az ünnep előtti várakozás ne csak az üzletközpontok közötti lótás-futásról szóljon. kitért rá, a minőségi, érdemi, az adventi időszakhoz illő program gazdagítja a várost, egyúttal köszönte a szervezőnek a debreceni közönségbe vetett bizalmat. – A gospel mellett nem kell érvelni, miért van helye a programok sorában. Különösen releváns helyre érkezik: az egyházi kóruséneklésnek évszázados hagyománya van Debrecenben, ami egyben a nemzetközi kórusmozgalom csomópontja – fogalmazott Puskás István.

A Gospel-karácsonyt a Cívishírt is kiadó BDR Média Kft. 2019 után szervezi meg ismét. Jeney Domokos turnémenedzser a részleteket illetően kiemelte, a Virginia State Gospel Chorale az Egyesült Államokból érkezik, Debrecenben Szegedet követően, és Pécs előtt állnak színpadra. – A gospel varázsa abban áll, hogy gyerekek és nagyszülők is ülnek a közönség soraiban. Nincs két egyforma előadás, hiszen minden évben más és más kórust hozunk el. A mostani együttes 1971 óta működik, kreatív, színes csapat, akik a America's GotTalent című tehetségkutatóban egészen a döntőig meneteltek. 

Jeney Domokos, Puskás István és Molnár László (Fotó: Cívishír)

A turnémenedzser nemcsak koncert- és hangélményt ígér, hanem parádés látványt is.– A koncertet a kórus tagjai miseként élik meg, amit improvizatív elemekkel és koreográfiával gazdagítanak. Nem színjáték, nem show – ők így élik meg a saját vallásukat. Szeretetcsomagot szállítanak minden városba – emelte ki Jeney Domokos.

GOSPEL KARÁCSONY
December 9., Kölcsey Központ
19 óra
Facebook-esemény ITT

A 25 fős csapatot élő zenekar kíséri és az idei turnén velük énekel a világhírű szólista is, David Bratton. A kórus turnéi során bejárta szinte egész Európát. Számos hírességgel volt alkalmuk együtt dolgozni. Karrierjük kezdetekor II. János Pál pápa tiszteletére adtak koncertet a Central Parkban. Az 1990-es évek végén felléptek Whoopi Goldberggel, Diana Ross-szal, Cindy Lauperrel. 2003-ban első helyezést nyertek a Black Music Caucus Choir versenyen New Yorkban. 2012-ben a How Sweet the Sound közönségdíját, 2015-ben a Steve Harvey Neighborhood Awardot nyerték el a legjobb kórus kategóriában. Európai turnéjuk során kétszer is lehetőségük volt fellépni a Vatikán karácsonyi koncertjén.

Kapcsolódó hírek
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Kérik a betegek, látogatók megértését és türelmét.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
December 1-től várja vásárlóit.
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Előzetes hatástanulmányhoz kötik a debreceni beruházások támogatását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés