Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fokozott biztonságot, kétszer gyorsabb chatet hozott a Viber

| 2019. 02. 06. | 17:03:00
Külsőben, működésben is lett néhány fontos változást.
Fokozott biztonságot, kétszer gyorsabb chatet hozott a Viber
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyobb ráncfelvarrással érkezett meg a Viber 10 a felhasználókhoz Androidon és iOS-en, amely egyaránt tartalmaz felületi módosításokat, és új funkciókat is. A friss külső valamivel modernebb az előző változathoz képest, bár a csevegős alkalmazások felhasználóinak alapvetően nem fog nagy meglepetést okozni, mivel például a konkurens Messengerre hasonlít.

A közlemény szerint a fejlesztők az új felület kialakításakor a gyorsabban és könnyebben áttekinthető kezelőfelületet tartották szem előtt. Így a frissülő appban egy nagy chat-listán jelennek meg a privát és csoportos csevegések, a közösségi csatornák (Community), a chatbotok és a kedvenc tartalmak.

Ezenkívül az alkalmazásban megújul a kimenő hívások képernyője, amelyen keresztül a viberezők megtekinthetik a legutóbbi hívásaikat, hozzáférhetnek a címjegyzékhez és kezelhetik a Viber Out előfizetésüket - írja a cég.

A felsorolt felületi változásokon kívül azonban két fontosabb funkció is megérkezik a Viber 10-re. A rejtett hívószámú chat (hidden-number chats) segítségével a Viber Community tagok a hívószámuk felfedése nélkül is válthatnak egymással üzeneteket. A felhasználók közvetlenül az adott személy profilján vagy a Community tagok listájából a személy kiválasztásával kezdeményezhetik a beszélgetést - a hívószám megadása nélkül.

A legfontosabb újítás viszont a csoportos hívás (Group Calls), amellyel a csevegős alkalmazás eléggé elkésett más hasonló szolgáltatásokhoz képest, de éppen ideje volt pótolni a hiányzó funkciót.

A frissítéssel a felhasználók legfeljebb ötfős csoportos beszélgetéseket indíthatnak a meglévő csoportos beszélgetésekből, vagy pedig a folyamatban lévő híváshoz újabb személyek hozzáadásával. Első lépésben a funkció csak a hanghívásokhoz elérhető, de később ígéri a cég a videóhívások támogatását is – egyelőre határidő megadása nélkül. Fontos azonban kiemelni, hogy a Viber végponttól végpontig tartó titkosítással védi az egyéni és most már a csoportos beszélgetéseket is a platformon.

A felhasználók a jelek szerint pozitívnak ítélik a változtatásokat, bár a videóhívást természetesen hiányolják. A Viber azonban egy fontos alternatíva azoknak, akik nem szeretnék a nagyvállalatok, például a Google vagy a Facebook üzenetküldő megoldásait igénybe venni. Ráadásul a Viber végpontok közötti titkosítással is rendelkezik, amelyet a Facebook a Messenger és az Instagram Direct esetében a WhatsApp platformjával való összevonással szeretne elérni, és ez a szabályozók szerint is problémás lehet. Talán az sem teljesen véletlen, hogy a Viber a csoportos hívás funkcióval nem sokkal a Group FaceTime bug kiderülése után jelentkezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Baleset az M3-M35 csomópontjánál
Baleset az M3-M35 csomópontjánál
Egy személykocsi szalagkorlátnak csapódott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Szakítanának a fenntarthatatlanná vált gyakorlattal a reformátusok a Püspöki palotában
Ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig, az összes ingatlan elértéktelenedik – érvelnek.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.