Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Félreértések és igazságok a weboldal fejlesztés kapcsán

| 2023. 09. 21 | 13:11:00
XXX
Félreértések és igazságok a weboldal fejlesztés kapcsán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezt a területet megannyi tévhit övezi, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy néhány gyakori félreértést tisztázzunk egy cikk erejéig. Ezzel is segítve a vállalkozásvezetőket, döntéshozókat a céges weboldal fejlesztésének helyes menedzselésében.

Tévhitek helyett lássunk tisztán!

A vállalkozók körében még mindig elég nagy az egyet nem értés az efféle fejlesztések terén, sokan például egy “valamikor majd kész lesz” projektként tekintenek rá, pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Ehhez szorosan kapcsolódik a következő, mely szerint, “ami egyszer elkészül, az már örökkön-örökké úgy is marad.” 

Az efféle meglátások károsabbak, mint gondolnánk, a leghelyesebb, ha szemléletet váltunk és a weboldal fejlesztést a 7Blog ügynökségre bízzuk. Így biztosan nem hasalunk el valamilyen kezdeti buktatón és nem fognak beszippantani az igaznak vélt tévhitek sem.

Térjünk vissza a káros szemléletre, miszerint egyszer majd elkészül a várva várt weboldalunk. A jó hír az, hogy sosem lesz kész, de ezt mindenképpen pozitív értelemben kell tudatosítanunk magunkban. Ugyanis nem egy élettelen vázról beszélünk, ami céltalanul hever az online térben. A céges weboldalnak is van egy küldetése, méghozzá az, hogy pénzt termeljen nekünk. Az ilyen magasztos küldetést miért alacsonyítanánk le egy pár órás projekt szintjére?

Készüljünk fel, hogy folyamatosan lesz teendőnk vele, már csak a tartalmak frissítésével, s újabbak kihelyezésével is. Nem beszélve az elkerülhetetlen optimalizációról. Akkor lehetünk sikeresek, ha kézben tartjuk az összes folyamatot, s ha szükséges, akkor csiszolunk rajtuk. 

Természetes, hogy laikusként nehéz eligazodni minden egyes részterületen, és egy vállalkozásvezetőnek nem is ez a dolga, bőven elég, ha van rálátása és pontosan tisztában van vele, hogy milyen szakértőkre érdemes bíznia a weboldal fejlesztését.

Kezelés, betanítás, ezeket mégis ki fogja elvégezni?

A legtöbb vállalkozó el is jut odáig, hogy megbízzon egy profi csapatot a weboldal fejlesztésével, igen ám, de ha “elkészül”, akkor ki fogja menedzselni a karbantartását, kezelését, tartalmak aktualizálását és így tovább? El is érkeztünk egy másik jelentős tévhithez, miszerint egyetlen ember képes lesz azonnal elsajátítani a weboldal kezelésének minden lépését, s egyben válik marketingessé, SEO-szakértővé, miközben ellátja irodavezető munkakörét is.

A helyes hozzáállás az, hogy ez bizony egy szerteágazó, komoly szakmai tudást igénylő, összetett, több szakértő együttműködését igénylő feladatkör.

Kontrollmánia felsőfokon

A legtöbb cégvezetőben egyvalami közös: félnek kiadni az irányítást, ez természetes velejárója ennek az életformának, de mégis meg kell tanulni átadni a kontrollt. 

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden irányítás kicsúszna a kezünk közül, hiszen egy kölcsönös együttműködésről van szó, nem pedig magánakciókról. Épp így lesz több a kontroll, ha tisztába kerülünk azzal, hogy mégis hová haladunk, milyen eredmények várhatók.

Kapcsolódó hírek
Visszaváltási rendszer: ötezer automatát telepítenek
Visszaváltási rendszer: ötezer automatát telepítenek
Mintegy 50 milliárd forintot tesz ki a teljes visszaváltási hálózathoz kapcsolódó beruházási költség.
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Csőben a Civaqua második golyója. Debrecen polgármestere szerint nem kérdés a zöld átállás.
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Rácz Róbert december 5-e előtt szeretné elfogadni a két dokumentumot.
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés