Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fekete szombat: az MTK-tól is kikapott a DVSC hazai pályán

| 2024. 09. 28. | 21:47:16
A debrecenieknek nem megy...
Fekete szombat: az MTK-tól is kikapott a DVSC hazai pályán
Betlizett a Loki... (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három mérkőzés, nulla begyűjtött pont – így érkezett az MTK a Nagyerdei Stadionba a DVSC vendégeként az NB I. 8. fordulójában, szeptember 28-a este. Igaz, a Loki sem büszkélkedhet az eddigi eredményeivel, különösen az egy héttel ezelőtti, a keleti rangadón, az ősi rivális, a Nyíregyháza ellen mutatott teljesítményével. Fogadkoztak is a debreceni vasutasok, élükön Dzsudzsák Balázs csapatkapitánnyal, hogy a fővárosi csapat ellen feledtetik az előző meccs teljesítményét. Iyen előzmények után kezdődött el a meccs!

Már az első öt percben is jutott izgulni valója a közönségnek – rögtön a kezdés után Bognár jobbról 13 méterről a jobb felsőbe tartó tekerését Dreskovic fejelte ki, a hazai oldalon pedig egy szépen felépített támadás végén Bárány lőtt 10 méterről kapura, a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Az első percek helyzetei után jó iram mellett egyre inkább a küzdelem kezdett dominálni. A DVSC Kocsisra építve a jobb szélen próbált az ellenfél mögé kerülni, míg az MTK középen és a jobboldalon vezette akcióit. Még negyedóra sem telt el, amikor Máté Csaba kényszerű cserét hajtott végre; egy ütközés után Djuraseket hordágyon kellett levinni a pályáról, helyére Braga érkezett.

A fővárosiak akciói lassabbak voltak, de azokat pontosabban, tervszerűbben építették fel. Egy ilyenből Jurina 10 méterről fejelt nagy erővel a jobb alsó felé, a labdát Megyeri hatalmasat vetődve csípte el a gólvonal előtt. Kiegyenlített játék folyt a pályán, a csapatok felváltva vezették a gyakorlatilag veszélytelen támadásaikat. A 34. percben góllá érett a folyamatosan kialakuló vendégfölény. Bognár balról érkezett beadást Jurina lőtte kissé jobbról, 15 méterről a bal alsóba. (0–1) A vezetéssel a fővárosi csapat kényelmesen járatta a labdát, míg a debrecenieket percekre nagyon megzavarta a gól. A tizenhatoson belülre magasan belőtt labdákért a magassági fölényben lévő MTK játékosokkal szemben esélye sem volt a debrecenieknek. 

Szinte a semmiből jött az egyenlítés a 41.percben! Dzsudzsák kissé jobbról, 35 méterről elvégzett szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani a fővárosiak, a labda a kaputól 10 méterre lévő Kocsishoz került, aki félfordulásból, Kata lábai között ellőve, a jobb alsóba vágta a labdát (1–1). A félidő hátralévő részében és a kétperces ráadásban a Loki volt az aktívabb, erőszakosabb, és egy Dzsudzsák szöglet után fordíthatott is volna. Vajda közeli lövését azonban blokkolta egy védő.

A DVSC kezdte jobban a második játékrészt. A Domingues becserélésével a jobb szélre átjött Kocsisnak volt egy ígéretes megindulása, de hosszan szöktette magát, majd Dzsudzsák lőtt 18 méterről a bal alsó felé, azt Demjén vetődve védte. Küzdött, hajtott, igyekezett a Loki, azonban a fővárosiak higgadtan levédekezték a hazai rohamokat. A DVSC-t a sok pontatlan passz gátolta, valljuk be!

A 6. percben pillanatnyi, debreceni kihagyás az MTK második góljához vezetett. Szűcs eladta a labdát a tizenhatosa előterében, az Bognárhoz került, aki két csellel tisztára játszotta magát, majd 17 méterről a jobb alsóba küldte a labdát (1–2). A  vendégek masszív védekezésével szemben nem volta ötlete a DVSC-nek.

 „Ébresztő, ébresztő, ébresztő” – skandálta a B-közép. És a 76. percben fel is ébredt a piros-fehér legénység, Szűcs bevágta a DVSC egyenlítő gólját. A Loki erre még nagyobb lendülettel támadott, ráadásul a 82. percbe emberelőnybe is került, miután Varjú sportszerűtlenül lekönyökölte Dominguest a félpályán.

Amikor már vérszemet kapott a debreceni nagyérdemű, hirtelen jött a hidegzuhany! A 86. percben egy kontrából Hej belőtte az MTK harmadik gólját (2–3). A találat sokkolta a DVSC-t, de szóra bírta a B-közepet, amely a hosszabbításban már Dombi Tibi nevét skandálta kínjában.

Az utolsó percekben voltak gólszerzési lehetőségei a Lokinak, de a szerencse sem volt a hajdúsgiakkal ezen az estén.

A DVSC fájó vereséget szenvedett, és a helyzete a tabellán aggódással töltheti el a szurkolóit.

OTP Bank Liga, 8. forduló.
DVSC-MTK 2-3 (1-1).
Nagyerdei Stadion, 5321 néző. Vezette: Pintér Cs.
DVSC: Megyeri – Stojkovic, Lagator, Dreskovic, Pellumbi – Djurasek (Braga, 15., Silue, 74.), Szűcs T. – Vajda (Domingues, 46.), Dzsudzsák, Kocsis D. (Shaghoyan, 74.) – Bárány. Vezetőedző: Máté Csaba.
MTK: Demjén – Varju, Kádár, Beriashvili, Antonov – Kata, Molnár Á. (Horváth A., 87.) – Molnár R. (Hej,77.) , Bognár (Végh, 83.), Kosznovszky – Jurina (Németh K., 83.) . Vezetőedző: Horváth Dávid.
Gól: Kocsis D. (41.), Szűcs T. (76.), illetve Jurina (33.), Bognár (59.), Hej (86.).
Sárga lap: Stojkovic (27.), Domingues (81.), illetve Kata (40.), Kádár (73.).
Kiállítva: Varju (81.).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A magyar nemzetet nem lehet eltörölni – hangzott el a hajdúnánási szoboravatón
A magyar nemzetet nem lehet eltörölni – hangzott el a hajdúnánási szoboravatón
A miniszter Kovács Bélát a huszadik század legjelentősebb magyar parasztpolitikusának nevezte.
Hirdetés
Hirdetés
A debreceni Kerekes Grétát jelölik a MOB-ba!
A debreceni Kerekes Grétát jelölik a MOB-ba!
Igazán megtisztelő lehet ez a kiváló sportolónak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Új bölcsődét építenek Hajdúszováton
Sok a gyerek, szükséges a fejlesztés.
Előbb felfüggesztették, most eredménytelenség miatt csúszik egy debreceni beruházás
Öt évvel ezelőtt jelentették be a Rakovszky utcai közlekedési projektet.
Tasó Béla végül elhárította, hogy megszavazhassanak a számára 2,8 millió forintot
Vagyonkezelési jogokról is döntöttek az utolsó nyíradonyi testületi ülésen.
Debreceni önkormányzat: nem vonnak el forrást a gazdaság fejlődését elősegítő projektektől
A város és a kormány együttműködése erős szövetségen alapul – jelentették ki.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Biharkeresztesi dilemma: hová telepítsék a náluk kopogtató cégeket?
Biharkeresztesi dilemma: hová telepítsék a náluk kopogtató cégeket?
Dani Béla Péter újraválasztott polgármester városa következő időszakának terveiről beszélt.
Történelmet és jövőt ír a DKV
Történelmet és jövőt ír a DKV
140 éves jubileumát ünnepli Debrecen közlekedési vállalata.
Fel kell újítani a Csapó utcai épület tetejét
Fel kell újítani a Csapó utcai épület tetejét
Pályázatot írt ki a Debreceni Társasházkezelő Kft.
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Az árverésen két védett festmény is indul.
Hirdetés