Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezt is megértük! Megvan az első debreceni idegenbeli győzelem!

| 2023. 11. 25. | 18:51:01
A ZTE otthonából hozta el a három pontot a Loki.
Ezt is megértük! Megvan az első debreceni idegenbeli győzelem!
Dzsudzsák gólja jelentette a fordulópontot (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC négymeccses idegenbeli túrájának első állomása Zalaegerszeg volt november 25-én, szombaton, majd következik a Kisvárda, az MTK és a Kecskemét elleni vendégjáték még ebben a naptári évben. A piros-fehérek azzal a szándékkal léptek pályára a kék-fehérek otthonában, hogy megszakítják a rendkívül rossz sorozatukat, ami az idegenbeli szereplést illeti ebben a bajnoki idényben. A Loki tudniillik eddig még nem tudott nyerni vendégként, és hét találkozón mindössze két pontot gyűjtött.

Az edzőváltáson átesett zalai együttes a forduló előtt alig egy ponttal állt a kiesővonal felett, és hazai pályán eddig mindössze egy bajnokit nyert meg ebben a szezonban, nem tűnt tehát lehetetlennek a debreceniek Katalin-napi küldetése.

A találkozó első harminc percében említésre méltó esemény nem történt. A mezőnyben próbálták egymást felülmúlni a felek, de egyiknek nem sikerült. Valamivel többet birtokolta a labdát a DVSC, de helyzetig egyáltalán nem jutott el. Rendkívül alacsony színvonalon művelték a labdarúgást a fiúk a novemberi hidegben, és eseménytelenül teltek a percek, legfeljebb ennyit tudtunk feljegyezni.

Aztán a 37. percben a volt debreceni, Mance kaparta ki a gesztenyét új klubjának. A 16-os jobb oldaláról pontosan tálalt a támadást a másik oldalon követő Croizet-hoz, aki közelről, zavartalanul a kapuba helyezett (1–0).

Egyetlen zalaegerszegi gól, és más semmi – ez volt az első félidő.

A szünetben egyet cserélt Blagojevics: Vajda Botondot Oliveira váltotta. A fordulás után a DVSC próbálta átvenni a játék irányítását, de pontatlanul és körülményesen szövögette támadásait, így gond nélkül tisztázhattak a zalaiak. Amikor a Zete védői már elhitték, hogy nincs a Lokiban támadópotenciál, Dzsudzsák megforgatott két védőt is a hazai tizenhatoson belül, majd közelről, balról kilőtte a hosszú alsót (1–1).

A meccs első formás debreceni akciójára tehát 57 percet kellett várni. Kisvártatva jött a második! Dzsudzsák 18 méteres bombáját hatástalanította Dombó kapus.

Támadásban maradt a Loki, a 68. percben pedig a vezetést is megszerezte. Oliveira verte át emberét a jobb oldalon, beadására érkezett Loncsar, ám őt megelőzte Várkonyi, aki a saját kapujába lőtt (1–2). Mindössze 11 perc alatt fordított a DVSC, de a meccset ezzel még nem nyerte meg!

A 76. percben Mim lőtt ballal, ám Dreskovics önfeláldozó módon blokkolt, megmentve a DVSC-t a góltól. A Zalaegerszeg minden energiáját bevetette, hogy ledolgozza a hátrányt. A Loki védekezésre kényszerült, ezért rögtön cserére szánta el magát a debreceni szakmai stáb. Dzsudzsák és Ferenczi helyett Romancsuk és Mojzis személyében két védőspecialista állt be öt perccel a rendes játékidő vége előtt.

A hajrában már bunkerfocit játszottak a debreceniek, azaz ha labdát szereztek, amerre álltak, arra rúgták. Így sikerült kibekkelni a végéig, és megszületett a piros-fehér hívek által hőn áhított első idegenbeli győzelem a szezonban.

OTP Bank Liga, 14. forduló.
ZTE-DVSC 1-2 (1-0).
Zalaegerszeg, 1914 néző. Vezette: Andó-Szabó S.
ZTE: Dombó – Várkonyi, Evangelou, Csóka, Lesjak (Huszti, 81.) – Bedi, Sankovic (Szalay Sz., 88.) – Németh D. (Mim, 67.), Croizet, Sajbán (Meshack, 81.) – Mance (Spoljaric, 81.). Vezetőedző: Márton Gábor.
DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Lagator, Ferenczi (Mojzis, 84.)- Loncsar, Manrique – Vajda (Joao Oliveira, 46.), Dzsudzsák (Romancsuk, 84.), Domingues (Szécsi, 77.) – Bárány (Tuboly, 90.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevics.
Gól: Croizet (38.), illetve Dzsudzsák (57.), Várkonyi (öngól, 67.).
Sárga lap: Mance (26.), Evangelou (45.), illetve Bárány (34.), Vajda (44.), Joao Oliveira (93.).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gondola Zsolt Zoárd: ezzel a költségvetéssel a távol-keletiek járnak jól
Gondola Zsolt Zoárd: ezzel a költségvetéssel a távol-keletiek járnak jól
Szerintük a tervezet nem felel meg a debreceniek érdekeinek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni panelprogram: hiába van pénz, egy sor pályázó félreértésben leledzik
Hat társasháznak sikerült támogatható pályázatot összehoznia, kilencnek nem.
Egyetlen földút sem marad Kabán
41 utcában aszfaltoznak.
Debrecenben már majd' minden második turista külföldi
Az idegenforgalmi adóbevétel is jelentősen nőtt 2022-höz képest.
Újra versenybe száll Debrecen egy „Európa fővárosa” díjért
Ezúttal a kultúra helyett a zöld a hívószó.
A magyarok lelkesen kaparnak a szerencséjükért
A Szerencsejáték Zrt. pedig köszöni szépen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés