Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezrek fogtak ismét össze a békéért Debrecenben

| 2022. 05. 09. | 14:32:00
Az adományokat május 13-ig várják – részletek a hirek.unideb.hu oldalon.
Ezrek fogtak ismét össze a békéért Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megteltek a padsorok a Gróf Tisza István Debrecenért Alapítvány kezdeményezésére életre hívott május 6-i adománygyűjtő békekoncerten a Nagytemplomban. A Debreceni Egyetemet fenntartó alapítvány, a történelmi egyházak és a város összefogásában, együtt szervezték a lélekindító békekoncertet a kárpátaljai bajbajutottak megsegítéséért.

Az estet közösen tekintették meg a történelmi egyházak régiós vezetői: Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke és Asztalos Richárd evangélikus lelkész. Részt vett a békekoncerten Papp László Debrecen polgármestere is, a fővédnök pedig Áder János, köztársasági elnök volt.

Kossa György ,a Gróf Tisza István Debrecenért Alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte: hiszi, hogy a Békekoncert egy olyan kezdeményezés, amellyel meg tudjuk mutatni azt, hogy együtt, közösen segíthetünk a rászorulóknak.

Az est nyitányaként a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanáraiból, hallgatóiból alakult kamarazenekar játszott. Ezután angyali hangok töltötték be a Nagytemplom padsorait, hiszen a Lautitia kórus tagjai Nemes József vezényletével a közönség soraiból énekeltek egy egészen kivételes, flash mob-szerű előadásban. Majd Balla D. Károly Tövisek közt című versét az est háziasszonya, a kárpátaljai származású színművésznő, Gál Natália adta elő.

Az estből az imádság sem maradhatott ki. A jelenlévő felekezetek képviseletében Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke imádkozott a Nagytemplom közönségével.

A koncerttel és az imádsággal az este még nem ért véget, hiszen a Nagytemplom előtt a békéért gyújtottak mécseseket az esemény főszervezői és a történelmi egyházak képviselői. Ezután nagyon sok résztvevő is csatlakozott a közös gyertyagyújtáshoz, ezzel is kifejezve közös elkötelezettségüket a békéért, a bajbajutottakért – foglalta össze a történteket a Debreceni Egyetem május 9-én.

Aki szeretne, még adományozhat május 13-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Végre győzelem! Simán verte a Dunaújvárost a DEAC
Végre győzelem! Simán verte a Dunaújvárost a DEAC
A debreceniek készülhetnek lélekben a Ferencvárosra.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Mostantól több pénzt visznek haza az egészségügyi szakdolgozók
Alapbérük átlagosan eléri az orvosbérek 37 százalékát.
Skandináv életérzés a MOPA dekorpanelekkel
Hozd harmóniába a természetet és a modern elemeket az otthonodban a debreceni Gulyás Tüzép segítségével!
Márciusi fagyok jönnek; ismét méregdrága lehet a gyümölcs. Vagy nem is lesz...
Markáns lehűlést jeleznek. A gyümölcsfák már sok helyen virágoznak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés