Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érdemes munkahelyet váltanod? 7 tényező, ami segíthet a döntésben

| 2024. 07. 18. | 08:04:09
Számos oka lehet annak, ha te is szeretnél munkahelyet váltani.
Érdemes munkahelyet váltanod? 7 tényező, ami segíthet a döntésben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az emberek nagy része fél a változástól, különösen, ha a munkahelyükről van szó. Egy új állás ugyanis rengeteg bizonytalansággal, másfajta kihívásokkal és ezek miatt hatalmas stresszel járhat. Sőt, már maga az álláskeresés is jelentős terhet róhat ránk. Mégis akadnak olyan helyzetek, amikor nincs más hátra: váltanunk kell. De mégis honnan tudhatjuk, ha eljött az idő számunkra is?

Legyen szó jobb fizetésről, előrelépési lehetőségről vagy egyszerűen csak egy új környezet iránti vágyról – számos oka lehet annak, ha te is szeretnél munkahelyet váltani. A kérdés már csak az, hogy milyen szempontok segíthetnek eldönteni a dilemmát: az alábbiakban hét ilyet mutatunk.

Elégedettség és motiváció

Az első és talán legfontosabb tényező az elégedettség és a motiváció. Érzed még a lelkesedést és az elhivatottságot a jelenlegi munkád iránt? Még mindig szívesen veted bele magad a napi feladatokba? Ha a válaszod ezekre a kérdésekre nem, vagy nem vagy benne biztos, akkor már érdemes elgondolkodnod. De intő jel lehet az is, ha reggelente nehezen kelsz fel, és az órákat számolod a munkanap végéig.

Ha ezt már régóta nem érzed, akkor célszerű lehet a magyarországi Cvapp segítségét kérned. Itt könnyen összeállíthatod az önéletrajzodat, és elkezdhetsz olyan pozíciókat felkutatni, amelyek lelkesedéssel töltenek el, amelyek újra felkeltik az érdeklődésedet.

Karrierlehetőségek

Az előrelépési lehetőségek megléte alapvető fontosságú, ha hosszú távon is szeretnél elégedett lenni a munkahelyeden. Amennyiben a jelenlegi állásodban nincs ilyen perspektíva, és nem látod, hogy a közeljövőben változna a helyzet, akkor érdemes lehet új kihívásokat keresni. Például: egy olyan munkahelyen elhelyezkedni, ahol egyértelmű karrierút áll majd előtted.

Munkahelyi kultúra

A munkahelyi kultúra jelentős hatást gyakorol a munkavállalói elégedettségre. Ha úgy érzed, hogy nem illesz bele a vállalati kultúrába, vagy ha a munkahelyi környezet stresszes és toxikus, akkor nem kérdés, hogy más lehetőségek után kell nézned. Az egészséges szakmai közeg elősegíti a kreativitást, a csapatmunkát és az általános jóllétet, így nem szabad lebecsülni a jelentőségét. Ha a jelenlegi helyeden ezek hiányoznak, az hosszú távon negatívan befolyásolhatja a hatékonyságodat, a motivációdat, de még a mentális egészségedet is.

Bérezés és juttatások

Sokan döntenek a váltás mellett azért, mert úgy érzik, nem értékelik megfelelően a munkájukat. Ha te is úgy érzed, hogy a fizetésed nem tükrözi a munkád értékét, akkor célszerű lehet más lehetőségeket keresni. Amennyiben konkrét bérigénnyel rendelkezel, azt akár az önéletrajzodban is feltüntetheted, ma már ez egyáltalán nem számít kirívó esetnek. A magyarországon is elérhető Cvapp felületén számos önéletrajzsablont találsz, amelyekben találhatsz helyet ennek az információnak is.

Szakmai fejlődés

A folyamatos szakmai fejlődés alapvető fontosságú a karrierünk során. Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi munkahelyeden megragadtál, ugyanazok a készségeket, kompetenciákat, ismereteket használod nap mint nap, és nincs lehetőséged újak elsajátítására például egy-egy továbbképzés során, akkor itt az ideje váltani. Keress olyan pozíciókat, cégeket, ahol igenis szem előtt tartják az egyéni fejlődést, ami egyébként nemcsak a munkád minőségét javítja, de hosszú távon az értékedet is növeli a munkaerőpiacon.

Munka-magánélet egyensúly

A munka és a magánélet közötti kényes egyensúly megtartása elengedhetetlen a hosszú távú boldogság és az egészség szempontjából. Ha a munkahelyed annyira sok időt és energiát követel, hogy az már negatívan befolyásolja a családi és baráti kapcsolataidat, akkor érdemes megfontolni a váltást. Ehelyett keress olyan munkahelyet, amely ahol hat után és hétvégén nem csörög a telefon, ahol nem kell hazavinned estére a laptopot. Így ugyanis hosszú távon is kiegyensúlyozott és boldog lehetsz az állásodban, sőt még a munkahely iránti elkötelezettséged is sokáig megmarad.

Jövőkép és stabilitás

Amennyiben úgy látod, hogy a jelenlegi munkahelyed előtt nem áll stabil út, a növekedés nem biztosított, vagy akár egyenesen bizonytalan a jövőképe, akkor nem biztos, hogy továbbra is jó ötlet ott maradnod. Az ember természetéből adódóan keresi a biztonságot, a stabilitást, így nem csoda, ha te is erre vágysz – különösen, ha a megélhetésedről van szó. A hosszú távú munkahelyi biztonság alapvető fontosságú tehát mind a karriered, mind a személyes jólléted szempontjából, így keress ilyen munkahelyet!

A munkahelyváltás sosem könnyű, de ha figyelembe veszed ezeket a tényezőket, akkor megalapozottabb döntést hozhatsz a kérdésben. Ha pedig már meg is született benned az elhatározás, miszerint itt az idő továbbállni, igénybe veheted a Magyarország Cvappot, ami jelentősen megkönnyítheti a folyamatot. Az itt található sablonok segítségével könnyedén készíthetsz professzionális önéletrajzot, hogy azzal keresd meg a céljaidnak és az elvárásaidnak leginkább megfelelő pozíciót.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Villám csapott egy józsai házba
Villám csapott egy józsai házba
Tűz keletkezett a tetőszerkezetben.
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Vécsey utcán
Karambol a Vécsey utcán
Mentők, gyermekmentő, tűzoltó is a helyszínre érkezett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Visszanyitják a repülőteret Debrecenben
Újraindul a légiközlekedés.
A Campus köszöni, jobban van, mint valaha
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.
Súlyos károkat okozott az időjárás a debreceni forgalomirányításban
Jelzőlámpák sérültek a város szinte összes – önkormányzati fenntartású – kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Tovább fejlesztette kapacitásait a Főnix Média Kft.
Tovább fejlesztette kapacitásait a Főnix Média Kft.
Modern üzem is épült a debreceni telephelyen.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.