Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elvérzett a DVSC a keleti rangadón

| 2023. 09. 23 | 20:47:00
A debreceniek rosszul meccseltek.
Elvérzett a DVSC a keleti rangadón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A várva várt keleti rangadót hozta a labdarúgó NB I. 7. fordulója. A DVTK-DVSC találkozóra mindkét gárda ultrái nagyszámban érkeztek (igaz, a hazaiak legalább kétszer annyian voltak), így már a kezdősípszó előtt megvívták az első hangpárbajt. A tabellán egy meccsel kevesebbet játszva az első helyet foglalták el a vendégek, míg a hazaiak az 5. pozícióban tanyáztak.

Berke Balázs játékvezető sípjelére indult útjára a labda. A hazai B-közép látványos, „15 éve egy úton” feliratú, autóbuszt ábrázoló molinóval köszöntötte a Loki drukkereit. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, az első percekben mindkét csapatnak volt szélről, 25-28 méterről egy-egy szabadrúgása, majd az 5. percben Dzsudzsák tűzte kapura 33 méterről a labdát, amit Sentic szögletre ütött. Hiába birtokolta többet a labdát a DVSC, egy gyors kontrából a DVTK hozta össze az első helyzetet. Egy baloldali beadásból a tizenhatoson belül Edomwonyi vezethette kapura a labdát, a lövésre azonban már elfogyott a lendülete. A DVSC játékosainál többet volt a labda, játékukban azonban nem volt lendület, míg a hazaiak megindulásaiban volt kraft, és rendre el is jutottak Milosevic kapuja közelébe, de a védők állták a rohamokat.

A 20. percben a DVSC-nek is megvolt az első gólszerzési lehetősége: a kaputól 14 méterre Bárány fordult le védőjéről, lövését Sentic reflexmozdulattal tolta a kapu fölé. Pár perc múlva Domingues villant, bal szélen ő egy csellel jutott túl a védőjén, lövése azonban a kapu mellé ment 12 méterről.

A félidő közepétől aktívabb lett a DVTK, a debreceniek a kapujuk elé szorultak, igaz ebben a sok eladott labdájuk is szerepet játszott. A 31. percben góllá érett a DVTK fölénye. Egy balról érkezett beadásra a kaputól 10 méterre pontosan érkezett Holdampf, védő a közelben sem volt, és a kapu közepébe vágta a labdát (1–0). A gól felrázta a debrecenieket, és hosszú ideig térfelükre szorították ellenfelüket, de a kapu közelébe nem tudtak kerülni, a távoli lövéseik pedig elkerülték a DVTK portáját. Egy hazai kontrából majdnem megszületett a második gól: Edomwonyi 5 méteres fejesét a kapus bravúrral ütötte ki. A félidő végén Romanchuk cselezte be magát a kapu torkába, a szöget jól záró kapusról szögletre pattant a labda. Az első félidő ráadásában megszerezte második találatát a DVTK: Pernambuco egy beadás után 8 méterről lőtt laposan Milosevic kapujába (2–0).

A második félidőre egy motiváltabb Debrecen érkezett, igyekezett lendületből végigvinni az akciókat, ami magában hordozta a lazább védekezés veszélyét. A DVTK az előnye birtokában a folyamatos játékot erőltette, olykor durva, sárgalapot érő szabálytalanságokkal is. A vendégek szorítása 10 perc elteltével lazult, a DVTK taktikusan futballozva, gyorsindításokkal igyekezett helyzetbe kerülni.

A debreceniek továbbra is hatalmas iramot diktáltak, minden elvesztett labdáért harcoltak, és támadásaikkal egyre közelebb kerültek ellenfelük kapujához. A 64. percben megtört a jég, a jobbról érkezett beadásból Bárány 10 méterről, szépségdíjas mozdulattal, sarokkal a kapuba perdítette a labdát (2–1). A félidő közepétől kiegyenlített, lüktető foci folyt a pályán, az iramra sem lehetett panasza a mintegy kilenc és félezer nézőnek. Mindkét csapat játékában benne volt a gól. Ehhez a DVSC állt közelebb, többször is a védők mögé tudta játszani a labdát, amit azonban a hazaiak kapusa rendre megkaparintott. A DVTK a debreceni csapat hibáiból, pontatlan passzaiból, apróbb szabálytalanságaiból építette támadásait. Az egyenlítés reményében a meccs végét igyekezett nagyon megtolni a debreceni csapat, de a DVTK kapusa többször bravúrral védett, vagy segített a kapuga, mint például Loncar lövésénél. A mérkőzés végén újabb diósgyőri találat forgatta meg a kést a debreceniekben: egy kontra végén Acolatse 16 méterről szépen csavart a bal alsóba (3–1).

A DVSC, bár nagyot küzdött, a helyzetkihasználásban maradt alul a Diósgyőrrel szemben, így elveszette vezető pozícióját a tabellán.

Mesterszemmel

Szergej Kuznyecov (DVTK): Jó iramú mérkőzést, igazi kelet-magyarországi derbi alakult ki. Az első félidőben jól futballoztunk, szereztünk két gólt, de rúghattunk volna többet. Erre a folytatásra kértem a játékosokat. A Debrecen jó második félidőt produkált, gólt szereztek. A kapusunk bravúrjaira is szükség volt a győzelemhez. Gratulálok a csapatnak, a szurkolóknak, nagyon büszke vagyok rájuk!

Srdjan Blagojevic (DVSC): Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez. Az első félidőben túlságosan komolytalanul játszottunk, olyan benyomásom volt, mintha barátságos mérkőzést játszanánk. Nem is a két gól, hanem a hozzáállásunk miatt mondom ezt. Hiányzott az energia, és akár gólt is szerezhettünk volna. A második félidőben aztán megmutattuk, hogy képesek vagyunk a jó játékra. Mi domináltunk, energiával telve játszottunk, megjegyzem, egy nagyon jó DVTK ellen. Az ebben a félidőben mutatott játékkal nagyon elégedett vagyok.  Az első félidő döntötte el a mérkőzést. Amilyen hozzáállásunk volt az első félidőben, azt nem engedhetjük meg magunkat. Pozitívum a mai mérkőzésben, hogy a játékosok megmutatták, képesek másként, mindent beleadva is játszani, és ettől eltérő játékot nem engedhetnek meg maguknak.

Kapcsolódó hírek
Van, amiben a DVSC sokkal jobb, mint a Ferencváros
Van, amiben a DVSC sokkal jobb, mint a Ferencváros
A debrecenieké a legtöbb saját nevelésű játékos.
Ezt is megértük! Megvan az első debreceni idegenbeli győzelem!
Ezt is megértük! Megvan az első debreceni idegenbeli győzelem!
A ZTE otthonából hozta el a három pontot a Loki.
Kijózanodtak az angolok a magyaroktól kapott súlyos pofontól
Kijózanodtak az angolok a magyaroktól kapott súlyos pofontól
Hetven éve ütötte ki az angol válogatott az Aranycsapat.
November 25.: jeles nap ez Magyarországon
November 25.: jeles nap ez Magyarországon
Ekkor ismerte meg az egész világ az Aranycsapatot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés