Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkalapálták a kohászokat Debrecenben

| 2021. 11. 17. | 20:29:00
Csak az első félidőben volt ellenfele a Lokinak a Dunaújváros.
Elkalapálták a kohászokat Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

35-27-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Dunaújvárosi KKA együttesét a K&H női kézilabda liga november 17-i játéknapján a Hódosban.

Az első félidő azt hozta, amit várni lehetett: a debreceniek dominálták a játékot, az első negyedóra végén Planéta Szimonetta lövésével 9-7-re vezettek. Főként Vámos megmozdulásai arattak tapsot, az irányító öles léptekkel gyorsított rá a vendégek védelmére, majd egy-két testcsellel betörve eresztett el bődületes lövéseket. A második sor Szabó Nina vezetésével és Poczetnyik Luca beállításával kis időn belül háromszor hozta ziccerbe a beállót (kétszer Bordást, egyszer Tóvizit), így a 25. percre négygólossá vált a különbség (14-10). A játékrész vége felé azonban akadozni kezdett a lemez. A dunaújvárosiak nagyobb nyomás alá helyezték a mieinket, többször belehibáztunk (eltopogtuk, nem szabadultunk a labdától idejében, nem mozdultunk a labdás ember felé) amit az ellenfél sorozatban büntetett a nyűhetetlen Szalai, a DVSC-nevelés Borgyos Panna vagy éppen a tehetséges Farkas Johanna révén.   

A 17-16-al végződött első harminc percet követően – meglepetésre – sokkal, de sokkal simább második következett. Egyre-másra elakadtak a dunaújvárosi támadások a debreceni falon, a vendégek többször kikényszerítetlen hibákat vétettek, csapnivalóan kézilabdáztak. Mindez nem teszi zárójelbe a piros-fehérek teljesítményét, akik köszönték szépen, a 40. percre hattal (24-18, Szabó értékesítette a saját labdaszerzését), az 50. percben pedig már tízzel vezettek (32-22, Tóvizi lőtt). Ha ki is maradt pár ziccer (bárki, bármit mond, ez benne van), a debreceniek szétfutották ellenfelüket, ami nem meglepő, hiszen a Kohász cserepadja lényegesen rövidebb a Lokiénál, Bulath Anitát és Jana Sustkovát pedig sérülés miatt kellett nélkülözniük.

Vámos Mira ismét jól szállt be a meccs, 17 percet kapott a tinédzser jobbszélső, aki négy kísérletéből háromszor volt eredményes. De dicsérhetjük Bordás Rékát is, aki a hatékony védőmunka mellett öt gólig jutott, miként Szabó Ninát vagy az egyre egyenletesebb, jó teljesítményt nyújtó Petrust is.

A hajrában nem nagyon változott a kép, kicsit faragott a hátrámyán a Dunaújváros, de így is magabiztos DVSC-győzelem született. Rossz hír, hogy a Loki jobbszélsője, Costa még a tízedik percben a padlón maradt egy labdaszerzés után. A brazilt cserélni kellett, nem jött vissza, a szünetben ölben vitték a társak az öltőzőbe. Kívülről úgy tűnt, súlyos izomsérülést szenvedett. Gyógyulást, Mariana!

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Jól kezdtünk, aztán a hibáinkkal felhoztuk a küzdőképes vendégeket. Nagyon sok az első félidőben kapott tizenhat gól. Szünet után gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, örülök, hogy felszabadultan kézilabdáztunk, a lányok élvezték a játékot, ez sokat jelenthet a vasárnapi kupavisszavágó előtt!
Vágó Attila: – Az elmúlt hetek sikerei sajnos áldozatokkal jártak, alapemberek hiányoztak csapatomból. Az első félidőben jól játszottunk, kihasználtuk a lehetőségeinket, sajnos szünet után elfogytunk, hamar eldőlt a két pont sorsa.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Joe Biden visszalépett; Kamala Harrist támogatja
Joe Biden visszalépett; Kamala Harrist támogatja
Ha legyőzi Trumpot, az Egyesült Államok első női elnöke lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hova, hova? Hajdúszoboszlóra? Debrecenbe?
Friss elemzést tett közzé a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Tervezhetik a józsai tehermentesítő utat
A Kastély utca térségében csatlakozna a 35-ös főúthoz.
Érdemes munkahelyet váltanod? 7 tényező, ami segíthet a döntésben
Számos oka lehet annak, ha te is szeretnél munkahelyet váltani.
Visszanyitják a repülőteret Debrecenben
Újraindul a légiközlekedés.
A Campus köszöni, jobban van, mint valaha
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
A debreceni fesztivál ideje alatt több útszakaszt is lezárnak.
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Az egynapos eseményen vadászkultúrából és természetismeretből kaptak hasznos tudást.
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.