Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élelemre és gondos gazdira vár 250 négylábú a debreceni állatmenhelyen

Cívishír | 2023. 12. 03. | 11:52:43
A felelősségteljes állattartásra is felhívták a figyelmet.
Élelemre és gondos gazdira vár 250 négylábú a debreceni állatmenhelyen
Mikulás-napi kutyasétáltatás Debrecenben (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Advent első vasárnapjának délelőttjén, a szállingózó hóesésben több tucat autó parkolt le az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület Kuvasz utcai menhelye előtt, a Debreceni Kutyaház Állatotthonnál, ahol 180 kutyáról és 70 macskáról gondoskodnak. Többségében azért érkeztek, hogy csatlakozzanak a Mikulás-napi sétáltatáshoz, mások az Adventi Civil Börze elnevezésű országos karácsonyi adománygyűjtő program felhívására jelentek meg, és élelmet, apróbb ajándékokat vittek az állatoknak. De találkoztunk olyanokkal is, akik azért érkeztek, hogy hazavigyék kiválasztottjukat.

A simogatásból sosem elég! (Fotó: Cívishír)

Piros Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője egy történetet mesélt el a jelenlévőknek és a sajtó képviselőinek. Mint mondta, nemrég meglátogatott egy idős hölgyet az Epreskertben. Beszélgetésükből kiderült, az asszony családtagjai messze laknak, de nem érzi magát magányosnak, mert van két kutyája. – Ebből a történetből is kiderül, hogy az emberi közösségekben – így Debrecenben is – milyen nagy szerepük van a négylábúaknak. Az adventi időszakban is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a felelősségteljes állattartás – hangsúlyozta.

Közölte, a város ereje a közösségben rejlik, a közösséghez pedig hozzátartoznak a családtagnak számító kutyák, macskák is, akik sokaknak a vidámságot, a támaszt jelentik.

– Karácsony közeledtével sem szabad megfeledkezni a négylábú társainkról, ezért álltam a gyűjtőakció mellé – fogalmazott.

Serfőzőné Bencsik Margit és Piros Zoltán (Fotó: Cívishír)

Serfőzőné Bencsik Margit, a Hajdú-Bihar Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője elmondta, évek óta szerveznek adventi "szeretetakciókat".

Az előző években mindig embercsoportokat céloztak meg, de most úgy döntöttek, az állatok megsegítésére összpontosítanak.

Örömét fejezte ki, hogy Piros Zoltán képviselő is e nemes ügy mellé állt, és megköszönte a felajánlott adományt. – A gyűjtőakciónk november 27-én indult és december 20-ig tart. Reméljük, december 21-én egy nagyobb mennyiségű adománnyal fogunk visszaérkezni, és átadjuk azt, amit a gyűjtőpontokon kaptunk – közölte. Szükség lenne száraz tápra, macskaalomra, fertőtlenítő szerekre, állatoknak való gyógyszerekre, játékokra, plédekre, kerítéselemekre, törölközőkre. A gyűjtőpontok listája ITT megtekinthető.

Antal Petra sétára indul az egyik négylábúval (Fotó: Cívishír)

Antal Petra édesanyjával, Gradics Krisztinával három éve minden hétvégén ellátogatnak a menhelyre, hogy sétálni vigyék a kutyákat. Azt mondták, nincs kedvenc négylábújuk, mert mindegyik állatnak van valami olyan tulajdonsága, ami szerethető. – 8-12-ig minden vasárnap itt vagyunk. Most vizes az út, így csak az aszfalton teszünk egy kört, de száraz időben elsétálunk egészen a szeméttelepig és vissza – mondta Krisztina. Petra arra a kérdésre, hogy miért nem a meleg szobában ül a tévé előtt és mesét néz vasárnap délelőtt tízkor csak annyit felelt: "Imádom a kutyákat!". Megtudtuk, otthon egy tengerimalacról gondoskodik, és álmai között szerepel, hogy egyszer egy négylábút is családtagnak tekinthessen. Édesanya szerint ez az álom valóra is válik, amint a körülmények lehetővé teszik. Addig pedig marad a séta. Minden hétvégén. 8-12-ig. 

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jakab Péter pártja nem indulhat az EP-választáson
Jakab Péter pártja nem indulhat az EP-választáson
A Nemzeti Választási Iroda 400 ajánlást érvénytelenített.
Együttérzünk a DVTK ultráival
Együttérzünk a DVTK ultráival
A miskolciak elutaztak Budapestre a semmiért.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.