Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eldurvult a családi vita Derecskén

Debreceni Törvényszék | 2024. 07. 10. | 08:15:42
A Debreceni Törvényszéken az ügy.
Eldurvult a családi vita Derecskén
Súlyos börtönéveket kaphat (Fotó: Illusztráció/Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vádirat szerint az elkövető Derecskén élt az élettársával és közös kisgyermekükkel a nő szüleinek házában. 2023. június 15-én délutántól együtt fogyasztottak alkoholt, majd éjfél után, a konyhában ülve a férfi közölte az élettársával és annak anyjával, hogy a családjával a szüleihez akar költözni Szerepre. Emiatt veszekedés alakult ki közöttük, mert a nők szerint a férfi szülei rossz körülmények között élnek, ami nem megfelelő egy csecsemőnek.

A dühös vádlott megpofozta az élettársát, majd húzni kezdte a haját, de a nő édesanyja közéjük állt, a férfi pedig őt is többször pofon ütötte. Ezután átment a szomszédos házba, ahol az élettársa nagyapjának szobájába ment, az alvó férfit felkeltette és követelte, hogy adja oda neki a telefonját. A sértett ezen felháborodott és felszólította a férfit, hogy távozzon. A vádlott dühében a ruhájánál fogva kirángatta az udvarra a mankóval mozgó férfit, ott kicsavarta a kezéből a mankót, majd azzal többször erősen megütötte a földre került sértettet, akinek ezután a mellkasát olyan erővel megtaposta, hogy az idős férfi elvesztette az eszméletét.

Az élettársa a nagyapja segítségére sietett, de az elkövető a nőt a hajánál fogva elrángatta. A nő édesanyja az utcára futott, de a vádlott üldözőbe vette, és amikor utol- érte, megrúgta a lábát, majd a földre esett nőt többször is olyan erővel megütötte ököllel, hogy eszméletét vesztette, majd a férfi a közben a házba menekülő élettársa után ment.

A házban a nő édesapja megpróbálta telefonon értesíteni a rendőrséget, de az elkövető egy hámozókéssel megszúrta őt a nyakán, mellkasán és a karján, majd elfutott. A vádlott élettársának anyja nyolc napon túl gyógyuló, nagyapja életveszélyes, apja pedig, bár nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérüléseket szenvedett, de az elkövetés eszközére és irányultságára tekintettel a tettes szándéka a férfi életének kioltására irányult.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőt emberölés bűntettének kísérletével, továbbá életveszélyt okozó és súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Törvényszék a férfit börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, az eszközül használt zöldséghámozó kést pedig kobozza el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tetőzik a kánikula, de nagy változás nem várható
Tetőzik a kánikula, de nagy változás nem várható
Folytatódik az átlagosnál melegebb idő.
Hirdetés
Hirdetés
Hőség: piros figyelmeztetés Hajdú-Biharra
Hőség: piros figyelmeztetés Hajdú-Biharra
A vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Debreceni repülőtér, mi történik veled?
Egyes beruházások nem valósultak meg, azonban az ideérkezett tőke súlya kötelez.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Hirdetés
Hirdetés