Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eláztak a debreceniek a csíkszeredai gólesőben

| 2022. 03. 18 | 20:53:00
Ez a vereség több mint vállalható. Szombaton folytatják!
Eláztak a debreceniek a csíkszeredai gólesőben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jégkorong Erste Liga elődöntőjének első mérkőzését vívta a DEAC a Csíkszereda otthonában pénteken este. A papírforma egyértelműen hazai győzelmet ígért, hiszen a debreceniek több sebből vérezve, sérülések miatt megfogyatkozva utaztak el Székelyföldre, míg a címvédő házigazdák bombaerős kerettel fogadták őket.

Arra azonban így sem számítottunk, hogy nyolc perc játék után háromszor is kapitulál a debreceni együttes, de ezek után kellemes meglepetésként hatott a debreceni feltámadás: előbb Novotny, majd Molnár Dávid talált be a csíki kapuba, visszahozva a reményt. Az első szünet után is gólesőt láttunk, szerencsére ebben a debreceniek is kivették a részüket, és a harmad derekán Novotny nagyszerű találatával egyenlő volt az állás (4-4). Kár, hogy csak fél percig tartott mindez…

A harmadik harmadban alábbhagyott a góltermés, a DEAC mindent beleadott az egyenlítésért, de a helyzetei kimaradtak, a csíkszeredaiak pedig egy szerencsés góllal öt perccel a vége előtt növelni tudták az előnyüket. A hajrában a debreceniekben már nem volt erő az újbóli feltámadáshoz, bár György József edző a lehetetlent is megpróbálta. A kapus lehozatala azonban nem sült el jól, üres kapus gólt szerzett a Csíkszereda, beállítva a 7-4-es végeredményt.

Bejött a papírforma, nyert a címvédő az első összecsapáson, ezzel együtt dicséret illeti a DEAC legénységét, hiszen megszorongatta az alapszakaszt toronymagasan megnyerő címvédőt. Szombaton este ismét Csíkszeredában csapnak össze a felek, majd kedden és szerdán a DEAC lesz a házigazda.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés