Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni Egyetem: kiváló eredmények az OTDK-n

| 2023. 05. 04. | 14:02:00
172 dolgozat ért el helyezést vagy különdíjat.
Debreceni Egyetem: kiváló eredmények az OTDK-n
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiváló eredménnyel szerepeltek a Debreceni Egyetem hallgatói az április 3-27. között 36. alkalommal megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) megmérettetésein: a benyújtott 444 pályaműből 172 dolgozat ért el helyezést vagy különdíjat.

A fiatal tudósok 16 szekcióban – Agrártudomány, Állam- és Jogtudomány, Biológia, Fizika, Földtudományok és Matematika, Had- és Rendészettudomány, Humán Tudomány, Informatikatudomány, Kémia és Vegyipar, Közgazdaságtudomány, Műszaki Tudomány, Művészeti és Művészettudomány, Orvos- és Egészségtudomány, Pedagógia, Pszichológia, Andragógia és Könyvtártudomány, Tanulás- és Tanításmódszertan Tudástechnológia, Társadalomtudomány, Testnevelés- és Sporttudomány –versenyeztek a legjobbaknak járó helyezésekért és különdíjakért.

A Debreceni Egyetem hallgatói 36 első, 53 második és 22 harmadik helyezést értek el, ezen felül 61 dolgozat részesült különdíjban, azaz 172 dolgozat érdemelt ki valamilyen elismerést.

– Valamennyi induló nyertesnek érezheti magát éremtől és helyezéstől függetlenül, hiszen az OTDK-n való bemutatkozás önmagában is sikert jelent, és egyben fontos állomása a fiatalok tudományos pályafutásának. Az pedig, hogy a Debreceni Egyetem hallgatói milyen szép eredménnyel szerepeltek, az intézmény számára fontos visszajelzés az itt végzett oktatómunka eredményességéről, ami garanciát jelent a tudományos utánpótlás biztosítására – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Csernoch László, a DE tudományos rektorhelyettese.

A DE hallgatói a legtöbb díjat az Orvos- és Egészségtudományi, a Közgazdaságtudományi és az Agrártudományi Szekcióban nyerték.

– Az elért helyezések nagy előnyt jelentenek nem csupán a doktori képzés felvételi eljárásában, hanem további pályázatok elnyerésében is, emellett az Új Nemzeti Kiválóság Program pályázatain jelentős előnnyel indulhatnak az OTDK-díjazottak – tájékoztatott Varga Zsolt, a DE Tudományos Igazgatóság vezetője.

A Debreceni Egyetem hallgatóinak további sikere, hogy szekciója legmagasabb pontszámát elérve Pro Scientia várományos kitűzőt kapott Benedek Máté Benjámin (Kémiai és Vegyipari Szekció), Berecz Gábor (Humán Tudományi Szekció) és Gömöri Lídia (Orvos- és Egészségtudományi Szekció).

Roska Tamás díjban részesült, így tudományos előadás tartására kapott felkérést a Gazdaságtudományi Kar két korábbi doktorandusza, Balogh Renátó (Testnevelési és Sporttudományi Szekció) és Gazdag-Kerezsi Dóra (Közgazdaságtudományi Szekció).

A Természettudományi és Technológiai Kar diákkörében végzett kutatásával Debreczeni Csaba, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 11. osztályos tanulója a Fizika, Földtudományok és Matematika Szekcióban szerzett arany minősítést. (Témavezetők: Tóth Sándor és Túri Zoltán)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Az M35-ös autópálya felhajtójánál történt a baleset.
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A második ausztriai edzőmérkőzését vívja a Loki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Babaváró: fontos levelet kapnak az ügyfelek
2026. július 1-jéig meghosszabbították a 2019 és 2021 között felvett támogatásoknál a gyermekvállalási határidőt.
Hirdetés
Hirdetés