Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben is keresik a legnagyobb tehetségeket

MTI | 2024. 03. 25. | 17:43:06
Megválasztják a legjobb énekest, zenészt, dalszövegírót, dalszerzőt, frontembert.
Debrecenben is keresik a legnagyobb tehetségeket
Csaknem száz nyeremény vár az előadókra (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben indul május 5-én az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat. A mostani, négyállomásos szériát számos újítással rendezik meg, csaknem száz nyeremény vár az előadókra. Az első döntő a debreceni Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében lesz, ezt követi a budapesti június 9-én a Kobuci Kertben. A keszthelyit augusztus 3-án a Zenepavilon színpadán, végül a martonvásárit szeptember 15-én rendezik meg – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A tehetségkutatók egymástól függetlenek, mindegyikre lehet jelentkezni a teljes Kárpát-medencéből a könnyűzene bármely stílusában alkotó, induló magyar szólóelőadóknak és együtteseknek.

A négy tehetségkutatón összesen 97 nyereményt adnak át a szervezők. Idén tíz fesztiválos fellépést lehet nyerni: egy-egy zenekar színpadra léphet a Sziget, a Campus Fesztivál, a SZIN, a Művészetek Völgye, a Kerekdomb Fesztivál, a KeszthelyFest, a Tök Jó Fesztivál, az MCC Feszt, a Gombaszög Tábor és a Waldorfeszt valamelyikén. A díjak között szerepel dalok felvétele és utómunkája a digitalPro stúdióban, lemezkiadás a Music Fashion által, merchandise gyártása a Zeneszöveg.hu-tól, a WMMD-től közösségimédia-tanácsadás, imPro School-képzés, a Sparhelt grafikusaitól borítótervezés, valamint koncertezés a Fish!, a Bagossy Brothers Company és az Elefánt előtt.

Újdonság, hogy Keszthely Zenei Díj néven díjat alapítottak a szervezők és a város.

Keszthely első írásos emléke 777 éves, ezért Regős Ábel kétszeres Magyar Klipszemle-díjas rendező 777 ezer forint értékben klipet készít az elismerésben részesülő együttesnek. Szintén klipet forgatnak egy különdíjas zenekarnak a MOME Media Design szak harmadéves hallgatói, ők a budapesti döntőn fogják kiválasztani a díjazottat. A fővárosi helyszínen a Majdnem Híres Rocksuli végzős hallgatói is jelen lesznek, hogy felajánlják menedzseri munkájukat egy-egy zenekarnak.

A tehetségkutatókon megválasztják a legjobb énekest, zenészt, dalszövegírót, dalszerzőt, frontembert, akik értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A négy győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj egymillió forintos hangszeres támogatás.

A Petőfi Rádió idén is partnere a tehetségkutató sorozatnak: minden döntőből egy-egy kiválasztott zenekar koncertet adhat a Petőfi Rádió Hajrá Magyarok! című műsorában és az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában. Jelentkezni mind a négy versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet. A beküldött hangfelvételek alapján történik az előzsűrizés, majd mind a négy döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.

A zsűri tagja lesz Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára; Anga Kis Miklós menedzser, basszusgitáros; Bóna Márk, a Sziget programszervezője; Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója; Cselőtei László, az NKA Hangfoglaló Kollégium vezetője; Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője; F. Tóth Benedek kulturális újságíró, az Index főszerkesztő-helyettese; Füstös Bálint, a Margaret Island gitárosa; Koltay Anna, a Petőfi TV főszerkesztője; Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója; Szendrői Csaba, az Elefánt frontembere és Warnusz Zsuzsa zenész, zenepedagógus.

A könnyűzenei verseny a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, az Öröm a Zene rendszerében, 34 zenei szervezet és zeneipari szereplő partnerségében jött létre. A rendezvénysorozat támogatója az NKA Hangfoglaló Program. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Változékony időt hoz az utolsó áprilisi hét
Változékony időt hoz az utolsó áprilisi hét
Szél, eső, időnként napsütés is várható.
Hirdetés
Hirdetés
Otthon kapott ki a kis Loki
Otthon kapott ki a kis Loki
Újpesti siker született az NB III-ban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés