Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben a karneváli hét után is lesz mit nézni a főtéren

| 2024. 08. 17. | 10:40:51
Már 10. éve szerepelhetnek a szakág legjobbjai a Nagytemplom előtt.
Debrecenben a karneváli hét után is lesz mit nézni a főtéren
A májusi olimpiai selejtezők után 2024-ben már másodjára térnek vissza a cívisvárosba a 3x3-as kosárlabda legjobbjai (Fotó: debrecenisportcentrum.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A karneváli hetet követően, augusztus 24. és szeptember 1. között ismét 3x3-as világversenyeket rendeznek Debrecen főterén. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is sorozatban három eseménynek ad otthont a Kossuth téren felállított aréna, az U18-as világbajnokság mellett ezúttal is sor kerül majd a női és férfi profi csapatok pénzdíjas versenyére.

A májusi olimpiai selejtezők után 2024-ben már másodjára térnek vissza a cívisvárosba a 3x3-as kosárlabda legjobbjai, ráadásul idén egy nagy mérföldkőhöz is érkeznek a debreceni események, hiszen a 2015-ös debütálás óta sorozatban már 10. éve szerepelhetnek a szakág legjobbjai a Nagytemplom előtt. A kilenc napon át tartó kosárlabda-fiesztán elsőként a hölgyek lépnek majd pályára, mely a 19 selejtezőből álló Women’s Series sorozat utolsó állomása lesz a kínai Hangcsou városában megrendezett nagydöntő előtt. A nyolccsapatos mezőnyben ezúttal is szurkolhatunk majd magyar csapatnak, melynek tagja lesz a korábban U18-as vb bronzérmet szerző debreceni születésű Szabó Zita is.

Ezt követően az U18-as világbajnokság veszi kezdetét, melynek sorozatban már negyedik alkalommal lesz a házigazdája Debrecen. Az ötnapos rendezvényen 20-20 női és férfi csapat küzdhet meg egymással az érmekért, utóbbi négyesben szerepet kap majd a DEAC Kosárlabda Akadémia kiválósága, Varga Ferenc is. Egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy a versenyen a jövő nagy sztárjai szerepelnek majd, melynek ékes bizonyítéka, hogy a 2015-ös debreceni rendezvényen az amerikai csapatban szerepelt Payton Pritchard és PJ. Washington is, akik nemrégiben az NBA nagydöntőjében nézhettek farkasszemet egymással.

Az eseményeket a szokásokhoz híven a férfi profi csapatokat felvonultató World Tour Masters zárja, melyen több párizsi olimpikon mellett a magyar válogatottat is megtekintheti a nagyérdemű. Debrecen idén olyan világvárosok mellett lehet a sorozat egyik állomásának otthona, mint Amszterdam, Marseille, Edmonton, Sanghaj vagy éppen Abu Dhabi.

A belépés ezúttal is mindhárom tornára ingyenes, és a mérkőzéseket a FIBA élőben közvetíti a YouTube csatornáján. A szervezőbizottság rengeteg meglepetéssel készül a szakág szerelmeseinek, melyek közül kiemelkedik a Virágkarneválon indított 3x3-as tematikájú virágkocsi, melyet majd a helyszínen is megtekinthetnek az érdeklődők.

Menetrend
Augusztus 24-25. – Women’s Series
Augusztus 26-30. – U18-as világbajnokság
Augusztus 31. – szeptember 1. – World Tour Masters

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecenben minden megvan, ami a BMW-nek kell
A bajor cég nagy embere beszélt erről.
Több száz millió forintot költ a Debreceni Egyetem a klímák karbantartására
Két céggel kötöttek szerződést a következő három évre vonatkozóan.
Egyszerű oka van a Berettyóújfaluban terjengő bűznek
Az időjárás rá is erősít a szagra.
Jön a légi irtás Debrecenben
Több teendőre figyelmeztet az önkormányzat.
Polgármesterré lép előre Győri Viktor Dávid Folyáson
A falu nemcsak alvótelepülés lenne, hanem munkahelyeket jelentő beruházást is szívesen látnának.