Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen az elmúlt tíz évet is ünnepli a következő egy hétben

Cs. Bereczki Attila | 2024. 08. 23. | 11:38:30
A párizsi olimpiai hatodik legnézettebb sportja szórakoztatja a nagyérdeműt a Nagytemplom előtt.
Debrecen az elmúlt tíz évet is ünnepli a következő egy hétben
Balról: Szabó Zita, Széles Diána, Becsky István és Varga Ferenc (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A májusi olimpiai selejtezők után idén már másodjára térnek vissza Debrecenbe a 3x3-as kosárlabda kiválóságai. Egy héten belül három nagy világeseményt bonyolítanak le a Nagytemplom előtt felállított arénában: előbb a női profik lépnek pályára, majd a női és férfi U18-as világbajnokságot láthatjuk, a sort pedig a világ legjobb, professzionális férfi együttesei zárják. Augusztus 24-től szeptember elsejéig tart a kosárshow a Kossuth téren.

A szervezők számára különös jelentőséggel bír ez torna, hiszen a 3x3-as kosárlabda debreceni debütálása óta éppen tíz esztendő telt el. Azóta 27 világversenyt és több mint ezer mérkőzést játszottak. Hatszáz csapat közel 1700 játékosa lépett pályára 76 különböző országból – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján, augusztus 23-án.

A tíz évet úgy is ünnepelte a szervezői gárda, hogy a virágkarneválon 3x3-as tematikájú virágkocsival vett részt, a hangulatról pedig a világhírű, a kosárlabdát az akrobatikával ötvöző Face Team gondoskodott.  

„Nekünk már természetes, hogy 3x3-as világeseményeket láthatunk Debrecenben, de ez nem minden városnak adatik meg”

- utalt arra Becsky István főszervező, hogy a kosárlabda ezen szakágában általában világvárosok, metropoliszok kapnak annyi versenyrendezési jogosultságot a nemzetközi szövetségtől (FIBA), mint Debrecen, a példának okáért idén Amszterdam, Marseille, Edmonton, Sanghaj vagy éppen Abu Dhabi. Becsky István hozzátette: a 3x3-as torna a hatodik legnézettebb eseménye volt a párizsi olimpiának, azaz egy rendkívül dinamikusan fejlődő sportról van szó.

A világbajnoki érmek egyedi, debreceni készítésűek - mutatta meg Széles Diána és Becsky István (Fotó: Cívishír)

Széles Diána alpolgármester a rá jellemző vidámsággal fejtette ki, mennyi jót hoz ez a rendezvény Debrecennek. Először is: nem áll meg az élet a virágkarnevál után, az esemény pedig több mint hatezer vendégéjszakát jelent a városnak, és mint a turizmusért is felelős alpolgármester, ez a szám büszkeségre ad okot – jegyezte meg.

A YouTube-on követheti a világ a debreceni meccseket!

A belépés ezúttal is mindhárom tornára ingyenes, de a FIBA YouTube-csatornája élőben közvetít minden találkozót, így azok sem maradnak le semmiről, akik a kánikulában nem akarnak aszalódni.

Hajrá, magyarok!

Magyaroknak is szurkolhatunk minden fronton. A piros-fehér-zöldek képviseletében két debreceni kötődésű játékos, Szabó Zita és Varga Ferenc mondta el a sajtótájékoztatón, hogy számukra hazai pályán, barátok és a rokonság előtt játszani felemelő érzés. Megfelelően felkészültek, és a legjobbakat remélik, bár tudják, hogy az ellenfeleken túl a visszatérő kánikulával is meg kell birkózniuk. Az időjósok szerint ugyanis a nap közbeni találkozókat 37-38 fokos melegben játsszák.

A profi nők tornáján a magyar csapat tagja lesz a korábban U18-as vb bronzérmet szerző, debreceni születésű Szabó Zita is (Fotó: Cívishír)
Az U18-as világbajnokságon a magyar fiú válogatottban szerepet kap majd a DEAC Kosárlabda Akadémia kiválósága, Varga Ferenc (Fotó: Cívishír)

Menetrend

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Csak a kormánypárti szavazók között van jelentős támogatottsága a budapesti olimpiának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kétszer drágulhatnak a temetői díjak Debrecenben
Októbertől jöhetnek az új árak, de ehhez a közgyűlés is kell.
KSH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma
Magyarországon 4 millió 765 ezer ember dolgozik.
Egyre többet költünk internetre, tévé-előfizetésre
Az összkiadásokba nem számolták bele a streamingszolgáltatásokat.
Aszfaltot kaphat Báránd több utcája
Könnyebb lehet a helyiek élete.
Hirdetés
Hirdetés