Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen a külföldi fociedzőknek Bermuda-háromszög

| 2022. 09. 14. | 11:06:00
Itt eltűnnek a süllyesztőben.
Debrecen a külföldi fociedzőknek Bermuda-háromszög
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Égünk a vágytól, hogy megtudjuk, ki irányítja a jövőben a meglehetősen nehéz helyzetben lévő DVSC labdarúgócsapatát. A portugál Joao Janeiro két hete távozott dicstelenül, miután a csapat hat forduló után nyeretlenül állt a tabellán. Most az hírlik, hogy külföldi edzővel képzelik el a folytatást Jerevánban, vagy bárhol is legyen a Noah Group főhadiszállása. Mindenesetre ott nem lehet önfeledt a hangulat, hiszen az örmény bajnokságban szereplő csapatuk, a Noah FC még a Lokinál is sikertelenebb: hét forduló után nyeretlen, és tökutolsó! Nem kizárt, előbb ott van szükség tűzoltásra, és csak utána Debrecenben.

Az egyszeri DVSC-drukker óva intené a Loki új gazdáit újabb külföldi edző bevetésétől. Eddig ugyanis szinte mindegyik úgy járt Debrecenben, mint legutóbb Joao Janeiro, azaz világmegváltónak érkeztek, de egy idő után kisegérként, az éj leple alatt távoztak. Nem kell ehhez felütni semmilyen lexikont, a harmincasok már mind emlékeznek a nevekre és a sztorikra.

Miroslav Beranek

Az egyetlen kivétel éppen a DVSC történetének első külföldi mestere, a cseh Miroslav Beranek. Róla inkább kellemes emlékeket őrzünk, hiszen irányításával nyerte meg a Loki története a harmadik bajnoki címet, ráadásul felfedezte, vagyis rendszeresen játéklehetőséget adott az ifjú csillagnak, Dzsudzsák Balázsnak. 2007 őszén azonban a BL-selejtezőben a Loki elvérzett a svéd bajnokkal szemben, itthon is döcögött a szekér, ezért féltávnál felállt a kispadról.

Scasny nem volt cseh remek

A következő cseh, Zdenek Scasny – egykori csehszlovák válogatott játékos – jó ajánlólevéllel érkezett Debrecenbe, de bárcsak ne jött volna! Igaz, nehéz helyzetben vette át a csapatot, hiszen Herczeg András váratlanul 2010 decemberében – két bajnoki cím, BL- és EL-főtábla után – lemondott, így egy új csapatépítésre lett volna szükség, ami elmaradt. Alig egy hónapja tartott a tavaszi idény, amikor Szima Gábor akkori klubtulajdonos útilaput kötött a talpára.

Pontesnek nehezen jöttek a pontok

Évekkel később érkezett egy portugál, Leonel Pontes, aki csak pantomimművésznek gúnyolt a nagyérdemű, mert a kispad előtt a sajátos gesztikulációja nevetségessé tette. Hiába származott a magyarországinál sokkal fejlettebb futballkultúrából, és hiába vett neki tucatnyi légióst a klubfőnök, a DVSC olyan mélységbe került 2017 tavaszán, amilyenbe régen nem járt. Még az utolsó fordulóban is rezgett a léc, és vissza kellett hívni Herczeg Andrást megmentőnek. Az már természetesen nem Pontes felelőssége, hogy két év múlva aztán csak kiesett a Loki az NB I-ből, de mélyrepülést valahogy hozzá is kötjük.

Leonel Pontes

A feljutást nagy nehezen kiharcoló Huszti Szabolcs helyére, 2021 őszén érkezett Joan Carrillo, aki lelkesen látott munkához, és mindig lelkesen is nyilatkozott, sajátos angolsággal, a katalán iskola azonban nem látszott a csapat játékán. A DVSC az egész bajnokságban végig szenvedett, a kiesés réme Damoklész kardjaként lebegett a fejünk fölött. A végére azonban láttunk valami rendszert, gondoltuk, összeáll ez a valahogy, a nyáron érkező örmények azonban másképp gondolták.

Joao Janeiro, aki nem zseni

Az összevásárolt Kisvárdával vezette egy rövid ideig a bajnokságot, mire azt hitte Világi Oszkár csallóközi magyar klubtulajdonos, hogy edzőzseni a luzitán, ki is vásárolta a DAC számára. Ott azonban kiderült, hogy egyáltalán nem zseni, de akkor minek fizetni neki annyit? Joao új munka után nézhetett, és meg is találta a DVSC új gazdája. Itt a tevékenysége tovább erősítette a hitet, hogy rossz keretből jó csapatot építeni egy portugál sem tud. Győzelem nélkül, négy döntetlen és két vereség után távozott Debrecenből. Mentségére szóljon, nem ő állította össze a keretet, elmondása szerint mindössze két játékos leigazolásáért felelt.

Csak debreceniek!

Itt tartunk most, kíváncsian várjuk, kit hoz a jövő a DVSC-nek! Egy biztos: a Loki a legnagyobb sikereit – a hétből hat bajnoki címet, a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-főtáblát, a veretlen bajnoki címet – nemhogy magyar, hanem tősgyökeres debreceni, vagy a cívisvároshoz erős szálakkal kötődő edzőkkel érte el. Supka Attila, Herczeg András és Kondás Elemér nemcsak edzői, hanem játékosai is voltak a DVSC-nek!

Cs. Bereczki Attila

[Beillesztett cikk: A DVSC-vel veretlenül bajnok Kondás Elemér a Vasas új edzője]

Az NB I. állása

1 FERENCVÁROS 6 6 0 0 18 1 17 18
2 KISVÁRDA  8 4 2 2 16 12 4 14
3 KECSKEMÉTI TE 8 3 4 1 10 6 4 13
4 PUSKÁS AKADÉMIA 8 3 4 1 9 6 3 13
5 PAKSI FC 7 3 2 2 13 13 0 11
6 ZTE FC 7 3 1 3 14 11 3 10
7 FEHÉRVÁR FC 7 3 0 4 9 12 -3 9
8 HONVÉD 8 2 3 3 7 12 -5 9
9 DVSC 8 1 4 3 10 14 -4 7
10 ÚJPEST FC 7 1 3 3 6 14 -8 6
11 MEZŐKÖVESD  8 1 2 5 9 17 -8 5
12 VASAS FC 8 0 5 3 7 10 -3 5
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Az M35-ös autópálya felhajtójánál történt a baleset.
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A második ausztriai edzőmérkőzését vívja a Loki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Babaváró: fontos levelet kapnak az ügyfelek
2026. július 1-jéig meghosszabbították a 2019 és 2021 között felvett támogatásoknál a gyermekvállalási határidőt.
Hirdetés
Hirdetés