Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Covid-árvákat támogat a Campus Fesztivál

| 2022. 02. 22. | 16:30:00
Debreceni gyerekeknek is segít a Regőczi István Alapítvány.
Covid-árvákat támogat a Campus Fesztivál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2021-es Campus Fesztivál nyitófogadásán a VIP vendégek jóvoltából 6,5 millió forint támogatás gyűlt össze, amit a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány számára ajánlottak fel a szervezők. Az erről szóló, február 21-i sajtótájékoztatón Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál fesztiváligazgatója elmondta, a felajánlóknak köszönhetően az utóbbi években sok célt tudtak támogatni. Volt, hogy debreceni, árva gyerekeknek szerveztek egész napos programot, máskor helyi nyugdíjasotthont szereltek fel technikai eszközökkel.

Annak ellenére, hogy a koronavírus a Campus cégeit is negatívan érintette, 2021 tavaszán úgy gondolták, a legnagyobb segítségre most azoknak a gyerekeknek van szüksége, akik a világjárvány miatt elvesztették szüleiket.

– Nekünk nagyon fontos a transzparencia és az, hogy a legrászorulóbbak kapják meg ezt a támogatást – zárta szavait.

Miklósvölgyi Péter

Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, tavaly márciusban 500 gyermekkel voltak kapcsolatban, de idén ez a szám már ezer felé emelkedett. Ebben a létszámban vannak árvák és félárvák is. Az alapítvány négy fővel dolgozik, így támaszkodnak az országos karitatív testületekre, a karitatív tanács tagjaira, az önkormányzatokra, állami szervekre és mindenkire, aki a szociális, gyermekvédelmi területen dolgozik.

Az alapítvány hosszú távú és személyre szóló segítséget kíván adni a gyerekeknek. Ez azt jelenti, hogy az idén született csecsemő adott esetben az egyetemi tanulmányai végéig az alapítvány támogatottja lesz.

– Emiatt hosszú éveken át több száz milliós támogatást kell összegyűjtenünk, hogy érezhető segítséget adjunk ezeknek a családoknak – fogalmazott. Felidézte, tavaly egyszeri gyorssegélyt adtak az árván maradtaknak, 2022-től pedig kialakították a havi rendszeres támogatás módszerét, így a családok a rászorultság mértékétől függően részesülnek adományban.

Herczegh Anita

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának tagja kiemelte, az alapítvány több mint 600 családdal áll kapcsolatban, akiknek az anyagi támogatáson túl lelki segítségre is szükségük van. Tudatta, karitatív, egyházi, állami szervezetek segítenek az alapítványnak, aki "átkapcsoló" szerepet tud betölteni az árván maradt személyek és a szakemberek között.

Bagdy Emőke hozzátette, továbbra is várják az önkéntes szakemberek jelentkezését.

Bagdy Emőke

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere felidézte, több mint 10 ezer embernek segített a Debreceni Karitatív Testület 32 tagszervezetének 500 önkéntese a koronavírus első hullámában. Kiemelte, még az ellenzék is megdicsérte a város védekezésben való részvételét. Széles Diána elmondta, Debrecent jó érzésű emberek alkotják. – Nekünk nincsenek hegyeink, tavaink, amikkel lehetne büszkélkedni. Nekünk embereink vannak, mi emberekből építünk várost, emberekből építünk várat – fogalmazott. Az alpolgármester tudatta, a Regőczi István Alapítvány debreceni árvákat is támogat.

Széles Diána

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Megvan a szezon első áldozata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
A világ legnagyobb tojásrántottáját készítették el Debrecenben
A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készült.
645 ezer forint a bruttó átlagkereset
A KSH adata, és a kormány embere kommentálja.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Technikusokat avattak a Mechwartban
Technikusokat avattak a Mechwartban
Több mint 250 bizonyítvány talált gazdára.
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.