Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe megy a rendőrt megharapó püspökladányi

civishir.hu | 2024. 06. 20. | 08:36:10
A Debreceni Törvényszék enyhített a férfi ítéletén.
Börtönbe megy a rendőrt megharapó püspökladányi
Három év börtönt kapott (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2024. június 19-én tanácsülésen hozott határozatot annak a vádlottnak az ügyében, aki megharapott egy rendőrt Püspökladányban.

A másodfokú bíróság a hivatalos személy elleni erőszak bűntette, testi sértés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult büntetőeljárásban a Püspökladányi Járásbíróság 2024. február 8-án meghozott ítéletét megváltoztatta. A döntés akkor azért nem emelkedett jogerőre, mert az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett

A törvényszék a vádlott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését jogerősen 3 évre enyhítette. A bíróság ugyanakkor nem változtatta meg az elsőfokú ítélet azon részét, amely szerint a vádlottat a közügyektől 3 évre, a közúti járművezetéstől pedig végleges hatállyal el kell tiltani.

A törvényszék a szabadságvesztés tartamának enyhítését azért látta indokoltnak, mert a vádlott a büntetőeljárás során több mint másfél évig szabadságelvonással járó kényszerintézkedés hatálya alatt állt, továbbá a bíróság figyelembe vette az időmúlást is a büntetés kiszabása során.

Az ítélet lényege szerint a rendőrök 2022. szeptember 26-án, 13 óra körül ittas állapotban történt járművezetés miatti lakossági bejelentés alapján megjelentek egy Hajdú-Bihar vármegyei bank épületénél intézkedés céljából. A bejelentő meghallgatását követően a járőrök rejtve figyelték a bejelentésben megjelölt személygépkocsit, amely a pénzintézet előtti szervizúton parkolt, majd látták, ahogy egy férfi beszáll a járműbe és elindul.

A sofőr észrevette a szolgálati gépkocsit, ezért a rendőrök elől kitért és haladt tovább. A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával próbálták megállítani a férfit, aki megközelítőleg egy kilométeren át menekült.

A vádlott a lakóhelye előtt megállt, befutott az ingatlanba és bezárkózott nappaliba. A rendőrök testi erővel próbálták benyomni az ajtót, amelyet a férfi az édesanyja hatására engedett csak el, majd hirtelen a konyhában lévő hűtőgéphez futott, amelyből kivett egy dobozos sört azért, hogy azt megigya. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, végül testi kényszert kellett alkalmazni a férfival szemben. A vádlott folyamatosan ellenállt, karjait ökölbe szorította és azokat a mellkasa alá húzta, majd megharapta az egyik rendőr ujját, azon nyílt sebbel járó, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott.

A bíróság döntése jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hova, hova? Hajdúszoboszlóra? Debrecenbe?
Friss elemzést tett közzé a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Tervezhetik a józsai tehermentesítő utat
A Kastély utca térségében csatlakozna a 35-ös főúthoz.
Érdemes munkahelyet váltanod? 7 tényező, ami segíthet a döntésben
Számos oka lehet annak, ha te is szeretnél munkahelyet váltani.
Visszanyitják a repülőteret Debrecenben
Újraindul a légiközlekedés.
A Campus köszöni, jobban van, mint valaha
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
A debreceni fesztivál ideje alatt több útszakaszt is lezárnak.
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Az egynapos eseményen vadászkultúrából és természetismeretből kaptak hasznos tudást.
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.