Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bajnoki rajt az energiaválság jegyében. Hajrá, DEAC!

| 2022. 09. 28. | 16:09:00
A debreceniek bíznak benne, hogy be is tudják fejezni a bajnokságot.
Bajnoki rajt az energiaválság jegyében. Hajrá, DEAC!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rajtolnak a hét végén a férfi kosárlabda-bajnokság élvonalbeli küzdelmei: a Debreceni Egyetem alakulata Sopronban kezdi meg a pontvadászatot. A bajnoki nyitány kapcsán Bács Zoltán egyetemi kancellár kihangsúlyozta, hogy nagy izgalommal várják a szezonrajtot, de ahhoz, hogy sikeres bajnoki év következhessen végig is kell mennie a szezonnak, a mérkőzés- és edzéshelyszíneket biztosítani kell a csapatoknak.

Október elsejétől sok minden megváltozik, drágább lesz az energia, ez az egyetem és a sport működtetésében is hatalmas feladat elé állítja a klubot az egyetemet és a várost is. Lehetnek megoldhatatlan helyzetek is, de a kosárlabda jobb helyzetben van, mint a többi sport, így azt gondoljuk és reméljük, hogy tudjuk biztositani a minimális feltételeket, hogy a DEAC pályaválasztóként is tudjon szerepelni

- vélekedett a jelenlegi helyzetről az egyetemi vezető, majd hozzátette, bízik benne, hogy legalább a hangulat forró lesz majd az Oláh Gábor utcán.

A DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője, Becsky István nyilatkozatában kiemelte, hogy a némileg csalódást keltő tavalyi szereplés után szeretné, ha a csapat az idei teljesítményével újra elnyerné a szurkolók bizalmát.

Ami a felnőtt együttest illeti, az előző idény valóban nem a terveink szerint alakult, azonban nem maradtunk siker nélkül, hiszen az U23-as gárda feljutott az NBI/B piros csoportjába. Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra, és bízunk benne, hogy a jövőben minél többen kapnak majd lehetőséget az élvonalban is. A nyár folyamán jelentősen átalakult az A-csoportos csapatunk összetétele, kezdve a vezetőedzői pozícióval, melyet a 2022-23-as kiírás során David Dedek személyében egy olyan szakember fog betölteni, aki véleményem szerint személyiségében és a sportághoz való hozzáállásában is maximálisan képviseli a klub értékeit.  A játékoskeretben is történtek változások, sikerült hazacsábítanunk a cívisvárosi nevelésű Garamvölgyi Ákost, és a korábbi magyar válogatott kerettag Mócsán Bálintot is szerződtetni tudtuk, aki hosszú sérüléséből felépülve tér vissza a parkettre. A 2021-22-es légióskontingensből mindössze Djordje Drenovac maradt velünk, mellé három amerikai érkezett, kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek. Célunk, hogy eredményeinkkel mihamarabb visszacsábítsuk a nézőket a lelátókra.

 

A DEAC júniusban kinevezett új vezetőedzője, David Dedek a remek munkakörülményeket méltatta, megfogalmazta együttese céljait, és hangsúlyozta a szurkolók jelentőségét.

Mindenek előtt szeretném megköszönni Debrecen város, a Debreceni Egyetem és a DEAC klubjának támogatását, hiszen minden létező feltételt megteremtenek számunkra ahhoz, hogy mi kizárólag a kosárlabdára fókuszálhassunk. Úgy gondolom, hogy összességében jól sikerült a felkészülésünk, de ez csak a későbbiekben, a bajnokságban nyújtott teljesítményünk alapján nyerhet igazolást. Profi sportemberek lévén mindössze egy célt fogunk kitűzni hétről hétre, mégpedig azt, hogy legyőzzük soron következő ellenfelünket. Ez viszont nem teljesülhet a drukkereink nélkül, akik óriási lelki támogatást jelentenek a játékosoknak. Azon leszünk, hogy gyorsan magunk mellé állítsuk közönségünket.

A DEAC kosárlabdacsapata szombaton 18 órától Sopronban kezdi meg a 2022-23-as kiírást, az első hazai mérkőzésre pedig október 8-án kerül sor, az ellenfél az előszezonban már kétszer is legyőzött ősi rivális Nyíregyháza lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.